Häst dog precis efter målgång

avErik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Sjätte på kort tid

De otäcka dödsolyckorna avlöser varandra inom travsporten.

På Bergsåkers travbana föll hästen Perle Odin ihop död direkt efter mållinjen.

– Man reagerar med förskräckelse, säger Bergsåkers sportchef B-O Månsson till Sundsvalls tidning.

Travsporten skakas ännu ett dödsfall under pågående tävling. I kväll på Bergsåker var det Gunnar Melander som satt i sulkyn när hans häst Perle Odin ramlade ihop och dog precis efter mållinjen, rapporterar Sundsvalls tidning.

– Vi vet inte vad som har hänt. Vanligast är att de kan kväva sig eller att ett inre blodkärl brister. Alla hästar som dör under tävling körs till Uppsala för obduktion så det kommer att ta några dagar innan vi vet dödsorsaken. På ren och skär spekulation så skulle jag säga att det såg ut att vara något blodkärl som brast, men det är bara en spekulation, säger sportchef B-O Månsson som berättar att rutinerade Gunnar Melander tog det hela hårt.

”Han var chockad”

– Han var chockad. Han har hållit på länge men jag vet inte om han har blivit drabbad förut, säger Månsson som inte har en lösning på trenden med dödsfall som nu uppgår till sex på kort tid.

– Det går ju inte att göra något. Ibland är det medfödda fel. Man kan ju inte stoppa hjärtinfarkter eller hjärnblödningar. De här hästarna får den bästa skötsel som finns, säger han.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Trav