Jagar toppformen – med start på V75

Här är VM-treans matchning mot Prix d’Amérique: ”Nu har vi bestämt oss”

VM-trean Oasis Bi matchas mot en tredje raka start i Prix d’Amérique.

Då laddar stjärnhästen upp med V75 på Jägersro – i stället för kvalloppet Prix de Belgique.

– Vi kom fram till att risken är att att loppet i Paris blir för tufft och sänker formen i stället för att toppa den, säger tränaren Stefan P Pettersson.

Tioårige Oasis Bi har kört in 17,8 miljoner kronor och är kvalificerad för Prix d’Amérique på inkörda pengar.

Nu är matchningen mot en tredje raka start i ”världens tuffaste travlopp” klart.

Tränaren Stefan P Pettersson och ägaren Per-Gunnar Svärd väljer att nobba kvalificeringsloppet Prix de Belgique söndagen 14 januari på Vincennes – för att i stället starta på V75 lördagen 13 januari på Jägersro.

– Alternativet var Prix de Belgique på Vincennes dagen efter. Men vi kom fram till att risken är att att loppet i Paris blir för tufft och sänker formen istället för att toppa den, säger Stefan P Pettersson till Sulkysport.

Kom trea 2016

– Nu har vi bestämt oss, det blir Jägersro. Främsta anledningen är vad som hänt med de här B-loppen på Vincennes sedan man gjorde om dem så att de tre främsta får platser i Prix d’Amérique. Det körs stenhårt i de här loppen nu och det kan därför bli fel att försöka ta 2.850 meter på Vincennes som ett formtoppningslopp. Gulddivisionen på Jägersro blir bättre på det sättet, säger Pettersson vidare till sajten.

Oasis Bi kommer från två succésäsonger.

I fjol slutade hästen trea i VM-loppet på Yonkers. Under 2016 slutade Oasis Bi tvåa i VM-loppet och tog hem en tredjeplats i Prix d’Amérique.

Prix d’Amérique körs på Vincennes i Paris söndagen 28 januari.

Hittills är tre svensktränade hästar klara för storloppet. Det handlar om Ringostarr Treb (Jerry Riordan), Propulsion (Daniel Redén) och Readly Express (Timo Nurmos).

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!