Trav

”Han är född för att vinna stora lopp”

Conrad Lugauer om sin jättetalang

avChristoffer Wickman

1 av 2 | Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Campo Bahia

Conrad Lugauers Campo Bahia gjorde ”sitt jobb”.

Nu är han klar för Svenskt Trav-Kriterium.

– Han är född för att vinna stora lopp, säger Conrad Lugauer om sin jättetalang.

Under tisdagskvällen kördes det uttagningar till det klassiska och anrika travloppet Svenskt Trav-Kriterium på Solvalla.

69 stycken treåriga hästar gjorde upp i sex uttagningslopp, och då de två främst placerade hästarna i varje uttagningslopp tog sig vidare till final så skulle de 69 stycken hästarna bli tolv stycken.

En som hade stora förväntningar på förhand var Jägersrotränaren Conrad Lugauer.

– Det är den bästa häst som jag har tränat, final är ingen dröm, det är ett mål och krav som jag har, sa Conrad Lugauer om sin jättetalang Campo Bahia.

Campo Bahia gjorde också sitt jobb och vann sitt uttagningslopp i imponerande stil och tillhör nu de största favoriterna till slutsegern.

Finalen i Svenskt Trav-Kriterium avgörs på Solvalla 30 september och vinnaren kammar hem två miljoner kronor.

”Litade totalt på honom”

– Han gjorde det alldeles utmärkt, och kort sagt så defilerade han. Jag ska inte säga att det var mycket kvar i mål, men han fick springa mycket extra. Jag ville inte riskera något med honom så jag tog det lugnt från start och blandade mig in in i någon farlig positionsstrid och sista 1100 meterna så körde jag med mycket bevakningsavsikt, och hästen gjorde det helt fantastiskt, säger Conrad Lugauer om Campo Bahia och fortsätter:

– Jag litade totalt på min häst och tog det bara på säkerhet, och jag har aldrig haft en häst än så länge i min tränarkarriär som man kan köra så här med.

Fick du det kvitto som du önskade?

– Ja, och ärligt talat så är jag ännu mer självsäker angående hästens prestation i Kriteriefinalen nu.

”Går inte att träna eller producera fram”

Kan du utveckla det där?

– Han mötte flera klasshästar nu och jag tycker att min hästs uttagningslopp var ett av de tuffaste loppen och han fick också värsta utgångsläget av alla de bästa hästarna, bortsett från Robert Berghs häst, och på det sätt som hästen hanterade dessa hästar så tror jag verkligen att han är redo för final nu.

Vad har du för förhoppningar i Kriteriefinalen?

– Min häst verkar inte vara rädd för ett lopp utvändigt och han är den snabbaste hästen av alla, och det är ett väldigt bra paket, sedan måste jag också säga att han har återhämtat sig fantastiskt bra och det är helt otroligt egentligen, säger Conrad Lugauer och avslutar:

– Jag har sagt det i hela mitt liv att vissa saker kan man inte träna eller producera fram, vissa saker föds fram, och Campo Bahia är en sådan häst som är född till att vinna större lopp.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Solvalla