Nya målkameror – på V75-banorna

TRAV

Alla V75-banor 2014 får nya målkameror.

Svensk Travsport, ATG och Kanal 75 har gemensamt arbetat fram en plan för att säkerställa kvaliteten på våra målkameror.

– Att vi har tydliga målbilder att tillgå är givetvis oerhört viktigt för travsportens trovärdighet – både med tanke på spelsäkerheten och ur ett sportsligt perspektiv, säger Ulf Hörnberg, generalsekreterare på Svensk Travsport.

I december börjar arbetet med att installera de nya kamerorna på de banor som arrangerar V75-tävlingar under nästa år.

Den stora skillnaden jämfört med nuvarande system är att de nya målkamerorna tar fler bilder per sekund med bättre upplösning.

– Att vi har tydliga målbilder att tillgå är givetvis oerhört viktigt för travsportens trovärdighet – både med tanke på spelsäkerheten och ur ett sportsligt perspektiv, säger Ulf Hörnberg, generalsekreterare på Svensk Travsport, i ett pressmeddelande.

”Högre standard”

De nya målkamerorna kommer att ingå i ett system som gör det möjligt att snabbt och enkelt dela material för visning i TV och andra medier. Projektet beräknas uppgå till drygt fyra miljoner kronor och bekostas av medel avsatta för teknikinvesteringar på landets travbanor.

– När alla banor har installerat de här kamerorna kan vi plocka hem bilderna med automatik och generellt säkerställer vi högre standard och bättre kvalitet, fortsätter Hörnberg.