TV4-profilen: ”Har fått ett annat perspektiv”

Drabbades av hjärtinfarkt • Berättar – snart tre månader efter dramat: ”Jag har ingen panik”

1 av 2 | Foto: MIKAEL WIKNER, TR BILD/INSTAGRAM

avDaniel Söderbäck

TRAV

TV4-profilen Patric Skoglund, 41, fördes med ambulans till sjukhus efter en befarad hjärtinfarkt i slutet av september.

Sedan dess har det varit tyst – fram till nu.

– Jag har fått ett annat perspektiv på saker och ting, säger han till Trav365.

Under flera års tid har 41-årige Patric Skoglund varit en uppskattad kommentatorsprofil på TV4:s kanaler inom ishockey men främst inom travet och onsdagarnas V86-sändningar och lördagens V75 Direkt.

Han kommenterade även när Jerringprisnominerade Björn Goop vann Prix d’Amérique i Paris i januari i år.

”Galet bräckligt”

Natten mot onsdagen den 26 september fick profilen kraftiga bröstsmärtor och fick föras med ambulans till sjukhuset.

”Livet är galet bräckligt. Skört. Som fan. 41 år och med största sannolikhet en hjärtinfarkt”, skrev Skoglund då på Instagram.

– Befarad infarkt, Väntar på utlåtande och alla provsvar. Jag är väldigt trött, skrev han då i ett sms Trav365.

Dagen efter berättade Skoglund att han blir borta från jobbet på obestämd tid.

– Läkaren sa till mig igår att jag absolut inte fick gå till jobbet idag och sjukskrev mig direkt efter att samtliga provsvar kommit. Jag har ingen aning om hur lång tid det det kan ta, sa han då.

”Känner mig för”

Snart tre månader, efter det som har bekräftats som en hjärtinfarkt, har Patric Skoglund inte setts till i TV4:s travsändningar. Och det lär dröja, om det ens sker.

– Jag fick börja jobba för någon vecka sedan och jag känner mig för just nu hur mycket jag orkar, säger Patric Skoglund till Trav365.

– Som jag ser på framtiden just nu kommer jag inom den närmaste tiden prioritera att jag först och främst ska kunna och orka komma upp i 100 procent på mitt ”vanliga jobb” på Leksands IF. Allt annat får komma sen. Vi får se, och jag har ingen panik med någonting utöver det, fortsätter han.

Hur mår du för dagen?

– Det känns klyschigt att svara att jag mår väldigt bra. Men jag gör verkligen det, Det enda är att jag blir trött av hjärtmedicinen som ska ätas varje dag, men det är tydligen normalt.

– Att jag mår så bra är att jag har fått ett annat perspektiv på saker och ting efter det som hänt och också prioriterar efter det. Jag sålde till exempel mitt skötebarn bryggeriet The Beer Factory Leksands AB tidigare i veckan, och enda anledningen till det är att jag inte orkar jobba med det också. Jag vill hinna få tid för det jag vill ha tid till, nämligen familjen.

”Väldigt bra samarbete”

Patric Skoglund kommer inte synas i tv-rutan inom den närmaste framtiden.

– Jag har jobbat som konsult åt Kanal 75 i 17 år och har de senaste åren haft turen att få välja vilka pass jag kunnat jobba. Jag tror jag pratar för båda parter då jag påstår att vi haft ett väldigt bra samarbete genom alla år. Dialogen har jag haft med Per Tellander (vd) och den har alltid varit bra.

”Vi har tillsammans med Patric kommit överens om att han inte ska göra några uppdrag för oss tillsvidare”, skriver Per Tellander i ett sms till Trav365.

Hur har stödet sett ut under hösten för din del?

– Framförallt är det ju familjen och de närmaste som har varit dom stora stöttepelarna. Utan dom hade det blivit betydligt jobbigare. Vi är jäkligt glada över var vi är i dag när vi också fått veta vad som egentligen kunde ha hänt. Sen har stödet från alla leksingar ute i landet så klart varit jättefint, jag är enormt tacksam för det.

”Får tid till så mycket annat”

Saknar du inte kommenterandet i tv?

– I lördags slog det mig att det var otroligt härligt att få vara hemma på julmarknaden med min fru och barnen, något som jag aldrig haft tid med tidigare. Det är också det jag menar med prioriteringar. I normalläge, om det nu finns något sådant, så hade jag varit på Jägersro eller på bryggeriet och jobbat.

– Nu får jag tid till så mycket annat som jag saknat under ganska lång tid. Men när man är inne i ekorrhjulet så snurrar det bara på. Det är först när man kan se det med lite andra ögon som man inser att man har försakat en hel del när man inte varit hemma speciellt många helger. Men självklart, en solig sista majdag på Solvalla, då är det ju väldigt kul att jobba.

Kanal 75:s vd Per Tellander meddelar via sms till Trav365 att man inte letar ersättare till Patric Skoglund.

”Vi har levt med detta en längre tid. Vi har bra ersättare i de egna leden”, skriver han.

Foto: INSTAGRAM
Här får du Sveriges vassaste spelservice 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

TV4

Trav