”Jag har längtat, ska bli skitroligt”

Uppdaterad 2012-03-08 | Publicerad 2012-03-06

Så blir första programmet av V75 Direkt Peter Henriksson leder. Har hjälp av spelexperten Anders Malmrot, Per Skoglund, Patric SKoglund och Lennart Forsgren.

Travälskare, bänka er framför tv:n på lördag.

Anledningen: V75 Direkt drag igång efter vinteruppehåll.

– Jag har längtat, det ska bli skitroligt, säger programledaren Peter Henriksson.

Sedan i början av november förra året har V75 Direkt i TV4 haft ett vinteruppehåll. Men på lördag, när tävlingarna avgörs på Kalmar, gör programmet comeback. Sändningen går i Sjuan (tidigare TV4 Plus).

Precis som fjolårets "säsong" av V75 Direkt är det Peter Henriksson som leder programmet. Henriksson har jobbat med det mesta inom sport i olika tv-kanaler och är väldigt rutinerad. Han har både varit programledare och kommentator och jobbat med Hockey-VM, Champions League och Elitserien bland annat. Han har även ett stort travintresse och inför lördagens premiär är han laddad.

– Ja, det är skithärligt. Det känns som man har legat i ide under vintern, men nu kommer våren och V75 Direkt. Det ska bli skitroligt, och det känns bra i hela produktionen, och så sakteliga kommer de där hästarna ut som vi gillar riktigt mycket, säger Peter Henriksson.

Vad tyckte du om förra ”säsongen”?

– För min del var det något av det roligaste jag har gjort. Trav har alltid legat nära mitt hjärta. Det är nerv och puls hela tiden och V75 är det bästa vi har inom travet. Det är ett oerhört roligt program att leda, man vet inte vilken väg programmet kommer att ta. En utmaning och roligt på samma gång. Jag har verkligen längtat!

”Givet att tacka ja”

Efter det att förra årets säsong var slut fick Henriksson frågan om han var sugen att göra ett år till av programmet.

– Det var givet att tacka ja. En säsong  var för lite, säger han med ett skratt.

Du har jobbat mycket med hockey och fotboll under vintern. Vad är roligast? Trav, hockey eller fotboll?

– Jag vill inte välja, och det är det som är så bra. Det bästa är att jag har möjlighet att jobba med allt. Allt ligger väldigt varmt om hjärtat. Just möjligheten att få jobba med det ena och den andra är suveränt.

På lördag kommer Peter Henriksson ha sällskap av spelexperten Anders Malmrot i studion, som kommentatorer har han Patric Skoglund och Lennart Forsgren till sin hjälp. På stallbacken kommer Per Skoglund för att jaga reda på den bästa informationen från de aktiva, och bjuda på intervjuer.

– Innehållsmässigt kommer programmet att vara som vanligt, lika som förra året. Sen kommer det ju så klart vara nya små inslag, ny studio och dekor, en ny touch. Men tittarna kommer att känna igen sig mycket från förra året, och då fick vi bra reaktioner, säger Peter Henriksson.