Borgås: ”De vill inte ha mig längre”

Publicerad:
Uppdaterad:

TRAV

Därför får Göran Borgås lämna jobbet som referent på Axevalla

Göran Borgås.
Foto: KANAL75
Göran Borgås.

Den välkände profilen Göran Borgås petas som referent på Axevalla.

Banan måste spara in pengar och därför försvinner Borgås.

– Axevalla vill inte ha mig längre. De har inte råd att ha mig kvar, säger han till Trav365.

Göran Borgås är en av trav-Sveriges mest kända tv-profiler och många förknippar honom med Axevalla där han har refererat lopp sedan 1992.

När banan arrangerar trippeltrav varje sommar med Stochampionatet är det Borgås som hörs i högtalarna.

”Jag hade gärna varit kvar”

Men nu försvinner Borgås som referent på Axevalla, det rapporterar Rickard Hansson på sin travblogg hos Skaraborgs Allehanda.

Ett beslut som banan tvingats ta på grund av besparingar.

– Axevalla vill inte ha mig längre. De har inte råd att ha mig kvar, de måste spara in och då väljer de att spara in på mig. Jag har alltid trott att jag jobbar lite halv-ideellt åt Axevalla. Det är tråkigt, jag tycker det är en lustfylld och rolig uppgift och jag hade gärna varit kvar, säger Göran Borgås till Trav365.

Från när börjar det här att gälla?

– Jag fick det här beskedet i fredags. Det är game-over med omedelbar verkan. Jag hade inget kontrakt eller så. Jag får respektera Axevallas beslut. I kväll när de kör V64 har de en annan referent, Lars Ågren. Jag är på väg mot Stockholm och kommer jobba med tv-sändningen.

Men kommer du inte dyka upp när det är trippeltrav på Axevalla i sommar?

– Jag vet inte. Benny Ternemar frågade mig om möjligheten om att jag skulle kunna vara där på Trippeltravet och uttagningarna till Stochampionatet. Men jag vet inte. Om jag inte duger i vardagen varför ska jag vara där på festen, det känns avlägset just nu

Vad betyder Axevalla för dig?

– Det har en stor plats i mitt hjärta. Det är det som har varit avstampet till allt mitt tv-jobb. det var därifrån jag skapade mig en röst och en identitet på något sätt. Det har en stor och varm plats i mitt hjärta.

”Är en ren besparingsåtgärd”

Benny Ternemar, travbanechef på Axevalla, förklarar att det handlar om besparingar och i fjol refererade Borgås tio av deras tävlingsdagar.

– Förra året körde vi 43 travdagar och han refererade tio av dem. Lars Ågren refererade resten av tävlingsdagarna. Det är ingen dramatik. Det är en ren besparingsåtgärd, sedan är vi så lyckligt lottade att vi har Lars Ågren här, han är referent och speaker på Åby annars.

– Jag tycker jättebra om Borgås och vi har inte stängt några dörrar för framtiden, det här är en av de besparingsåtgärder som vi gör för att komma upp i 2,8 miljoner kronor.

Publicerad:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!