REVANSCHMÖTET

TRAV

För två veckor sedan mötte han Yarrah Boko på V75 och slutade oplacerad.

På lördag jagar Stefan Hultmans stjärna Maharajah revansch på Jägersro.

– Jag försöker att lägga det loppet bakom mig och jag hoppas och tror att hästen är på väg att utvecklas, säger Stefan Hultman i TV4.

Stefan Hultmans stjärna Maharajah gjorde comeback i SM på Åby för två veckor sedan.

Hästen var hårt betrodd med det var något som inte stämde för stjärnan som galopperade och slutade oplacerad. Vann gjorde den norska hästen Yarrah Boko och Ulf Ohlsson.

Efter loppet har tränaren Stefan Hultman låtit veterinär och massör gå igenom hästen för att hitta vad det var som störde stjärnan.

I TV4:s lunchsändning berättade Hultman om undersökningarna.

–  Vi gick igenom honom från topp till tå. Vi kollade upp varför travet inte riktigt flöt för honom i själva loppet. Vi har inte kunnat hittat något på honom. Vi har böjt igenom hela hästen och letat hältor på honom.  Det har inte funnits några. Vi har haft massör på honom. När allt såg okej med honom körde jag jobb med honom i fredags och kände lika fin som han gjord före loppet senast. Jag körde ett jobb med honom i dag (måndag) och han kändes lika fin då. Jag hoppas att det var en tillfällighet.

”Övertänd och spänd”

Han har en teori varför det blev galopp för hästen.

– Jag misstänker att han blev lite övertänd eller spänd när Örjan prövade att vara med i startrusningen. På grund av det flöt det inte för honom. Han är inte van att springa bak i fältet bakom hästar. Det är den teori vi har att han sprang och spände sig lite grann, att han inte hittade sin rytm.

"Visar sig från sin rätta sida”

Han blir dock orolig när hans ögonsten galopperar.

– Det är inte kul att stå vid sidan om att se en häst som inte travar riktigt bra. Men jag hade ändå den feelingen när jag åkte hem att han såg så fin ut i värmningen och såg fin ut i provstarten. Det vore konstigt om han hade känt av någonting. Jag tror att jag har svaret, att han inte gjorde det, han känns fin hästen och jag hoppas att han visar sig från sin rätta sida nu på lördag.

Hästen gick barfota i den senaste starten på Åby och det kan ha varit en anledning till att hästen inte fick travet att stämma.

– Någonstans har jag funderat på det. Han gick barfota i Frankrike, men det var en stor bana.  Nu var det en liten bana.  Det är en av detaljerna, vi har funderat mycket på det här, säger Hultman till TV4.

Möts på V75 igen

På lördag möts konkurrenterna Maharajah och Yarrah Boko igen i C.L Mullers Memorial på Jägersro.

Hultman låter uppåt och menar att hästen är fin.

– Han känns riktigt bra. Det blev ett slag under bältet när han inte fungerade i lördags. Jag hade gått ut och sagt att han känns bättre än han gjorde vid samma tidpunkt ifjol. Jag står fast vid det uttalandet, han gör faktiskt det. Han känns bättre här hemma när vi tränar och han känns bättre i snabbjobben. Jag försöker att lägga de här loppet bakom mig och jag hoppas och tror att hästen är på väg att utvecklas., säger han i TV4.