Mejla

Micke Nybrink

”Gör idiotiska grejer – för att vinna stort”

Micke Nybrink synar lopp för lopp till rekordjackpotten: ”Jag har hittat tre V75-spikar”

Publicerad:
Uppdaterad:
Logo Light är en av tre V75-spikar från Micke Nybrink.
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Logo Light är en av tre V75-spikar från Micke Nybrink.

TRAV

Om tanken var att bjuda på sju svåra lopp har de lyckats.

Ska inte säga att en vinnare tar hela 120-miljonerspotten men chansen finns.

Den som gräver fram en spik med toppchans är att gratulera.

Jag har hittat tre.

Okej, dags för den riktiga analysen av de sju loppen. Eftersom det är läge att vinna asmycket deg (jag är från förorten) med en så kallad multijackpott, 76 miljoner extra i sjurättspotten, behöver ni inte flippa ur helt. Det kan funka att spela skapligt konservativt och hitta värdet, låta de andra slå bort sig, hålla bollen innanför linjen. Sju rätt och ett par hundra lax är också pengar.

Men jag gör ett system där jag spelar enligt metoden ”tre favoriter vinner och sen toksmäller det i ett par lopp”. Sju rätt gav nio och en halv miljon i lördags med just tre stora favoriter som vinnare.

”Borde ni titta på”

V75-1: Claude Debussy spurtade förbi Handsome Brad senast, det har få hästar gjort. Han är ingen dålig favorit men loppet är rysligt öppet bakom om vi är inga favoritkramare, väl?

Copitex borde ni titta på, näst senast. Han går barfota runt om nu, för första gången. Tre procent.

V75-2: Maintainability är mitt stora drag i omgången. Hästen har två lopp i kroppen, körs av toppkusken Oskar J Andersson och i mitt badkar prickar Oskar starten (springspår på tillägg) och kör till ledningen. Sen är det över, i alla fall om hon är lika bra som jag tror. Och när hade jag fel på sånt? Om det är något jag kan är det hästars kapacitet.

Bonus: hon ska lättas från järnskor till aluminium och utrustas med rycktussar – nej, det är ingen defensiv förändring.

Tar ledningen

V75-3: Fyra som kan vinna i högsta klassen. Milligan's School tar ledningen och Melander menar att täta starter är ett plus. Inte i min värld, syn på den. Säkraste sättet att köra en häst ur form att starta hela tiden. Men visst kan han leda länge.

Zenit Brick tar dödens likt senast och bakom smyger Makethemark (med skor, minus) och Nadal Broline. Mycket talar för Nadal i rygg på Makethemark sista 700 och då vill jag se den som kan svara Nadal över upploppet. Den som är fräck spikar ”kungen av grus” men på min stora miljonlapp tar jag alla (fyra).

V75-4: Stolopp med 15 hästar och Björn Goop tränar de två favoriterna. Jag är inte imponerad och schasar bort dem helt i miljonjakten.

Gun Palema är varningen. Hon var ute i en tuff Breeders' Crown-semifinal senast, låg långt bak och spurtade faktiskt bättre än någonsin i skymundan. Kolla gärna på det. Hon är ingen segermaskin men formen kan nog inte bli bättre.

Chapter Review med lopp i kroppen och Veroni som tränar strålande är givna som alldeles för lite spelade.

Får ingen bra känsla

V75-5: Gillar inte alls det här loppet, får ingen bra känsla men försöker skjuta mig ur situationen.

Logo Light hade tränats tuffare inför senast och var mycket bra när han brakade runt allt på Solvalla för Per Lennartsson. Läget är förstås smått bedrövligt men en kompis pratade med Lennartsson som menade att han troligen kunde vinna det här från dödens om det knep. Han var oerhört uppåt, Per, som är en sansad kille.

Logo Light blir en favorit som många dissar på spåret, inte jag, det får bli spik.

Jag plockar bort

V75-6: Esprit Sisu var riktigt bra senast och kan förstås vinna igen. Men jag ”vill inte ha” honom och plockar bort, trots att det bär emot lite. Men för att vinna stort måste man göra halvt idiotiska grejer. Ni andra, lite mer sansade, tar kanske med honom ändå?

Track Angle vann på V75 just den här omgången förra året, var kusligt bra då och verkar vara på väg in i samma form. Glöm heller inte Indy Lane som avslutat som ett skott i hårda fyraåringslopp på slutet. Kolla upp honom i arkivet.

V75-7: Don't Mind Me med innerspår bakom bilen och en hel del talar för att han spårar runt om. Formen är på topp med två lopp i kroppen och V75 brukar han vinna från spets.

Visst, det är inte straffspark men en bättre chans att vinna ett försök i Silverdivisionen får nog Daniel Redéns hingst leta efter. Ni som inte spikar, ta med Zoko Lane. Han satt verkligen fast senast.

Helgens tre bästa tips:

1. 10 Maintainability (Eskilstuna, V75-2)

Kraftigt uppåt. Spets och slut från tillägg.

2. 9 Nadal Broline (Eskilstuna, V75-3)

Kungen på grus. Grym i spurten. Bra chans.

3. 10 Track Angle (Eskilstuna, V75-6)

Hårding i knallform. Solklar chans till bra odds.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 10-1-11-3-14-8-12-5-9-4 (res 7-2)

V75-2: 10 Maintainability (res 15-13)

V75-3: 9-2-4-5 (res 7-8)

V75-4: 12-2-13-11-7-14-10-5-9 (res 8-15)

V75-5: 8 Logo Light (res 1-11)

V75-6: 10-8-7-11-12-6-5-2-9-4 (res 3-1)

V75–7: 1 Don't Mind Me (res 11-6)

3 600 rader/1 800 kronor

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!