Nuncio kvar i Sverige – öppnar upp för PdA

Här är glädjebeskedet som trav-Sverige jublar över.

Sagohästen Nuncio och Stefan Melander nobbar avel i USA.

I stället har Menhammar Stuteri gått in i hästen som delägare.

– Alla är jätteglada, som han känns nu kan det bli Frankrike, säger Melander.

Yes!

Nuncio blir kvar i Sverige och nobbar avel i USA. Det avslöjades i V75 Direkt.

Detta efter att Margareta Wallenius-Kleberg köpt in sig i Stefan Melanders världsstjärna vilket innebär att Nuncio senare i sin karriär kommer att gå till avel hos Menhammar Stuteri.

– Jag har haft sömnlösa problem de senaste två månaderna. Hanover Shoe Farms vill att han ska åka till USA. Jag har tvekat och tvekat och planet går nästa vecka. Så vi var tvungna att bestämma oss nu, säger Stefan Melander i TV4.

Sedan kom glädjebeskedet från Melander.

– Menhammar Stuteri har köpt in sig i Nuncio så han kommer bli kvar i Sverige. Så får det bli. Jag körde fort med honom igår och då kändes han jättefin. Han har bara en sak att bevisa, det är att slå alla hästar på Vincennes. Hästen tränar väldigt bra nu så vi får se. Men den här saken med aveln är det vi tar i första hand. Han kommer inte åka med planet till USA. Catarina är jätteglad, alla är glada.

TV12: Håller du öppet för PdA fortsatt?

– Vi får se, jag har två alternativ men som han kändes i går så kunde han åka. Men vi får se. Det finns ett lopp på Jägersro den 13:e januari och sedan Prix De Belgique i så fall, men vi får se, han får bestämma det själv, säger han.

– Men det vore ruggigt spännande att få prova honom på den där banan.

Efter beskedet att Nuncio stannar i Sverige och fortsatt siktar mot Prix D’Amerique så utbrister stort jubel i trav-Sverige.

– Det går ju inte att lägga skorna på hyllan innan han har fått starta på Vincennes, säger Micke Nybrink, expert i TV4.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!