Här vinner han 500 000 kr: ”Är helt fantastiskt”

TRAV

Highlight Brizard och Per Lennartsson tog hem Sommartravets final.

Efter en mästerlig styrning spurtade hästen till seger.

– In på upploppet kändes det som att han ville vinna, och det gjorde han också, sa Lennartsson efter segern.

Foto: Highlight Brizard och Per Lennartsson vann Sommartravets final före Francais du Gull.

Solvallaprofilen Per Lennartsson hittade de perfekta ryggarna och kunde tillsammans med Highlight Brizard vinna Sommartravets final trots att hästen startade med 40 meters tillägg. Loppet inleddes i ett rasande tempo där Örjan Kihlström drog på i ledningen med Arazi Boko. När 600 meter återstod av loppet var Arazi Boko slagen, och slängde in handduken helt. Istället tog Francais du Gull över och fick på upploppet uppvaktning av Highlight Brizard som med 100 meter kvar till mål kopplade grepp och vann säkert.

”Kändes väldigt stark”

Vinsten var värd en halv miljon kronor och efter loppet var Lennartsson lycklig – men även förbryllad över att loppet inte ens var fullt, trots den höga prissumman.

– Han fick precis den draghälp han behövde och han kändes väldigt stark runt sista kurvan. In på upploppet kändes det som att han ville vinna, och det gjorde han också. Han började bra när han kom till oss men sen fick han något skit i kroppen och slutade fungera. Men sedan i våras har han varit bra och det här är helt fantastiskt.

Vad tycker du om Sommartravet?

– En jättebra idé, det är dock katastrofalt att inte fler nappar på det. Harper Hanovers börjar folk prata om ett halvår innan, men inte det här, sa Per Lennartsson.

Highlight Brizard vann på 1.14,0.