”Vilken fantastisk möjlighet det är”

Anders Malmrot lämnade expertrollen i TV4 och är nu sportchef på Solvalla.
Anders Malmrot lämnade expertrollen i TV4 och är nu sportchef på Solvalla.

Han lämnade rollen som expert i TV4 - och blev sportchef på Sveriges största travbana.

Nu har Anders Malmrot gjort några dagar på nya jobbet: Solvalla.

– Det är väldigt mycket kring en så stor bana, säger han.

I höstas blev det klart.

Tipsexperten Anders Malmrot, som varit en stor del av TV4:s travsändningar de senaste åren, blir sportchef på Sveriges största travbana, Solvalla.

– Det är nästan svårt att ta in, sa han till Trav365 då.

”Som tur är...”

Nu är han på plats på sitt nya jobb och har så varit ett par dagar.

– Det känns jättebra att sitta här. Det är ett härligt gäng kring mig som sjuder av positivism, det känns jättebra.

– Men, det är mycket att sätta sig in i, hur allt fungerar. Det är en läroperiod nu, som tur är har jag Markus (Myron, före detta sportchef) vid min sida och kan bolla med, innan man själv är insatt i alla sakfrågor.

Känns det lite läskigt att du tagit på dig det här uppdraget?

– Läskigt är inte ordet, men det är väldigt mycket kring en sån så stor bana som Solvalla. Från Elitloppet ner till en helt annan nivå på frågor, vem man ska ta boxhyrar och så med, det är en helt ny värld för mig. Det är ett sånt spektra. Tidigare har jag haft fokus på att hitta en vinnare i ett lopp, stängt min bok, sen åkt och gjort en sändning.

– Här får man vara med från gräsrot till elit. Jag känner, när jag sitter här, att när jag väl kommit in i allt, så kommer det bli jätteroligt. Det är bara en period nu när man går och känner och klämmer på olika saker.

Malmrot: ”Jag har en lista”

En av Solvallas sportchefs största arbetsuppgifter är att, tillsammans med sina kollegor, spika det 16 hästar stora Elitloppsfältet till den sista söndagen i maj.

Har du redan börjat fokusera på det?

– Ja, man följer med i snacket. Jag har en lista, en ganska bred sådan, men man får börja så, så får man se vad som händer. Det ligger där hela tiden. Det känns oerhört stimulerande att vara med om det här och såna hästar som det finns nu, sån bredd, vet vet jag inte om jag har känt på länge.

”Vilken fantastisk möjlighet det är”

Solvalla har 2018 återigen fått en efterlängtad egen tävlingsdag, kvällstid - tisdagar. 30 januari har de stor premiär, men har redan smygstartat med ett nytt koncept med egen expertpanel i finrestaurangen Kongressen.

– Det känns som när vi suttit där med panelen och de prispengarna vi har på tisdagar, att vilken fantastisk möjlighet det är. Det är en jättechans för Solvallatränare att promota sina hästar igen och locka till sig hästägare. Nu är det två kvällar (tisdag och onsdag) när det händer något på ”Valla” och man slipper tävla på fredagar och söndagar. Här kring Solvalla är alla väldigt positiva.

Varför ska publiken återvända till Solvalla?

– Till 30 januari tror jag det kan bli bra med Margaretas tidiga unghästserie, erbjudande till Kongressen-besökare och få möjlighet till bra mat, till en vettig peng och puls. Det är ett nytt koncept som måste sätta sig, det kommer inte av sig själv. Under våren hoppas jag att det sätter sig, alla möjligheter finns. Kan vi bygga på Kongressen steg för steg så är det väldigt stimulernade att sitta där mitt i och kunna ta emot feedback från gästerna. Bara vi får ut budskapet: på tisdagar åker man till Solvalla, säger Anders Malmrot.

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN