Viola Silas skötare död – blev 30 år

Publicerad:
Uppdaterad:
Viola Silas och Emma Johansson.
Foto: Kanal75
Viola Silas och Emma Johansson.

Hästarna var hennes allt.

Hästskötaren Emma Johansson har plötsligt ryckts ifrån livet 30 år ung.

Emma Johansson var med och lastade hö när det ofattbara hände. Plötsligt trillade hon ihop. Hjärtat hade stannat. Efter 15 timmars kamp tvingades läkarna ge upp.

– Det är svårt att förstå, att ta till sig. Man funderar på livet och hur fort det kan gå, säger Fredrik Persson, Kalmartränaren som även var Emmas arbetsgivare i sju år.

Emma Johansson var skötare till Fredrik Perssons hittills största stjärna. Viola Silas var sin kulls drottning i trav-Sverige. Hon inledde med 15 raka segrar och krönte karriären med segern i Stochampionatet 2010. Totalt travade Viola Silas in 6,7 miljoner kronor.

”Hade alla kanoner”

– Det var mycket tack vare Emma att Viola blev så bra. Hon var en fantastisk hästflicka. Hon hade ju alla kanonerna, säger Fredrik Persson.

Några andra topphästar som Emma skötte var Chimall T.T., Red Red Red, Tom Raider, Bonnies Maggie, Omega Neo och Boys Going In.

Emma Johansson var tjänstledig för att plugga och hade en termin kvar innan hon var färdig med sin utbildning till hovslagare. Då var det meningen att hon skulle komma tillbaka till stallet.

Lars-Ove Pettersson, Kanal75

Publicerad: