Casper Hedberg

”50 mille i potten – har en skrällspik direkt”

Casper Hedbergs V75-analys lördag – lopp för lopp • Rättvik 7 augusti • Jackpott 50 miljoner

Detta är en kommenterande text. Analys och ställningstaganden är skribentens.

The World Is Mine och Tmas Pettersson spikas i V75–1.
The World Is Mine och Tmas Pettersson spikas i V75–1.

25 miljoner extra i potten.

Nu får storjägarna vittring och för oss som inte har råd med drevjakt är det lasersiktet på som gäller.


ANNONS: V75-jackpott 50 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem. [Extern länk]


V75-1: Direkt får jag in storvilt i hårkorset. Räknar jag till tolv taggar? Jag laddar och trycker av utan att darra på handen.

Men naturligtvis har jag inte laddat med skarp ammunition. Det är kärlekspilar jag skickar iväg mot The World is Mine, för honom har jag hyst varma känslor för ett tag. Näst senast fick han chansen för sent och senast fick han inte chansen över huvud taget. Två gånger i rad har han alltså gått i mål med sparade krafter och nu – trumvirvel – ska han gå barfota för första gången i karriären.

Ska man få del av de där jackpottmiljonerna måste man överraska sina motspelare.

Min fint här blir att spika The World is Mine.

V75-2: Hur länge kan Viking Brodde förbli en ”nästagångare”? Från spår nio finns det risk för att han får ta med sig det epitetet även till nästa start. Men om Viking Brodde hade fått ett bokmärke, eller suddgummi eller vad man nu får när man varit duktig hos tandläkaren, för varje gång det häxat för honom i lopp hade han med sin imponerande samling varit kung på stallbacken nu.

Min förstahäst är han trots allt.

Silverfat i guld

V75-3: Veckans gulddivision är utan direkt guldkant och Milliondollarrhyme kan inte få det så mycket mer serverat på ett silverfat än vad han fått det här.

Nadal Broline vill, med ålderns rätt, nog ha lite lugnare upplägg och kommer att låta Milliondollarrhyme ta sig till ledningen. Ajlexes Cubano gör samma sak om det är han som sitter i spets. Men Milliondollarrhyme kan också ta sig förbi de invändiga av egen maskin för på Rättvik har man vinklad startbilsvinge.

Milliondollarrhyme har körts av sin tränare Fredrik B Larsson i princip i hela sin karriär så ett kuskbyte kan ha en ögonöppnande inverkan.

Att det är Erik Adielsson som är stand in ger kanske ändå ger lite guldkant på tillvaron.

V75-4: Kallblodslopp över 1 640 meter som startas med voltstart. Tilläggshästarna borde få det svårt, men ändå får flera av dem plats på mitt system. Varför? Darför att loppet är svårt och det finns en fem-sex hästar som har likvärdig vinstchans.

V75-5: Perpetuate har en lämplig uppgift, det fattar jag.

Om han håller sig på benen.

För man behöver inte gräva särskilt djupt i historiken för att hitta osäkra tendenser. Perpetuate har galopperat två starter i rad före senaste bländande segern. Kapacitet finns och blir över, men det finns skäl att gardera.

Gunnar Melander drar inte särskilt ofta av skorna på sina hästar, men Madame af Djupmyra ska nu gå barfota för första gången i karriären. Det kan jag inte låta passera obemärkt förbi.

V75-6: Cyber Lane och Missle Hill är vana vid att möta världseliten och ett tilläggslopp över långdistans i ett somrigt Dalarna är säkert en exotisk upplevelse för dem. Duellen står främst mellan dessa två. Men On Track Piraten kan vara före dem redan i starten och hans form är bättre än raden.

J.J.Stitch har tagit tre raka spetssegrar och hittar nog till ledningen igen. Jag lyxar också med plita ner ett streck för Greta Sisu, för hon har inte fullt ut fått visa vad hon kan är känslan.

V75-7: Frodo S. har utmärkt spetsstatistik och fem av åtta segrar i Sverige är tagna just från ledningen. Färskt formbesked fick vi se senast och det är inte så mycket att dividera om här. Frodo S. leder loppet runt om även om man vill vara ensam om jackpottpengarna och helst fälla en stor favorit.


ANNONS: V75-jackpott 50 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem. [Extern länk]


Helgens tips


1. 11 The World Is Mine (V75-1)

Har haft sparat i mål på sistone och nu barfota runt om för första gången.


2. 9 Viking Brodde (V75-2)

Det är små marginaler som avgör, men någon ynka gång kan väl marginalerna vara på Viking Broddes sida?


3. 5 Milliondollarrhyme (V75-3)

Trefaldig Elitloppsdeltagare som möter ”vanliga” hästar.

Casper Hedbergs V75-system

V75-1: 11 The World Is Mine (1–10)

V75-2: 9–7–8–2–3–5–4 (6–10)

V75-3: 5 Milliondollarrhyme (3–7)

V75-4: 2–1–7–14–12–11–4 (13–8)

V75-5: 4–3–1–2–10–8–11–9 (7–6)

V75-6: 10–9–11–3–2 (6–8)

V75-7: 2 Frodo S. (11–7)

1 960 rader/980 kronor

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ämnen i artikeln