Westholm: Är ett stort misslyckande

Foto: FLOPP Jörgen Westholm och Annicka misslyckades i Nya Zeeland. Efter ett bra lopp i ledningen slutade stoet oplacerad.
TRAV

Jörgen Westholms första lopp på Nya Zeeland slutade med fiasko.

Från ledningen vek hans supersto Annicka ner sig – och slutade bland de sista i mål.

– Allt känns som en stort misslyckande, säger Westholm på sin hemsida.

Under fredagen gjorde Jörgen Westholms sexåriga sto Annicka sin andra start på Nya Zeeland. I det första loppet, som kördes förra fredagen, var det Anthony Butt som körde hästen som slutade sexa.

Den här gången tog Westholm själv över tömmarna då Annicka startade i det andra försöket till storloppet Inter Dominon. Westholm, som körde sitt första lopp på Nya Zeeland, fick en bra start och var tidigt framme utvändigt ledaren. Efter cirka 400 meter tryckte sig kusken resolut till ledningen och då såg allt bra ut. Men in på upploppet var Annicka tidigt slagen och dalade genom fältet de sista 200 metrarna och slutade nia i mål – långt efter vinnaren.

Vann loppet gjorde Let Me Thru och Chris Lang som via en mäktig spurt kunde sätta nosen först i en tät slutstrid och vann på 1.15,0 över 2 200 meter med bilstart.

”Tvärstannade”

Direkt efter loppet kommenterade Jörgen Westholm loppet på sin hemsida. Och det är en nedstämd travtränare som konstaterar att hästen missar den stora finalen med cirka 1,2 miljoner kronor till vinnaren. Westholm får istället ladda för att starta sitt sto i tröstloppet consolation med 70 000 kronor i förstapris.

”Annicka värmde fint. Hon tog ledning efter 400 meter. In i sista sväng låg hon fint på bettet men när jag släppte av tvärstannade hon. Annicka slutade oplacerad vilket innebär att vi inte fick ihop poäng till finalen. Allt känns som ett stort misslyckande. Det är inget fel på hästen eller uppladdningen och pulsen är som den ska. Just nu är det svårt att bedöma orsaken till loppets utveckling”, skriver Westholm på sin hemsida.