– Lite väl mycket tippad i tidningar

Foto: kanal75
TRAV

Spänd och nervös i somras.

Får vi se en lugnare och mera harmonisk Lilljeppe

på Solvalla på onsdag?

– Kapacitetsmässigt är jag inte orolig - det är den mentala biten vi oroar oss över, säger kusken Peter G Norman.

Team Norman på Solvalla har en av favoriterna i den jackpotkryddade V64-omgången på Solvalla.

5 Lilljeppe (V64-3) känns fin för dagen och flåset räcker för att vinna direkt i comebacken. Frågan är bara om hästen kommit över sina gamla problem.

– Han är lite väl mycket tippad i tidningarna. Jag tycker att det känns lite hårt mot hästen så här direkt, säger Peter G Norman.

Det var i samband med V75 i Östersund i juni bekymren började för Lilljeppe.

Övernattningen i ett främmande stall blev troligen för mycket för den då fyraårige travaren som vägrade dricka. Följden blev vätskebrist.

Startklar länge

Lilljeppe fick ta det lugnare efter det. Först i september anmäldes Lilljeppe till ett lopp igen, den här gången i Örebro.

– Allt kändes bra ända till i loppet där han uppträdde väldigt spänt och nervöst. Vi kastrerade honom efter det och började om. Han har varit startklar länge och känns lugn och fin i träningen men jag vill ändå se att alla problem släppt i huvudet på honom innan jag vågar tro fullt ut på honom igen.

Lilljeppe har testats i jobb inne på Solvalla och inte visat några nervösa tendenser alls.

– Tvärtom har han varit hur fin som helst. Men det en annan sak med tävling. Det blir att hitta en bra position och köra lite avvaktande - han brukar kunna vara väldigt snabb i benen med sådana lopp.

Mikael Wikner/Kanal75