Kihlström trea – i Jerringpriset

TRAV

Toppkusken Örjan Kihlström fick nöja sig med tredjeplatsen.

När svenska folket sagt sitt gick Jerringpriset 2014 till simmaren Sarah Sjöström.

Foto: Kanal75
Örjan Kihlström.

Fem kandidater var kvar i omröstningen om Radiosportens Jerringpris när Idrottsgalan drog igång i Globen på måndagskvällen. Efter att herrstafettlaget i orientering och damstafettlaget i skidor sållats bort stod det mellan Örjan Kihlström, Charlotte Kalla och Sarah Sjöström - mellan seger i världens tuffaste travlopp Prix d'Amerique, OS-guld och två OS-silver i skidspåret samt två EM-guld och världsrekord i simbassängen. Svenska folket valde Sarah Sjöström. Hon fick 167 323 röster medan Charlotte Kalla och Örjan Kihlström fick 135 535 respektive 103 451 röster.

Maharajah på VIP-plats

Det var tionde gången som någon från travsporten var nominerad till Jerringpriset. Men det var första gången som en travhäst bjöds in till Idrottsgalan. Från VIP-plats fick Maharajah följa skådespelet och han såg ut att trivas även om han fick nöja sig med tredjeplatsen.

– Det här är fantastiskt stort för hela travsporten, sa Maharajahs tränare Stefan Hultman när Idrottsgalans programledare Peter Settman gjorde ett besök i Maharajahs VIP-box.

Tredjeplatsen är den bästa placering som travsporten fått i Jerring-omröstningen. Tidigare har Thomas Nilsson (Legolas) och Helen Ann Johansson (Ina Scot) slutat fyra.

Ola Johansson, Kanal75