Efter osannolika segern: ”Går inte sätta ord...”

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Wild Love, Kevin Oscarsson och Bengt Simberg efter lördagens V75-seger.

avTrav365

TRAV

69 år ung hade han sin första häst någonsin till start på V75.

Det slutade med seger direkt för amatörtränaren Bengt Simberg.

– Det går inte sätta ord på detta, säger han.

Första gången någonsin med en starthäst på V75. Då slutade det med seger direkt för amatörtränaren Bengt Simberg, 69.

I den första avdelningen på Mantorp vann hans sto Wild Love med Kevin Oscarsson i sulkyn – trots startgalopp efter voltstarten.

– Då tänkte jag att det blir en lång hemresa, säger Halmstad-tränaren Bengt Simberg, som endast har Wild Love på sin träningslista.

”Är en blygsam liten travamatör”

Men hemresan skulle visa sig bli lekande lätt. Wild Love ställde sig och avancerades sedan fram till positionen utvändigt ledaren. Över upploppet kopplade Wild Love greppet om ledande Mrs Lindy och Bengt kunde räkna in sitt livs första V75-seger.

– Jag hade stora förhoppningar på Wild Love inför starten. Hon kändes så fin hemma i träningen och hade formen på topp. Men jag är en blygsam liten travamatör som inte vill sticka ut hakan i onödan.

När Wild Love skar mållinjen som etta visste Bengt inte riktigt var han skulle ta vägen.

– Känslan när jag såg att hon gick förbi ledaren sista biten var helt fantastisk. Det går inte sätta ord på detta, det är det absolut största jag varit med om i min travkarriär, och då har jag ändå vart inom sporten på ett tag, skrattar han.

”Fyndköp”

Historien bakom Wild Love sträcker sig tillbaka till 2015. Bengt hade beslutat sig för att han ville köpa en ny travhäst. Han åkte runt på de stora auktionerna som hölls under hösten men de flesta hästarna blev för dyra. Bengt hade en budget på 200 000 kronor.

– Jag flög upp till Stockholm inför kriterieauktionen som hölls på Solvalla det året. Jag gick runt och tittade på hästarna, när sedan auktionerna började tog jag plats inne i lokalen.

När det var dags för Wild Love att äntra auktionsringen kom det inga bud.

– Jag trodde det var på skämt. Var det ingen hade sett denna fina häst som hade så fin stamtavla? Jag bjöd 35 000 kronor och då slog de klubban i bordet. Hästen var min. Dessutom hade jag rejält med pengar kvar. Det kändes som om det var ett fyndköp redan då. 

”Det stora målet”

Nu har har Wild Love tjänat ihop 254 200 kronor och nästa stora mål blir Stochampionatet på Axevalla.

– Jag pratade med Kevin Oscarsson i morse på telefon och ställde en fråga till honom. Har du någon häst du ska köra i Stochampionatskvalen? Han svarade att han skulle köra min häst. Så är allt bra med hästen så ska vi testa henne i den konkurrensen. Det är det stora målet för oss. Vi håller tummarna för att hon är frisk och kry tills dess, avslutar Bengt Simberg.


TOBIAS LILJENDAHL

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Solvalla