Trav

– Vi har pratat ut om våra problem

Av: 

Minimedia

Patrik Fernlund

SUCCÈPAR Lutfi Kolgjini och Erik Adielsson vann Derbyt på Jägersro.
SUCCÈPAR Lutfi Kolgjini och Erik Adielsson vann Derbyt på Jägersro.

TRAV

För 15 år sedan höll de på att skada varandra i ett lopp.

Lutfi Kolgjini fick tre månaders avstängning och relationen var ansträngd.

Nu är Lutfi Kolgjini och Erik Adielsson kompisar och i söndags vann de Derbyt tillsammans.

– Erik är en grym kille, det har aldrig varit några hard feelings efter det, säger Kolgjini.

Lutfi Kolgjinis fantastiska år fortsätter och under söndagen vann hans uppfödning Joke Face Derbyt och tjänade 1,6 miljoner kronor på Jägersro. Kolgjini har många gånger försökt vinna Derbyt – men alltid misslyckats. Därför var årets seger extra skön för den populäre travtränaren.

Storbråkade – mitt i loppet

Joke Face kördes till seger av Erik Adielsson då Lutfi Kolgjini valde att köra sin andra häst i stället, Juggle Face. Erik Adielsson och Lutfi Kolgjini är mycket bra kompisar men annat var det för 15 år sedan då ett bråk uppstod mellan kuskarna mitt under ett lopp. Det slutade med att Lutfi Kolgjini blev avstängd i tre månader.

– Erik körde på mig i sista sväng när han var rätt så ny, han var väl typ 20 år. Jag skrek åt honom att han inte skulle gå ut men han gick ändå ut och min häst galopperade. Då blev jag förbannad och hämnades genom att galoppera ikapp honom över upploppet och köra in hjulet under magen på hans häst, säger Kolgjini och fortsätter:

– Det var riktigt korkat av mig, så gör man inte. Men jag ville markera att man inte kör på mig, jag blev så jävla ilsken på honom. Det slutade med att jag fick tre månaders avstängning vilket var ett ruggigt hårt straff. Lennart Forsgren hade gjort likadant 14 dagar innan och han fick en vecka. Men jag sket i det och tog mitt straff, men det var en tung period i mitt liv.

Vad hände efter det, hur blev ni vänner igen?

– Vi pratade ut om det efteråt och efter det har det aldrig varit några hard feelings mellan oss. Vi är riktigt bra polare och Erik är en grym kille, säger Lutfi Kolgjini.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!