”Stormvarning – lär bli ordentligt bortglömd”

Sportbladets tidiga V75-tanke • Analys lopp för lopp • Spikar • Skrällar • Tidiga systemet • V75 lördag 7 maj på Åby

På lördag avgörs V75 på Åby med finaler i Paralympiatravet, Kunga- och Drottningpokalen.

Här är Trav365:s Micke Korhonens tidiga tanke inför omgången lördagen den 7 maj.

Du får tidiga analysen lopp för lopp, spikarna, tidiga miljonskrällarna och det tidiga systemet – bland annat.


ANNONS: V75 på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Tidiga kortanalysen:

En av årets roligaste omgångar när blåsiga Mölndal dukar upp sitt allra finaste smörgåsbord. Topphästar i massor, Kihlström, Goop och allt vad de heter, open stretch – och en padelhall. Favoritbanan för många spelare får förhoppningsvis bada i solsken på lördag och låt oss hålla tummarna för att vi slipper se fjolårets dryga 2 000 kronor för sju rätt. Året dessförinnan var raden desto mer svårfunnen och nio prickade system fick drygt 8,5 miljoner vardera. Kan vi hoppas på något liknande nu på lördag? Den som lever får se.

V75-1:

3 Chebba Mil är sannerligen ingen bluff. I Sverige-debuten i höstas fungerade hon inte och var typ ett halvt upplopp efter Olga Tooma. Efter det fick hon ladda på hemmaplan och vinterträningen verkar ha gjort underverk. Tre raka segrar har det blivit och hon var underbar att skåda i försöket då hon via 7/700 plockade ner en vilt kämpande A Perfect Face. Chebba är ingen startraket men desto starkare till slut. Får tipset.

2 Glamorous Rain är en supertalang som gjort det mesta rätt hittills. Hon har dock fått mycket gratis vid vinsterna på sistone och konkurrenterna har då viftat med den vita flaggan i god tid innan startbilen släppt fältet. Att hon nu ska släppas till spets lika billigt som i försöket tror jag inte på. Det är ingen läggmatch som väntar till helgen och det kommer definitivt krävas snabbare än de 13/700 som räckte senast. Då satt dock skorna på men nu blir det (minst) barfota bak som det verkar. Kanske är det så enkelt att Daniel Redéns segermaskin bara är bäst, men någon spik är hon inte för mig.

6 A Perfect Face fick enkelt överta ledningen senast och då trodde åtminstone jag att loppet var över. Hon kutade precis så snabbt som man kunde hoppas på (min klocka visade 8-tempo sista 700), vinnaren Chebba Mil visade sig helt enkelt vara otroligt bra den dagen. Kolgjinis är kända för att ha en del rävar bakom öronen och det skulle inte förvåna det minsta om Adrian skakar fram en hare ur sin hatt på lördag. Passas tidigt och kan som bekant dra iväg riktigt bra bakom bilen. Näst senast svarade hon ut en startkatapult och vann sedan busenkelt. Loppets stora joker!

4 Deborah S.H. ståtar med fyra raka vinster och var riktigt rejäl vid försökssegern. Då fick hon göra grovjobbet i tredjespår under slutvarvet men var trots det starkast till slut via 9/700. Fjolårets Oaks-femma blir bara bättre och bättre och kan absolut vinna ett lopp som detta. Viss vingelrisk föreligger men hittar kusken bara ner i en vettig position så lär Deborah plocka många placeringar över upploppet.

1 Donna Summer var segerlös i 13 starter i tidigare regi men har verkligen blommat ut hos firma David Persson/Emilia Leo. Trots en startmiss i uttagningsloppet hade hon lekstuga och visade äntligen att hon kan nå mållinjen även med barfotabalans. Vid galopperna dessförinnan har hon felat antingen direkt i starten eller kort därpå. Spårlottningen föll väl ut men den stora frågan är hur mycket Emilia vågar ladda med henne? Galopprisken finns där och om jag tillåts agera staketkusk så kanske det inte behöver vara helt fel att nöja sig med rygg ledaren. Åby har som bekant open stretch.

5 Good Vibes närmade sig Glamorous Rain till slut i försöket och var duktig. Hon är jämn och säker, men framför allt ruskigt startsnabb. Spetsfavorit inledningsvis och får sedan ett perfekt lopp på innerspår. Skrällduglig.

10 Cintra stod för en mycket stark årsdebut och höll fint från utvändigt ledande Bright Crystal. Lär gå framåt med den genomköraren och letar man efter högoddsare kan hon vara skrällen för dig.

11 Bright Crystal var blek i årsdebuten. Senast var hon strået vassare men den där toppformen saknas tveklöst. Nu hoppar visserligen Björn Goop upp i sulkyn och jag har inte glömt att hästen var klart före Glamorous Rain i fjolårets final av Trav-Oaks.

7 Olga Tooma gick utvändigt Glamorous Rain i kvalet och höll bra. Hon blir allt bättre men lär få svårt att komma till från detta startspår.

9 Hard Landing fick en tuff resa senast och var helt chanslös att svara Donna Summer över upploppet. Insatsen var dock positiv och en mindre peng är fullt tänkbar.

12 Nocturne Zon var med i en 8-öppning i försöket innan kusken sedermera släppte ledningen. Spurten bet bra och det var en positiv insats. Hon hade dock maximal otur i spårlottningen nu och rundar inte samtliga.

8 M.T.Rapunzel är ruskigt startsnabb men lär knappast laddas från bricka åtta. Hon räckte inte till från rygg ledaren i försöket och får vara helnöjd med en mindre slant.

V75-2:

5 Titan Yoda spikade jag utan framgång senast. Trots Örjan Kihlström i sulkyn hade han inte en tanke på att gå iväg från start och det slutade med en hejdundrande startbrasa. Voltstart väntar på nytt på lördag och då motståndet åter är lagom ljummet så ska det vara goda chanser att Jennifer Perssons reklamhäst snabbt studsar tillbaka. Bara han inte står och... studsar. Sånt gillar vi inte. Spår fem känns ungefär lika iskallt som senast. Felfri borde dock Titan Yoda ha toppchans, och distansen ser jag inte som något minus.

3 Borups Tornado fick visserligen sin segersvit på barfotabalans bruten senast men man kunde inte kräva så mycket mer av honom den dagen med tanke på var han hamnade. Kusken tog upp direkt och fick finna sig i att sitta sist utvändigt. Spurten bet som tidigare mycket bra, runt 8/700 i vida spår, men åt vinnande Epimetheus fanns inget att göra. Lång distans nu är nog bara ett plus då fyra av karriärens sju vinster tagits över 2 640 meter eller längre. Hygglig chans till snabb revansch, framför allt om kusken lyckas kuppa till sig ledningen. I den positionen är han tre av fyra. Vanlig vagn nu är nog ett litet minus.

1 FromHeaven Idzarda är väl kanske som vassast när han får smyga med på innerspår men senast avslutade han trots allt starkt en bit ut i banan. Bara smygkörde Ture L.A. var före i mål och Per Henriksens häst gick strax under 11/700. Över denna distans har det hittills blivit tre segrar. Spets, släpp och boom, boom, swop, swop på open stretch?

11 Gerben kommer från en överlägsen spetsseger i ett typiskt ”måndagsgäng”. Gången innan vek han ner sig från samma position på V75 och jämfört med då går han nu upp en klass. Detta är dock en tuffing med hög kapacitet och viss segerchans föreligger. Läget försvårar dock givetvis saker och ting. Barfota runt om hägrar för andra gången i karriären.

2 Boccadamo har visat upp sig på svensk mark vid tre tillfällen och senaste insatsen var den vassaste hittills. Då sände kusken från kön drygt 700 meter från mål och blev sedan hängande i tredjespår. Åt vinnande Indigo fanns inget att göra men insatsen var ändå mycket bra via 9/700. Boccadamo har fina meriter över distansen från Italien men går trots allt upp en klass till den här starten. En luring.

8 Prosecco besitter skyhög kapacitet och löste årsdebuten på bästa vis. Därför kom den efterföljande bleka insatsen överraskande och det var inte mycket som stämde för hästen den gången. Om han håller ihop aktionen och visar upp sig från sin bästa sida kan det räcka till en framskjuten placering.

4 Bransbys Juke Box är en tuffing som alltid går till mål. Senast fick han en jobbig slutrunda och var chanslös på segern. Distansplus nu och senast han testade denna var för tre starter sedan. Hur det slutade? Med en imponerande spurtseger till glatt odds. Kan slå till men jag misstänker att en rejäl tappstart väntar från ett svårt fjärdespår.

7 Ornello har lite svårt att vinna numera men får trots allt med beröm godkänt för sin insats bakom Under Armour senast. Distansen passar som handsken och en vacker dag kommer Ornello att storskrälla i dessa lite större sammanhang. Voltstart är dock inget plus. Han har felat en hel del med den startmetoden. Conrad lär dock ladda vad som går för spets, där är Ornello sju av tio.

6 Cruise avslutade fullt godkänt som trea på V75 senast och var inte stort slagen i mål. Han har dock svårt att sätta näbben först och det skulle inte förvåna om han spurtar in på bronsplats för fjärde starten på raken. Har öppnat bra från springspår vid tidigare försök.

12 Reddington duger fint i klassen men har varit rätt seg hittills i årets två starter. Kan måhända ha varit lite trög att få igång efter uppehållet men för varje genomkörare han får lär han gå framåt formmässigt. Tufft att runda samtliga från detta utgångsläge.

10 Västerbo Imtheman älskar distansen och föll med flaggan i topp i årsdebuten. Fick då en tuff resa utvändigt ledaren och stred bra in i mål. Han har ett härligt löphuvud och ska inte nonchaleras helt.

9 Great Winner var helt okej i årsdebuten via sen lucka från andra utvändigt. Han är speedig med rätt resa. Om man streckar samtliga tolv.

V75-3:

2 Francesco Zet kan vara vår nästa internationella superstjärna och han kommer att bära favoritskapet på lördag. Han kan se lite sömnig ut i loppen bitvis men när det börjar närma sig upplopp brukar han explodera. I fjolårets final av Kriteriet var han smått otrolig och vann med mycket mark ner till övriga. I försöket blev han över från innern men kusken var med på noterna och körde sig tidigt till spets. Sedan hände inte så mycket och Francesco lekte sig till vinst via 12/700. Det handlade då både om årsdebut och sparbalans. Lopp i kroppen och barfota nu. Redén hade maxtur i spårlottningen och fick välja som etta i båda finalerna. Även om hans ögonsten inte är någon raket från start så gäller det här först och främst att hålla ut värsta konkurrenten. Skulle Kihlström lyckas med det ligger vägen mot spets troligen öppen. Från ledningen är Fransesco obesegrad efter två försök.

4 Iznogoud Am är ett ämne till något riktigt, riktigt stort. I år har han äntligen hållit ordning på påkarna och det har då blivit tre minst sagt imponerande vinster. I försöket löpte han på i många längders ledning och var helt ensam på plan. Hans 14/1000 säger kanske inte så mycket men det var åkandes. Den dagen han blir helt reglerbar och inte spiller kraft i onödan är dagen då vägen mot stjärnorna stakas ut. Faktum är att Iznogoud och Fransesco möttes i kval till Kriteriet i fjol. Den senare vann lätt, men den tidigare var allt annat än tom vid galoppen på upploppet. Hur snabbt kan Iznogoud Am öppna? Troligen riktigt fort, men jag undrar om kusken vågar ladda vad som går och på så vis riskera antingen galopp eller en het häst på kuppen. Ett av två segerbud.

1 Aquarius Face inledde året blygsamt men var som förbytt i försöket då Adrian plockade av bakskorna på honom. Via 9/700 krossade han konkurrenterna och insatsen var galaxer från den plattmatch i årsdebuten då han var runt hundra meter efter Iznogoud Am i mål. Innerspåret är väl inte idealiskt (han har blivit över eller felat vid samtliga fyra försök tidigare) men öppnade trots allt förbättrat senast. Den lille kämpen rör knappast loppets två superstjärnor men kan absolut klå resten. Jag har givetvis även noterat att herr Kolgjini nu rycker framskorna och kör sin häst barfota runt om för allra första gången.

3 Usain Lobell är obesegrad efter tre starter uppe i kalla Norden och kämpade i försöket ner ledande Felix Orlando via snabba 8/700. Han visade prima löphuvud då och lär knappast vara sämre med den genomköraren i kroppen. Du bjuds dock ett helt annat motstånd och det handlar först och främst om att försöka spöa Aquarius Face i kampen om tredjepriset.

6 Felix Orlando är en av få hästar som slagit självaste Francesco Zet (gjorde så regelrätt i en E3-final förra sommaren). Då handlade det dock om kort distans, över lördagens 2 140 meter blir det desto svårare att ånyo ta skalpen av kullens kung. Felix tävlade med skor i försöket och höll under omständigheterna mycket bra som tvåa. Han är lite överraskande anmäld med pjäxor  på nytt men blir åtminstone svår att lura på ledningen. Vad händer sedan? Kusken släpper nog. Det kostar helt enkelt för mycket att välja ett annat upplägg än så.

9 Vinci Nice fick en vilsam löpning i försöket och avslutade piggt på open stretch, dock en bra bit bakom Francesco Zet. Körs på chans även denna gång och spurtar ner många över upploppet. Karriärens 13 starter har gjorts med skor runt om, men nu blir det barfota på samtliga fyra hovar. Spännande.

8 Beat Generation går en ljus framtid tillmötes. Han avslutade mycket bra som tvåa senast och här finns det definitivt utvecklingspotential. Läget grusar dock alla eventuella segerplaner.

5 Mustang Racer fick gå först i andraspår en bit ner i fältet senast och avslutade starkt bakom Iznogoud Am. Rejäl häst på alla vis men slår normalt sett inte toppduon.

7 Down Under stod för en positiv insats i försöket. Han tappade travet i sista sväng men upphämtningen var av bästa märke. Måste trava bättre på lördag men en fjärde-, femteplats finns inom räckhåll.

11 Larry Wood fullföljde godkänt som trea i försöket och har mycket inombords. Motståndet är dock honom övermäktigt.

10 Inspiration har formen helt på topp och avslutade piggt invändigt i försöket. Han har gjort det bra bara att kvala in till finalen. Allt annat är en bonus.

12 Power Doc fick en maxresa senast och tog sig överraskande till final. Han tävlade barfota runt om för första gången och det tycks ha fått en positiv effekt. Chanslös nu.

V75-4:

12 Honey Mearas var dominant som fyraåring, med segrar i både StoChampionatet och Derbystoet. I årsdebuten mötte hon sju av lördagens konkurrenter och vann den tunga vägen. Det såg dock inte helt perfekt ut. Hon var ytterst nära galopp i sista sväng men tog sig samman och avgjorde till slut rätt enkelt. Det loppet lär föra fram henne ordentligt och det ska givetvis vara god segerchans i stoeliten. Att både hon och Kali Smart lottades till bakspår ger detta lopp en härlig extrakrydda.

11 Kali Smart startade senast i ett storlopp på finsk mark men tyvärr slutade äventyret i de tusen sjöarnas land med upploppsgalopp. Hon stod fram tills dess för en strålande insats och såg ut att ha kopplat greppet på ledande Esprit Sisu när hon av någon anledning rullade över i galopp. Felfri hade hon definitivt blivit svårslagen och gissa om Adrian kommer att vara revanschsugen på lördag. Kolgjini lär fortfarande drömma om en start i Elitloppet med denna toppmärr. Blir givetvis svår att slå, även från bakspår. Anmäld med skor runt om men jag hoppas att Adrian växlar upp en smula.

8 Sayonara tillhör de snabbaste märrarna vi har i Europa. Hon har inte startat sedan slutet av januari då hon avslutade vasst från omöjligt läge. Mötte då franska toppfemåringar och var lika bra som någon annan i loppet. I fjol var det mycket stolpe ut. Utkontrad som tvåa i Breeders Crown-finalen, raketspurt som trea i Derbystoet och så vidare. Det har visserligen bara blivit en enda seger sedan 2019 men en vacker dag faller alla pusselbitarna på plats. Och då jävlar sitter hon där! Spår åtta var dock inte vad man hade hoppats på från tränarhåll...

2 Betting Pacer höll starkt utvändigt ledande Kali Smart näst senast och det var nog därför, ihop med ett spetsläge, som hon blev väldigt hårt spelad mot Honey Mearas senast. Och visst, det såg länge bra ut där i ledningen när Björn ryckte till sig några längder, men försprånget åts snabbt upp och det var rätt stumma ben till slut. Hon hade dock inte rest så bra inför tävlingarna och det satte säkert ner henne. Kortare resväg nu är ett plus. Måhända är hon allra vassast med lopp på rulle?

3 Brezza du Kras stod för några härliga insatser under fjolåret och får med beröm godkänt för sin årsdebut. Alessandro hamnade då långt ner i kön och fick under slutvarvet bromsklossen Florist i vägen. Spurten bet bra över upploppet, även om hon på intet sätt var vässad för det loppet. Pangspår nu och kanske, kanske släpps till ledningen? Fullt tänkbar om favoriterna sviker.

6 Global Bred To Win fick en vilsam löpning senast och avslutade piggt vid fritt bakom Honey Mearas. Min klocka visade under 11/700 och hon lär knappast vara sämre med den genomköraren. Spurtar ner många på nytt, att vinna blir dock svårt.

1 Aperfecttric gjorde nog sitt bästa lopp någonsin senast och är bättre än vad folk tror. Kan få en drömresa i rygg ledaren på lördag.

V75-5:

3 Il Forte... kommentarer är egentligen överflödiga. Alla har vi sett vad denne skjutare gjort med sina motståndare vid två raka V75-segrar. Han var fantastisk på topptid näst senast men ännu lite vassare gången efter. Pang till spets och full fart i många längders ledning. I mål skiljde det tio längder. Tio! Och det trots att Il Forte närmast skenade i tät. Sånt ska inte vara möjligt och när året läggs till handlingarna kan det vara så att många av oss har den insatsen som årets mest minnesvärda. Det har nu gått en dryg månad sedan utskåpningen i klass II-finalen och han gör nu debut i klass I. Det tror jag inte bekommer honom det minsta och är han lika bra som senast tävlar de övriga endast om andrapriset. 

2 Charliebrown Effe visade upp sig för den svenska travpubliken senast då han i ljuvlig stil bara lämnade sina konkurrenter över upploppet. Visst, motståndet höll ingen högre klass men intrycket alltså! Han verkar komplett som häst och har ännu för lite pengar på sig i förhållande till kapacitet. Kan öppna och känns tveklöst som den främsta konkurrenten till Il Forte.

5 Napoleon Cash var en liten besvikelse för mig i lördags och den där toppformen verkar inte sitta i riktigt ännu. Detta handlar annars om en mycket lovande häst för klassen och han är absolut bra nog att vinna. Min känsla är dock att det finns en duo i fältet som just för dagen är strået vassare. Barfota runt om nu är ett plus.

10 Ploquepin må stå hårt inne på pengarna men tampades under fjolåret med kulltoppar som Francesco Zet och Felix Orlando, och han gjorde det utan att skämma ut sig på något vis. Årsdebuten löste han på bästa vis via pangstart till ledningen. Tänkbar om favoriterna sviker.

8 Kia Ora verkar ha höjt sig på barfotabalans. Näst senast hann hon fram från kön via 12/700 och visade bra skalle då. Senast var hon ute i ett riktigt getingbo mot bland annat supermärren Honey Mearas. Som väntat hamnade Kia illa på det från sitt svåra utgångsläge och kusken backade sig sist. Spurten var dock av bästa märke och hon formligen exploderade då Oskar ryckte det norska huvudlaget. Debut med jänkarvagn nu.

11 Grappa Boy är en kapabel sort som senast försökte kvala in till Kungapokalen. Han lyckades visserligen inte med det men avslutade piggt i skymundan via 9/700. En av många med chans om favoriterna sviker.

1 Moons Lille Olle var nog bättre än någonsin senast och det är svårt att inte gilla den här fightern. En charmig häst men på lördag bryts segersviten tyvärr.

7 Bonne Nuit Bi är en ny bekantskap för mig men jag har varit inne och studerat henne i det italienska lopparkivet. Hon verkar väldigt startsnabb men har främst matchats över kort distans. Senast tappade hon något från rygg ledaren och gången innan blev det enkel seger från spets, utan att på något vis se ut som en superstjärna i vardande. Visserligen är det livsfarligt att nonchalera Alessandro Gocciadoros hästar men att denna ganska oansenliga märr ska rå på ett monster som Il Forte? Nja, jag kan inte se det framför mig.

9 Hurricane Woodland hade jag feeling för senast men då agerade han uddlöst. Med den insatsen på näthinnan, samt att motståndet är klasser bättre nu, så kan jag inte annat än att ligga lågt.

V75-6:

6 Unico Broline är något av årets häst hittills och står trots hela tre vinster i silverdivisionen fortfarande kvar i klassen. Senast körde sig kusken vaket till spets och det blev åter en härlig fight mellan Unico och Phoenix Photo. Segertiden var smått fantastiska 10,9 över medeldistans och känslan är att Unico redan nu är mogen de större uppgifterna, vilka de än må vara. Spår sex bakom bilen på nytt och Adielsson kommer garanterat att ladda vad som går från start för att hinna före värste konkurrenten. Lyckas han med det konststycket är det toppchans, misslyckas han är det fortfarande toppchans. Enda lilla minuset är att Unico är anmäld med bakskor. Den balansen har han till dags datum ännu aldrig tävlat med.

5 Oscar L.A. snubblade sig i galopp direkt i starten i lördags och man hade det lite på känn, tyvärr. Hur det hade gått om hästen travat iväg felfritt får vi aldrig veta men så som loppet blev kört vill jag tro att Oscar hade haft toppchans. Nåja, på lördag slipper han åtminstone voltstart och det är ett klart plus. Dessutom åker jänkarvagnen på och här handlar det nog helt och hållet om vare sig Oscar L.A. kan svara ut Unico Broline från start eller ej. Gör han det, och kör sig till spets, ökar segerchansen dramatiskt. Han är åtta av nio i ledningen. Missar han och hamnar utvändigt Unico, då får man vara helnöjd med en andraplats. Och hur slutar då detta? Jag är lite kluven men efter att ha dykt djupt in i lopparkivet och kollat en sådär tio eller fler autostartslopp så är känslan att Unico hinner före Oscar. Fast helt säker är jag inte... Ingen av dem är ju någon M.T.Insider från start. Kanske säkrast att betala för båda?

10 Rackham missgynnas av bakspåret och var senast rejält utklassad av en för dagen smällfin Oscar L.A. (drogs dock med en halsinfektion den dagen). Nu blir det knappast ett offensivt upplägg då hästen skulle må bra av att få sig ett snällt lopp i ryggar. Kapacitetsmässigt är han inte mycket sämre än toppduon i loppet men läget gör att detta helt klart känns som ett tvåhästarslopp.

4 Galantis har nog aldrig varit bättre. Han var visserligen chanslös på V75-segern senast men avslutade trots allt piggt i skymundan via 9/700. Johan Lejon lär säkert bjuda på ett riktigt lejonvrål om hans häst skräller på lördag.

1 Upper Face var ute i ett överpacat V75-lopp senast och kunde inte ta så mycket till slut. Insatsen var godkänd men jag vet att han kan bättre än så. Kapacitet för seger finns men jag ligger trots allt lågt mot dessa topphästar. Han har dock haft tur i spårlottningen, kan öppna och åker därför upp några hack i rankingen.

9 Iceland Falls vann så sent som i lördags och imponerade så smått. Via 10/700 tog hon enkelt ner en blek Marion Fouty Bon. Om Björn Goop och Örjan Kihlström fick ett kärleksbarn så skulle denne heta Magnus A Djuse. Han kör som en gud och även om motståndet nu är betydligt tuffare än senast kan Iceland nog sluta långt framme på nytt. Smyger troligen invändigt och chansar på open stretch.

8 Z.Boko var ute i lördags men galopperade då bort en hygglig placering. Travet flöt inte riktigt genom slutsvängen och till slut kunde han inte längre hålla ordning på påkarna. Han var dock knappast trött då och såg, galoppen till trots, rätt formstark ut i det lopp som vanns av Eddy West före Phoenix Photo.

12 Toto Barosso är en riktig speedkula. Senast fick han loppet kört i halsen och jag trodde att han skulle käka upp Sweetman till slut. Riktigt så blev det inte utan han följde med till maxutdelning på fin tid. Man ska dock tänka på han inte fått så många ordentliga genomkörare inför det loppet och en sådan urblåsare lär föra fram honom ordentligt. Får Toto ”sitt” lopp spurtar har ner många, men från spår tolv ser det tyvärr helkört ut.

11 Elegant Ima lovade mycket som unghäst men efter sju raka segrar från debuten har han nu radat upp elva starter utan att skära mållinjen först. I årsdebuten fick han en bra resa och såg stark ut genom slutsvängen. In på upploppet tröt krafterna och det hade nog behövts raketbränsle för att få honom på bättre tankar. Kusken gjorde vad han kunde och ryckte det norska huvudlaget, men det hände då just ingenting. Via 13/700 var det långt ner till vinnande Mister Hercules. Han får visa bättring innan jag vågar tro på någon segerchans.

V75-7:

1 Extreme föll visserligen tungt som storfavorit senast men jag kommer absolut inte vara hård mot honom bara för det. Han fick då en tuff inledning i tredjespår fram till dödens och tävlade dessutom med bakskor. På lördag blir det optimal balans och från bricka ett är det närmast spetsgaranti (på svensk mark är han fem av sex i ledningen). Från den positionen utklassade han Upstate Face då de två möttes på Jägersro under oktober månad och visst tyder mycket på att dansken leder från start till mål. Enda orosmolnet? Kanske är ändå formen inte riktigt på topp för dagen...

2 Upstate Face fick senast äntligen utdelning på fina formen och såg majstätisk ut för dagen då han mosade ner sina konkurrenter trots en tung löpning. Helt klart finns det en risk att han hamnar utvändigt ledaren på nytt men det klarar han med bravur. Eller överraskar Adrian möjligen oss alla genom att direkt söka sig ner bakom Extreme och försöka avgöra på open stretch?

4 Who's Who laddades rejält senast och det slutade med oturlig galopp i första sväng. Gången innan utklassades han av Stoletheshow och eftersom tävling kombineras med avel är det svårt att veta om toppformen sitter i. Känslan är helt klart att Kihlström tar det piano från start på lördag och söker sig ner i andra eller tredje utvändigt. Who's Who är som allra bäst när han slipper vara med i startrusningen och istället smyger med i ryggar. I toppform kan han blåsa ner vilken häst som helst i världen. Tidigt streck.

5 Born Unicorn vann på ett härligt sätt från dödens senast och gick strax över 8/800 den gången. Redéns styrkefenomen väljs visserligen bort av både Kihlström och Goop men den där Djuse är ju inte så dum han heller. Det blir troligen en försiktig inledning men Born Unicorn är inte mycket sämre än någon annan i loppet. En luring.

7 Best Ofdream Trio hade inte sin bästa dag senast och efter loppet kom rapporter om att Paralympiatravet var i fara. Nu är man dock ändå med här och då tar jag galoppen som ett olycksfall i arbetet. Näst senast var han jättebra som tvåa bakom grymme San Moteur. Från bricka sju måste man ha en del flyt på vägen. Kapacitet för seger finns dock tveklöst.

3 Delia du Pommereux vann det här loppet i fjol och var då exempelvis långt före Who's Who i mål via en urstark slutrunda. Sedan dess har framgångarna uteblivit och formen har varit lite upp och ner en längre period. Näst senast och i starten dessförinnan har hon avslutat starkt i skymundan, men senast glänste det inte om henne. För att vinna detta lopp måste hon vara minst lika bra som i fjol, och riktigt så vass är hon nog inte nu som nioåring. Ett rysarbud, men det finns betydligt hetare skrällbud.

6 Spickleback Face är i grymt slag och avslutade strålande som tvåa bakom Born Unicorn senast. Tuffare motstånd nu och det luktar vingel lång väg från detta utgångsläge. En plats bland de tre, fyra främsta lär man vara nöjd med alla dar i veckan.

8 Night Brodde sopade till Extreme senast och gjorde det med lätthet. Conrad Lugauer är en härlig frisk fläkt och där var det aldrig något snack om taktikvalet. Night Brodde vann till slut enkelt och förtjänar sin plats i helgens final. Spår åtta var dock verkligen inte vad man hade hoppats på och nu blir det minst sagt svårt att komma till i loppet.

Tidiga spiken:

Jag nöjer mig med en spik denna omgång och det är Jarl Olssons smått fenomenale 3 Il Forte (V75-5). Exakt hur bra den här hästen är vet nog ingen men sett till hans oerhörda V75-vinster finns det potential att räcka en bra bit upp i klasserna. Il Forte är ruskigt startsnabb och borde utan större problem hinna före värste konkurrenten till spets. Sedan lär fyraåringen bestämma tempot helt på egen hand, med Oscar Ginman som passagerare. Jag har blivit löjligt förtjust i Charliebrown Effe men är Il Forte lika bra som på sistone så tar han tredje raka segern. Vägen mot Elitoppshelgen tycks utstakad, vilket lopp hästen sedan startar i låter jag vara osagt.

Tidiga skrällarna:

6 A Perfect Face (V75-1) fick visserligen stryk från ledningen senast men jag gillade ändå det jag såg. 8-fart större delen av slutvarvet den gången och nu rycker man dessutom framskorna. Känslan är att Adrian laddar vad som går och kanske till och med släpps till ledningen efter en bit? Stormvarning för denna fina märr som troligen blir ordentligt bortglömd.

1 FromHeaven Idzarda (V75-2) är absolut inte lika bra som loppets två förhandsfavoriter men då det är klar galopprisk på den ena återstår eventuellt ”bara” Borups Tornado. Den ryggen lär vasse Jepson säkert vara helnöjd med och sedan liftar man med till upploppet. Spurten kommer att bita bra på open stretch, sanna mina ord.

2 Betting Pacer (V75-4) stumnade rejält sista biten senast och spelar inte riktigt i samma division som loppets toppduo. Men... nu hoppas jag att kusken kör till spets och sedan släpper till någon bra. Hon är bäst med sådana löpningar.

8 Sayonara i samma lopp är inte mycket sämre än favoritduon och blir giftig med minsta lilla klaff från ett på papperet uruselt utgångsläge.

5 Born Unicorn (V75-7) känns småintressant trots tuffare motstånd. Han får hoppas på hårt tempo men skulle så bli fallet kan han överraska. 


ANNONS: V75 på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Tidiga tanken-systemet:

V75-1: 1, 2, 3, 4, 5, 6 (10-11)

V75-2: 1, 3, 5 (11-2)

V75-3: 2, 4 (1-3)

V75-4: 2, 3, 8, 11, 12 (6-1)

V75-5: 3 Il Forte (2-5)

V75-6: 5, 6 (10-4)

V75-7: 1, 2, 3, 4, 5, 7 (6-8)

2 160 rader/1 080 kronor

Banfakta, Åby

Banförkortning: Å

Längd: 1 000 m

Bredd: 22,3 m (2140 m), 22,3 m (1640 m)

Upplopp: 180 m

Open stretch: Ja, dubbla

Vinklad startbilsvinge: Nej

Startlistor:

V75-1, 2 140 meter auto

1 Donna Summer - Leo E 5 6 d 3 1 13,6a

2 Glamorous Rain - Kihlström Ö 4 1 1 1 1 12,1a

3 Chebba Mil* - Bakker R 1 5 1 1 1 12,9a

4 Deborah S.H. - Persson F 5 1 1 1 1 12,3a

5 Good Vibes - Nordström P 2 5 4 4 2 11,5a

6 A Perfect Face - Kolgjini A 3 4 1 1 2 12,5a

7 Olga Tooma - Djuse M A 6 0 3 2 3 14,3a

8 M.T.Rapunzel - Ohlsson U 1 1 3 5 3 13,2a

9 Hard Landing - Jepson C J 1 3 0 0 2 13,4a

10 Cintra - Bergh R 5 d d 0 2 12,9a

11 Bright Crystal - Goop B 2 2 0 0 3 12,1a

12 Nocturne Zon - Lövgren J 2 1 2 6 3 13,4a

V75-2, 2 640 meter volt

1 FromHeaven Idzarda - Jepson C J 2 1 1 5 2 13,8

2 Boccadamo* - Ebbinge R 1 1 7 d 2 11,2a

3 Borups Tornado - Ohlsson U 1 0 1 1 3 14,3

4 Bransbys Juke Box - Crebas H 4 1 1 0 4 14,5

5 Titan Yoda - Kihlström Ö 2 0 0 1 d 12,9

6 Cruise - Goop B 2 7 3 3 3 13,3

7 Ornello - Lugauer C 1 4 7 3 3 13,7

8 Prosecco - Kolgjini A 1 1 7 1 6 14,2

9 Great Winner - Jakobsson M 1 3 4 7 3 13,3

10 Västerbo ImtheMan - Jansson T 6 6 1 1 3 14,4

11 Gerben* - Adielsson E 1 1 2 4 1 15,0

12 Reddington - Bergh R 1 0 0 5 3 14,0

V75-3, 2 140 meter auto

1 Aquarius Face - Kolgjini A 2 0 0 5 1 12,6a

2 Francesco Zet - Kihlström Ö 1 1 1 1 1 11,7a

3 Usain Lobell* - Bakker R d 4 1 d 1 13,0a

4 Iznogoud Am - Goop B d d 1 1 1 10,9a

5 Mustang Racer - Bergh R 4 6 2 0 2 12,1a

6 Felix Orlando - Forss M d 3 2 1 2 11,6a

7 Down Under - Nordström P 5 d d 1 3 12,9a

8 Beat Generation - Westholm J 4 1 1 d 3 13,0a

9 Vinci Nice - Untersteiner J 4 1 1 3 2 12,8a

10 Inspiration - Uhrberg T 6 2 4 5 2 11,5a

11 Larry Wood - Lövgren J 3 0 1 2 3 11,9a

12 Power Doc - Lindblom Å 6 0 3 1 3 12,1a

V75-4, 2 140 meter auto

1 Aperfecttric - Jakobsson M 3 6 4 6 2 11,7a

2 Betting Pacer - Goop B 2 2 d 3 4 10,5a

3 Brezza du Kras* - Eriksson C 1 0 3 d 5 09,8a

4 Chablis Ribb - Djuse M A 4 4 3 0 8 10,1a

5 Florist - Oscarsson K 0 4 0 3 0 11,3a

6 Global Bred to Win* - Gundersen M T 1 4 5 3 3 11,5a

7 La Sassicaia - Bergh R 4 3 1 d 2 12,4a

8 Sayonara - Jepson C J 2 2 5 3 7 10,6a

9 Chandelles* - Adielsson E 2 2 3 0 d 13,4a

10 Woodbury Wine - Untersteiner P 1 1 2 5 1 11,8a

11 Kali Smart - Kolgjini A 1 6 4 1 d 09,8a

12 Honey Mearas - Kihlström Ö 1 1 1 d 1 11,5a

V75-5, 2 140 meter auto

1 Moons Lille Olle - Knutsson A 1 1 5 1 1 13,9a

2 Charliebrown Effe* - Ebbinge R 1 2 1 1 1 12,1a

3 Il Forte - Ginman O 1 0 1 1 1 11,1a

4 Rare Magic - Djuse M A 2 4 1 2 3 12,5a

5 Napoleon Cash - Jepson C J 5 4 d 1 4 12,4a

6 Dats Pepito - Persson S 2 5 1 4 1 12,6a

7 Bonne Nuit Bi* - Goop B 1 2 1 1 3 11,8a

8 Kia Ora - Kylin Blom O 4 6 3 1 7 12,0a

9 Hurricane Woodland - Kihlström Ö 0 6 1 4 0 12,0a

10 Ploquepin - Adielsson E 1 7 2 6 1 12,3a

11 Grappa Boy - Eriksson C d 2 3 1 5 13,4a

12 Master of Zon - Eskilsson J 1 2 6 1 7 11,7a

V75-6, DD-1, 2 140 meter auto

1 Upper Face - Kolgjini D 7 1 7 2 5 10,6a

2 Dats So Cool - Jepson C J 4 5 7 7 1 11,3a

3 Astronascente Zac - Goop B 2 6 5 1 3 11,3a

4 Galantis - Mifsud T 3 6 3 1 4 10,3a

5 Oscar L.A. - Lövgren J 1 2 0 1 0 10,8a

6 Unico Broline - Adielsson E 1 1 1 2 1 10,9a

7 Racing Ribb - Ingves P 2 5 2 6 1 11,2a

8 Z.Boko* - Malmin K 2 1 2 3 d 11,2a

9 Iceland Falls - Djuse M A 1 1 d 3 1 11,5a

10 Rackham - Eriksson C d 2 1 2 5 10,2a

11 Elegant Ima* - Gundersen M T 2 5 3 0 4 12,0a

12 Toto Barosso - Untersteiner P d d k d 3 10,1a

V75-7, DD-2, 2 140 meter auto

1 Extreme* - Goop B 1 1 1 1 3 09,7a

2 Upstate Face - Kolgjini A 2 3 3 0 1 09,5a

3 Delia du Pommereux* - Thomain D 0 0 2 5 3 09,8a

4 Who's Who - Kihlström Ö 0 3 1 2 0 10,7a

5 Born Unicorn - Djuse M A 1 0 d 7 1 11,0a

6 Spickleback Face - Wäjersten D 3 4 1 1 2 11,2a

7 Best Ofdream Trio* - Eriksson K 1 2 1 2 d 09,6a

8 Night Brodde - Lugauer C 1 0 1 4 1 09,5a

9 Mindyourvalue W.F. - Bergh R 7 4 0 2 4 09,9a

10 Pacific Face - Lubrano G 2 0 7 2 6 10,4a


ANNONS: V75 på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ämnen i artikeln