Never Again är en häst för Elitloppet

TRAV

Det ser lätt ut.

Min känsla är att utdelningen inte skenar.

Tre spikar, resten halvgarderat.

Jag siktar på att vinna 20 000 kronor.

V75 är ett spel om miljoner. Omsättningen är hög, svårighetsgraden likaså och utdelningen brakar lätt i höjden. Jag tror inte att det är aktuellt nu. Färjestads V75-omgång är greppbar och bitvis ojämn. Därmed inte sagt att den är ospelbar, det gäller bara att lägga upp systemet därefter.

Jag siktar inte på miljonerna. Målet är att dra in kanske 20 000 och bygga spelkassa inför ett långt och framgångsrikt (japp!) 2011.

?V75-1: Startsnabba hästar över 1 640 meter auto. City Hall och Red Chili Leaf vill båda till spets men det är inte omöjligt att de springer på patrull i form av startraketen Isak C.D. Från innerspår väljer Daniel Olsson om han ska köra i ledningen med Isak – och det låter på tränaren som om det får bära eller brista nu. Isak C.D. visar knallform och kan leda runt om. Om det blir hög fart i täten ligger vägen öppen för spurtstarka duon Unix Brodde och Discovery Håleryd.

En underbar racer

V75-2: Operett Ribb trodde jag på senast i hennes V75-debut men då var hon inte fräsch och dålig. Före det har Ulf Stenströmers tanks glänst och i full form är hon ett hett bud. Caramelle Zon är en underbar racer. När hon exploderade runt motståndet näst senast var det med många plus i kanten. Senast vann hon igen, från spets, men den här damen ska köras på väntan. Då jävlar. Pang till spets, släpp, pang förbi. Napoleonico Grass vann jag på senast när hon åkte runt ett billigt lunchgäng till 8,70. Passas igen.

V75-3: Guldloppet handlar om duellen mellan Marshland och Global Investment. Strecka båda? Äsch, jag singlade slant. Det blev spik på Global Investment. Nej, så var det inte. Jag väljer att singla Global på hans förmåga att alltid vara bra. Finns det någon guldhäst som levererar så ofta? När var han dålig senast? 1 640 meter auto hemma på Färjestad är två andra faktorer som talar för honom.

V75-4: Fem bra hästar i klass 2-försöket. Com Valle har jag trott på två gånger på raken på V75 men han bara galopperar ju. Usch. Dags för vinst nu när jag inte spikar? Pascal Zet var urläcker när han vann på V64 näst senast.

Fina kallblod

V75-5: Kallblod och fina hästar. Lösningen är sex streck, hoppas jag. Torpa Glad är bästa norska chansen medan Greis Vinn (tre procent) är roliga norska skrällen. Jan-Olov Perssons Björlifaks var sylvass efter galopp på V75 senast och hade haft toppchans om det inte vore för spåret, åttonde på tillägg.

V75-6: Knepigt men jag väljer att spika mig ur problemen. Det är en chansning men samtidigt pratar vi om Örjan Kihlström med startsnabb häst i toppforn från fint läge. Roger Walmanns Kasper Scott var faktiskt finare än på länge senast då han blåste runt motståndet. Spets eller smygare, jag bryr mig inte, det där får Örjan fixa.

V75-7: Never Again är omgångens givna spik. Det enda man kan fundera över är vad i all sin dar en sån här kanon gör på Färjestad den 2 januari? Stefan Hultmans nyblivne femåring är en blivande storstjärna och han gör sig bättre på Solvalla den sista helgen i maj. Om han ska vara med i Elitloppet 2011 vet jag inte men förr eller senare lär han vara det. Sa jag att han är överlägsen nu?