Skrällen kan fixa V86-miljonerna: ”Är totalchef nu”

Publicerad 2012-09-05

Jasper Lane är en skräll i kväll på V86.

Men tränaren Anders Hesselgren varnar kraftigt för hästen.

– Han är totalchef igen och i senaste loppet var han hemskt fin, säger han.

Anders Hesselgren har nu avbrutit sitt samarbete med bröderna Larsson på Erikssund utanför Stockholm och driver nu egen rörelse igen tillsammans med sin pappa Lasse Hesselgren.

Han har dragit igång på allvar med sin skoningsteknik, som bygger på ”ett naturligt och dynamiskt rörelseschema ger en friskare och gladare häst”.

– Nu tänker jag åka runt och sko hästar för alla som är intresserade. Det har ringt fyra travbanor som vill att jag ska hålla föredrag för tränarna, säger Anders Hesselgren.

”Extra fin och alert”

Vid sidan av framtagningen av den nya tekniken tränar Hesselgren hästarna tillsammans med pappa Lasse. I kväll på V86 startar två av stallets hästar. I V86-1 startar den evigt unge elvaåringen Jasper Lane.

– Han har varit bra i stort sett varje start, men i den senaste var han hemskt fin. Han pullade hela vägen då och är klart på gång. Han är nästan alltid fin, men man känner skillnaden när han är extra fin och alert, nu är han totalchef här igen. Jag tycker att han är värd en seger och jag siktar på att köra honom barfota runt om i kväll, säger Hesselgren.

Du har även Kobold (V86-6) till start. Vad säger du om honom?

– Han har vi ändrat lite träning på. Gick ett provlopp i måndags, i monté. Det här loppet är mest till för att få upp honom i form. Han är dock ingen "vinnarhäst" så jag kan inte rekommendera spelarna att strecka på V86.