Barfota­infon börjar bli löjlig

TRAV

Skrota den felaktiga barfotainfon.

Fixa en digital mållinje.

Vita öronkappor är enklare att se.

Och heter han Goop Björn?

Där här ni några heta ämnen i min mejlkorg.

Ni fortsätter att mejla och många gånger är det intressanta saker som tas upp. Förra veckan fick jag flera mejl om barfotainformationen, eller vi kanske ska börja kalla den barfotadesinformationen?

För, precis som ni skriver, barfota­infon börjar bli löjlig. Den stämmer inte längre, var och varannan häst i ett travprogram har en felaktig rad vad det gäller skoningen och det är naturligtvis inte bra. När barfotainfon infördes stod jag upp och applåderade men nu är jag inte lika imponerad.

Barnsjukdomarna blir bara värre

Jag pratar ofta med aktiva och brukar då försöka använda mig av det som står i programmet. Går han med skor även den här gången? Ofta blir svaret konstigt. Nej, han gick barfota senast, det står fel i programmet.

Samma sak när man läser tränarintervjuer, de innehåller rättelser, vi ser det ofta.

Ett tag trodde jag att det var barnsjukdomar, att det skulle gå över när rutinerna slipades till. Men den bistra sanningen är att det bara blir värre. Numera är man nästan förvånad när informationen stämmer.

Vad STC måste fundera över är om det går att fortsätta så här. Felaktig information är nästan värre än ingen alls.

Fixa digital mållinje

En annan hjärtefråga är mållinjerna på våra travbanor. De syns dåligt och för en novis är det inte givet när och var hästarna går i mål. Ett önskemål är en digital mållinje i tv-sändningarna, på samma sätt som man lägger ut avståndscirklar i fotbollsmatcher, eller när man visar världsrekordtider i simning.

Här är fler förslag/synpunkter:

Använd alltid en vit ryckbar öronkappa och alltid en svart fast öronkappa så att vi spelare kan se när den använts eller blivit sparad. Är den vit ser man om den ryckts eller inte; nyttig information till kommande starter. Samma sak med tussarna, vita ryckbara tussar och svarta fasta.

Varför står kuskarnas namn baklänges i programmen? Varför Goop Björn och inte Björn Goop? I galoppen skrivs förnamnet först, vilket är logiskt.

Varför kan vi inte på atg.se få reda på vem som tränat hästen i varje start, historiskt sett? Som spelare är det intressant att se när en häst byter regi.

Veckans tips