”Det var mordbrand”

TRAV

Nu lämnar Ove Italien

Foto: Mordbrand Här i Ove Kristofferssons stall omkom 20 hästar. Bland annat stjärnhästen Ganimec.

Svenske travtränaren Ove Kristoffersson är knäckt efter branden som dödade 20 av hans hästar.

Nu flyr han Italien för att fundera över livet och framtiden.

– Det var mordbrand, det är tungt att gå vidare efter detta, säger han till Trav365.

Det har hunnit gå några dagar sedan tragedin på julafton. Ove Kristoffersson fick sitt livs chock när 20 av hans travhästar dödades i en dramatisk brand i två stall i Vigone utanför Turin i Italien. Polisutredningen om branden pågår för fullt.

– När jag kom till stallen hade allt redan brunnit ned. Polisen är säkra på att det är mordbrand, brandförloppet gick oerhört fort, säger Ove Kristoffersson.

Polisen har fortfarande inga spår efter mordbrännaren.

Räddningsarbetet blev dramatiskt efter att grannar hört ljud och gnäggningar och slagit larm. Fyra hästar som bodde i öppna boxar gick själva ut ur stallet, sex stannade kvar trots att de hade möjligheten att själva fly. Personalen lyckades få ut fem hästar som stod i sina boxar genom att leda dem i grimmorna. Totalt dödades 20 hästar på träningscampen Allevamento Ariale.

Bland de hästar som dödades fanns den lovande treåringen Iton Lb, femma bakom Adrian Chip i storloppet Orsi Mangelli. Även duktiga travhästarna The Vicster, Ganimec och Good To Be King brändes ihjäl.

Tacksam

Ove Kristoffersson har varit chockad efter dådet mot hans stall – men han är tacksam för att så många hört av sig och stöttat honom.

– Människor från hela världen har hört av sig, från Italien, Frankrike USA och Sverige. Berndt Lindstedt och Ulf Norrby har ringt och stöttat mig, säger Ove.

Den närmaste tiden ska han fundera över livet och framtiden som travtränare. Kanske kanske orkar han inte gå vidare efter tragedien.

– Jag åker utomlands i en vecka för att fundera och vila upp mig. Vi får se om jag fortsätter på gården där jag varit eller om jag kanske hittar ett nytt ställe.