Fått 44 nya hästar – på några månader

Publicerad:
Uppdaterad:

TRAV

Björn Röcklinger gör succé – nu berättar han om framgångarna

Björn Röcklinger.
Foto: ALN
Björn Röcklinger.

Björn Röcklinger har haft sitt bästa år någonsin som tränare.

Sedan januari har han fått 44 nya hästar i träning och hittills i år har hans hästar sprungit in 2,9 miljoner kronor.

– Mitt mål är att slå stallets siffror varje år, säger Björn Röcklinger.

Solvallatränaren Björn Röcklinger går mot ett succéår. I fjol körde han in 1,8 miljoner kronor. Nu, med två månader kvar på året, har han kört in hela 2,9 miljoner kronor.

– Jag har haft ett kanonår. Jag är jätteglad. Det är väl för att jag är en så bra tränare som det har gått bra, säger han och skrattar.

– Nej men jag har fler hästar och det gör väl att resultatet har blivit bättre. Fler hästar, blir fler start tillfällen och då blir det mer pengar inkört.

44 nya hästar

Sedan i januari i år har han fått 44 nya hästar i träning.

– Det är både nya och gamla hästägare som satsar på nya hästar. Det är kanske tack vare resultatet som de vill satsa, säger han.

– Det här är jättestimulerande och kul. Men det är tuff konkurrens och det är inte alltid topphästar som jag får i träning, utan jag får testa hästar som har varit hos lite andra tränare. Men jag är tacksam att de hör av sig, säger han.

Men trots succésiffrorna så siktar han på ännu bättre resultat.

– Planen är att träna på och slå stallets siffror varje år. Sedan har jag misslyckats med mina unghästar så mina förhoppningar är att vi ska lyckas bättre där.

Vid onsdagens V64-tävlingar på Solvalla har han tre hästar till start. Enligt tränaren är bästa chansen Ladies Man i V64-2.

– Han känns fin i träningen och allt verkar som det ska. Jag hoppas att han ska göra ett bra lopp och vara med därframme. Det är klart att han har chans att vinna om han fungerar och är på topp. Det är min bästa chans.

I V64-3 jagar stoet Lichi seger.

– Hon har bra form och gör det bra hela tiden. Hon har haft svårt att räcka till. Hon har fin form och tränar rätt så bra. Jag hoppas att hon kan tjäna pengar igen.

Roly Bear vann enkelt vid den senaste starten på Färjestad. Nu startar hästen i den sista avdelningen på Solvalla.

– Han är också i bra form. Hästen vann senast och jag har förhoppningar om att han ska duga igen. Är han bland de tre så är jag jättenöjd.

Publicerad:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!