Sportbladets V75-tips

Foto: Kanal 75
TRAV

Här är Sportbladets V75-tips till tisdagens tävlingar på Jägersrotravet.

Den här veckan tippar Sportbladets expert Per Nicklasson.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

V75-1

Loppet

Bra spellopp av klart godtagbar sportslig klass inleder Åbergs-omgången.

Tipsettan

Baht Launcher gjorde­ en bra insats senast men förvånade med att inte kunna öppna

lika snabbt som han brukar. Vi räknar ändå­ med att han har bra spetschans här och på en snabb sommarbana blir han i så fall inte lätt att plocka ner.

Motbuden

Hard Cider har skyhög kapacitet men agerar lite ojämnt. Från bra spår brukar han göra bra lopp då det verkar som om han, inte helt olikt många andra hästar, tycks trivas allra bäst med tätkänning. O’Grady är kanske loppets allra bästa häst men med startsnabba konkurrenter invändigt finns risken för en alltför tuff inledning. Kaffir Face har hög kapacitet men är osäker. Kanske kan hålla ledningen om han går iväg.

Skrällbudet

First on Line Sec är mycket startsnabb, om han kan nå ledningen och sedan släppa till stallkamraten Baht Launcher är chanserna till lucka i rätt tid ganska goda. Och på speed är First on Line Sec väldigt effektiv.

Spetsbudet

Baht Launcher öppnade inte som man är van att se honom senast, men vi håller honom ändå som spetsfavorit här, kanske med hjälp av stallkamraten, tillika startraketen First on Line Sec som kan fronta och sedan släppa?

! Statistik­vinnaren

Baht Launcher.

V75-2

Loppet

Jämna hästar men de med sämre lägen bör normalt sett få svårt – går bara vid kraftig överpace?

Tipsettan

Vi blev imponerade av Pebbe Simoni vid segern i Halmstad från dödens näst senast. Utan att se helt perfekt ut tågade han bara

undan trots den tunga resan. Han laddades inte från start den gången men såg ut att kunna kliva iväg bra.

Motbuden

Janthom Kåpe har en perfekt uppgift, i alla fall om han kan nå ledningen och därigenom stänga in (?) Pebbe Simoni. Osbourne och Alki Flevo är två hästar som ska räknas i alla gäng i klassen.

Skrällbudet

Oberon F.H. har fin form och ett läge som är helt okej med tanke på att han har startsnabba ryggar.

Spetsbudet

Vi tror att Pebbe Simoni kan öppna snabbt men håller ändå Janthom Kåpe som spetsfavorit.

! Statistik­vinnaren

Pebbe Simoni.

V75-3

Loppet

Mycket avgörs i spetsstriden som vi tror/hoppas att vår tipsetta avgör till sin fördel.

Tipsettan

Occhione Jet har gått strålande sedan han kom till Sverige, även senast då han förlorade svarade han för en femstjärnig insats. Han har öppnat bättre i starterna här än han har gjort i de starter där vi såg honom i Italien och har goda förhoppningar om han ska kunna hålla ledningen. Väl där har vi svårt att se vem som ska rubba honom

Motbuden

Kash’s Cantab är förste utmanare på det fina läget, och skulle han laddas för fullt från start utgör han ett kraftigt hot mot Occhione Jet i spetsstriden. Fawkes är en topphäst men läget minskar chanserna, ändå är han tidig. Samma sak gäller för Oasis Bi som höll strålande efter ofördelaktig resa senast. Orione Spin får en fin invändig resa om kusken vill.

Skrällbudet

Edward Ale är en bra häst som svarat för några sämre insatser och säkert blir bortglömd efter dessa. Den senaste starten skvallrade ändå om annalkande form

Spetsbudet

Kash’s Cantab är en startraket och hade han inte kommit från samma stall som vår tipsetta Occhione Jet hade vi varit mycket oroliga. Nu tror vi att Kash’s Cantab bara täcker upp de övriga och försöker söka sig ner i rygg på Occhione Jet.

! Statistik­vinnaren

Occhione Jet.

V75-4

Loppet

300 000 kronor i förstapris borde innebära högre kvalitet än det är på detta lopp

Tipsettan

Xquisite Chocolate har gjort allt rätt hittills i år. Att hon inte blev bättre än femma senast berodde på att hon släppte ledningen och sedan inte fick chansen riktigt. Hon såg i alla fall precis lika fin ut som vi vant oss att se henne. Nu när det handlar om sprinterdistans blir det knappast tal om någon anna position än ledningen och är hon bara som hon ska finns det ingen som kan rubba henne från den positionen. Vi spikar på alla system.

Motbuden

Santiago Wibb är en fin och bra häst som kan vara så pass startsnabb att han kan slinka ner i rygg ledaren.

I såna fall är chansen till andrapriset god. Resplendent­ Caviar är under utveckling. Mosaique Face är kanske näst bästa hästen men spåret gör att det finns risk för en tung resa.

Skrällbudet

Shogun D.K. har fin form. Känns som att han motståndsmässigt går upp en del i klass, men så mycket bättre än de hästar han är van att möta är inte dessa, med undantag för vår tipsetta.

Spetsbudet

Xquisite Chocolate.

! Statistik­vinnaren

Santiago Wibb.

V75-5

Loppet

Kanske omgångens svåraste lopp, eller så är de två, kanske tre främsta bara bäst.

Tipsettan

Lagavulin är en riktig fin – och bra – häst som inte gjort så många starter. Nu har han kunnat starta kontinuerligt på slutet och det bör både utveckla honom och garantera att formen är fin den här gången. Vi är mer oroliga för bakspåret över kort distans än vad vi är för konkurrensen .

Motbuden

Märkligt att en så bra häst som Mr Arkansas Rose bara har en seger, men det är bara en tidsfråga innan det lossnar på allvar även på den fronten.

Skrällbudet

Black Photo bör inte glömmas helt läget till trots

Spetsbudet

Öppen spetsstrid. Eklas Super Peach kanske är snabbast men har i gengäld spår långt ut på vingen. Vi tror på Mr Arkansas Rose eller Stensro Macho.

! Statistik­vinnaren

Black Photo.

V75-6

Loppet

Hugo Åbergs är förstås en höjdare, även om det internationella inslaget är klart begränsat. Commander Crowe är ju svensk så det är bara Quaker Jet som ansluter från utlandet.

Tipsettan

Vi går mot strömmen (för de flesta kommer väl att tippa Commander Crowe?) och tippar vår egen favorit Orecchietti som senast knappt men lekande lätt vann i Årjängs mot flera av dessa konkurrenter trots en resa i dödens. Vi tror att han kan vinna från de flesta positioner utom möjligen en resa djupt ner i kön

Motbuden

Commander Crowe borde tvingas till att göra en del av grovjobbet själv. Även om han är bra (bäst?) vet vi hur svårt det är att vinna med en sådan resa. Quaker Jet är högintressant, den enda i fältet som är osynad under svenska förhållanden.

Skrällbudet

Tamla Celeber är det givna skrällbudet som hon ser ut för dagen.

Spetsbudet

Det borde bli snudd på omöjligt för Commander Crowe att nå ledningen, det gör han bara om konkurrenterna har gett upp på förhand, och varför skulle de. Lavec Kronos är startsnabb men för en gångs skull borde hans kusk vilja köra snällt. Vi är inne på att Oracle körs i ledningen.

! Statistik­vinnaren

Commander Crowe.

V75-7

Loppet

En, många eller en gyllene medelväg?

Tipsettan

Perfect Toll är ett spikförslag och i så fall en billig lösning på ett annars streckkrävande lopp.

Motbuden

Vi har råd med fyra till men åtminstone ytterligare fem har chansen.

Skrällbudet

Fine Orali.

Spetsbudet

Fördel To and Fro.

! Statistik­vinnaren

Spring Erom.