”Han åker upp och bara vinner”

TRAV

Profilernas tankar och tips

Trav365:s V75-panel består av profiler med olika erfarenheter från travets värld.

Hästägaren Paula, miljonvinnaren Fredrik och travbanechefen Tore.

Här delar de med sig av tankarna inför helgens V75-omgång.

Paula Asterie, 26

...har varit intresserad av trav sedan tidig ålder. Har licens och kört ett flertalet lopp. Paula har även ridtränat Stig H Johanssons stjärnhäst Victory Tilly efter att denne avslutat sin tävlingskarriär. Äger topphästen You Bet Hornline som bland annat vann Sprintermästaren i år.

Så ser omgången ut

Omgången håller inte jättebra klass. Det är fördel för alla Norrlandsspelare. De har störst chans till pengarna för det är mest hästar från deras trakter med i omgången.

Veckans spik

Sanity går ner i klass och möter enklare motstånd den här gången. Han har mött min häst You Bet Hornline mycket i år, nu är inte hästar av hans kaliber med och det bör bli seger.

Veckans drag

Jag har pratat med Magnus Burman, som var försteman i Stall Bergh förut, och han varnade för Conrads Epilog. Det är ett bra smygläge och jag tror det kan bli seger.

Fredrik Ekman, 25

...började att spela på trav efter ett skolarbete på produktionsbolaget Kanal75. Lyckades spela in 7,7 miljoner kronor på V75 med sin pappa. Efter den vinsten har Fredrik fortsatt med trav och är nu anställd av Kanal75. I somras jobbade han med sommartravet och turnerade runt på landets travbanor.

Så ser omgången ut

Robert Bergh är favorit i tre avdelningar och visst, han har form. Han har dock inte vunnit på V75 sen i somras och jag gör ett försök att gå emot.

Veckans spik

5 Jaded (V75-3). Det känns på något sätt naturligt att fjolårets Elitloppstvåa bara åker upp och vinner den sämsta Gulddivisionen på mycket, mycket länge.

Veckans drag

9 More Feeling (V75-4) tävlade mot ganska bra hästar senast. Jag tycker det är enklare emot nu och hon blir farlig om inte 3 Wilma Såfin får bestämma i ledningen.

Tore Fyrand, 63

...norrmannen blev ny travbanechef på Solvalla 1 januari 2010. Har en lång och gedigen bakgrund inom travsporten och har varit generalsekreterare i Det Norske Travselskap. Han ansvarande även för travsportens världskonferens och VM för travkuskar som arrangerades i Norge våren 2009. Tore har stor internationell erfarenhet bland annats som styrelseledamot i travsportens Europeiska organisation.

Så ser omgången ut

Det är en ordinär omgång rent sportsligt, spelmässigt kanske det är mer intressant än på slutet. Jag tror inte att det blir jackpott igen, det kan nog bli bra pengar.

Veckans spik

Spiken för mig är 5 Jaded i V75-3. Jag är ganska säker på att han vinner det här loppet. Han är klassen i gänget och är en vinnare för mig, jag kommer spika.

Veckans drag

11 Capello Bob (V75-1) är ett drag. Jag tror de kommer köra ganska fort från början och det kan öppna för honom. Lähdekorpis hästar är i form och den här hästen gick bra efter kastration senast. I sista avdelningen tror jag 5 Rano vinner, det är mitt förstastreck. Skulle han svika kan 8 Persos Seaman kliva in i handlingarna.