Tränarens taktik: Så vinner jag E3-finalen

TRAV

Här är skrällen som ska besegra jättefavoriten i E3-finalen för ston.

Claes Svensson har taktiken klar för sig med Moving On.

– Hon är ruskigt snabb och även stark, säger Svensson.

I kväll avgörs E3-finalen för ston där 800 000 kronor väntar på vinnaren. Mantorpsprofilen Claes Svensson har Moving On till start och ekipaget inleder från drömspåret ett i finalen. Storfavorit i loppet blir System Performance, som för Stefan”Tarzan” Melander radat upp segrarna.

Claes Svensson känner sig dock inte slagen – och har taktiken klar för sig inför storloppet. Han vet vad som krävs för att hans häst ska vinna E3.

– Jag fick det bästa läget jag kunde tänka mig och mitt drömscenario är att få rygg på Metior Easy och sedan trycker System Performence på utvändigt. Moving On är snabb från start men det är först efter en bit hon drar iväg och från innerspår går det inte heller att ladda vad som går. Min häst är lika effektiv i ryggar och jag har förhoppningar om att vara med långt framme, säger Svensson till ATG-live.

”Ingen överraskning”

Claes Svenssons hästar går som tåget för dagen, och segrarna ramlar in titt som tätt. Enligt honom beror det inte på någon ny träning – utan på fodret.

– Hon var jättebra och för mig var det ingen överraskning. Jag har egentligen inte ändrat så mycket på träningen, inget alls faktiskt men däremot har jag ändrat lite på fodret och hästarna har blivit bättre. Moving On har jag hela tiden hållt högt och hon är ruskigt snabb och även stark, säger Claes Svensson till ATG-live.