”Det var en jävligt dum fråga faktiskt”

Foto: TR Bild
Åke Lindblom

avChristoffer Wickman

TRAV

Åke Lindblom reser 62 mil enkel väg.

Det för att starta två hästar på V75.

– Jag kan åka vart fan som helst, säger han.

På lördag avgörs V75 i Östersund.

En av de mest långväga gästerna är Örebrotränaren Åke Lindblom.

Han åker 62 mil enkel väg, en restid på sju timmar, för att starta två av stallets hästar inom V75-spelet.

Fyraårige 1 Chapuy (V75-4) blir klar favorit i Klass II, medan 9 Porthos Race (V75-7) tillhör en av de minst spelade hästarna i Bronsdivisionen.


”Väldigt bra uppgift”

Reser man 62 mil enkel väg så borde det vara i angeläget ärende, kan man tycka.

– Jag kan åka vart fan som helst, det har ingen som helst betydelse, säger Åke Lindblom och fortsätter:

– Men självklart, jag tycker det är en väldigt bra uppgift för Chapuy. Han står bra inne i klassen, det är rätt distans, och det är rätt startmetod, så är det ju.

Åke Lindbloms fyraåring blir klar favorit i sitt V75-lopp, trots att han ”bara” vunnit ett lopp på sina 15 starter hittills i karriären.

– Han har haft sina problem hästen, men nu är han verkligen på rätt väg igen och jag är väldigt nöjd med honom. Han har gått bra på slutet och jag tycker att han är bra den här, och det finns ingenting som tyder på att han ska vara sämre på lördag, säger Lindblom.


”Jävla dum fråga…”


Är du optimistisk med Chapuy?

– Nej, det har jag inte varit på många år nu, skrattar Lindblom och fortsätter:

– Det var en jävla dum fråga, det är klart jag är optimistisk, jag är född optimistisk, och vore jag inte det skulle jag lagt av för länge sen. Jag tror på mina hästar och på det jag håller på med, och ja, jag tycker Chapuy har en väldigt bra uppgift framför sig.

Den på förhand tuffaste konkurrenten i Timo Nurmos segerstaplare Victory Topline är ju dessutom struken.

– Ojojoj, det visste jag inte, det är väl bra för vår del.

”Bra spetschans”

Innerspår för Chapuy, vad tror du om det?

– Jag känner inte till konkurrenterna så bra, men min häst kan öppna snabbt, han öppnade ju bra i Karlstad näst senast och otroligt bra på Solvalla senast, så jag tror konkurrenterna får svårt att ta en längd på oss från start, men sedan är det ju så att trav är trav och bilstart är bilstart, men jag tror i varje fall på bra spetschans.

Finns det några orosmoln på himmelen?

– Det skulle väl vara att han aldrig rest så här långt, han har som mest rest två timmar tidigare, och nu ska han resa i sju timmar. Det handlar dock om en väldigt klok och trevlig häst så jag tror inte att det ska vara negativt för honom.

När åker du mot Östersund?

– Vi åker under fredagskvällen, det är så varmt nu så jag vill att det ska vara någorlunda svalt och att komma fram till banan på natten tror jag är perfekt för mina hästar, säger Åke Lindblom och fortsätter:

– Jag är som sagt väldigt nöjd med min häst för dagen och han är fin i de jobb han gått efter Solvallastarten senast och jag tycker att han går från klarhet till klarhet och jag tycker det ser bra ut.

Några ändringar?

– Nej, han tävlar precis så som han gjort på slutet.

Här är de fem högsta V75-vinsterna 00:35
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav