Nybrink: Loppen blir aldrig som man tror

TRAV

Loppen utvecklas inte alltid som man tror.

Fråga kuskarna i högsta klassen.

De fick en långnäsa av Torbjörn Jansson.

Och så är jag förstås helnöjd med 9,46 på bästa spelet Super Ariel

När bilen släppte fältet axade favoriten On Hold och Magnus Jakobsson till ledningen – schmack.

Så var det loppet kört.

Ungefär så kändes det i alla fall. I och för sig förstod vi att spetschansen var fin men det var väl mer troligt att han skulle få ta över efter låt säga 500 meter.

De andra ägnade sig istället mest åt att backa ner i kön och spara meter. Knogjärnen var i alla inte framme. Att slå genomärlige On Hold när han får bestämma farten i ledningen ett långlopp är få förunnat.

Jakobsson drog hårt sista 800 och sista biten kunde hästen ”sluta trampa”.

Sören Eriksson tryckte sig till ledningen i första kurvan med formstarka Pinyata Gel och gav sedan bort den till en rusande Quick On The Draw efter 600 meter.

Sista 500 fick Pinyata trava snett utanpå ledaren och strax före mål hade hon krigat sig till vinst.

Torbjörn Jansson valde chockerande nog att köra i ledningen med Kaka A.T. i guldloppet och i kommentatorshytten satt tränare Stig H Johansson och förvånades. ”Jaha, jag som trodde han skulle släppa, hästen har ingen form.” Det här ställde hela analysen på huvudet

Francais du Gull som ju skulle bli släppt fick snopen backa ner i rygg och favoriten Rocky Winner fick lugna sig i dödens. In på upploppet hade verkligheten hunnit ikapp Kaka A.T., han tog med sig Francais du Gull i fallet och Rocky Winner såg ut att vinna.

Men sista biten fick han ge sig mot skrällen Indigo Broline som sparat speeden. Tjosan. Liten Kaka fäller två stora favoriter.

 Eller: Så blir det när blåbären inte begriper att de är blåbär. Vem har sagt att man måste agera som alla förväntar sig?

Och körorder av Stig H hade Jansson INTE fått, det är vi ganska säkra på.

"Där kan du sitta din jäkla..."

Twigs Atkin och Örjan Kihlström ledde varje meter av V75-4 och tvingades hålla hög fart hela vägen sedan han fått tillfälligt besök av favoriten Västerbo Carrera efter 700 meter. Vinsten blev säker och insatsen var bra. Min spik Västerbo Carrera fick en dryg resa men var ändå sämre än tidigare. Tror jag i alla fall, det är alltid svårt att veta, V75 är tufft.    Robert Bergh placerade Lesja Kongen i andraspår utan rygg i kallblodsloppet och satt småvisslande med full koll ända i mål. Särskild bevakning hade Robert på Åsakjappen och Roger Nilsson som låg kloss i rygg hela vägen – den bjöd han inte på någon onödig lucka. ”Där kan du sitta din jäkla...”

Närå.

Det är lätt att köra snyggt när man har rediga grejer mellan skalmarna. Super Ariel tutade jag ut både i fredags och i går. Hon gick utan skor nu och då vet vi att hon är mycket bättre.

 Från tredje ytter gick hon med i anfall och sen kunde hon slå sig till vinst över upploppet. 9,46 är ett himla fint odds, särskilt när de vinner.

Esprit Boko hade sämsta läget (spår tolv) men kunde ändå runda allt till vinst i ett sprinterlopp. Riktigt bra gjort. Favoriten Sebastian Sund var heroisk efter dubbla galopper och tredjespår i stort sett hela vägen.

Micke Nybrink