Trav

”Blir inte förvånad om jag vinner i dag”

Av: 

Christoffer Wickman

TRAV

Johan Untersteiner inför Svenskt Travderby

Johan Untersteiner har under söndagen med hela tre hästar i det klassiska och ärofyllda travloppet Svenskt Travderby
Johan Untersteiner har under söndagen med hela tre hästar i det klassiska och ärofyllda travloppet Svenskt Travderby

Redan på sitt tredje år som proffstränare har Johan Untersteiner, 33, kvalat in tre hästar till Svenskt Travderby.

Under söndagen kan han skrivas in i historieböckerna.

– Jag blir inte förvånad om Cyber Lane vinner, det ska jag villigt erkänna, säger Johan Untersteiner till Trav365.

Det var under 2014 som Johan Untersteiner lämnade Stockholm efter elva år för att flytta hem till Halmstad igen och dra igång en egen tränarrörelse.

Resultaten har inte låtit vänta på sig och redan på sitt tredje år som proffstränare har Johan Untersteiner kvalat in tre hästar i ett av de mest klassiska och ärofyllda travlopp som finns i Sverige – nämligen Svenskt Travderby.

Förutom ett förstapris på två miljoner kronor, dubbla för Johan Untersteiners hästar då alla tre är med i Premiechansen, väntar en gul kavaj, evig ära och berömmelse och en plats i historieböckerna.

Om någon av Johans hästar vinner loppet.

”Garanterat…”

– Vi ser fram emot loppet så klart, det är bland de största travlopp vi har i Sverige och att få med tre egentränade till loppet är vi så klart nöjda med, det är en bra början, säger Johan Untersteiner till Trav365.

Din pappa Peter Untersteiner sa tidigare i veckan till Trav365 att du aldrig hade varit där du är i dag om du stannat kvar hemma hos honom och inte flyttat till Stockholm, är det så?

– Garanterat, garanterat. Jag hade aldrig varit duktig, eller vad jag ska kalla mig, om jag inte hade åkt.

Hur har förberedelserna varit i veckan?

– Det finns ingenting överhuvudtaget att anmärka på, och det ser jag så klart bara som positivt. Alla mina tre hästar känns jättefina faktiskt, formmässigt kan jag inte skylla på någonting.

”Han har kapacitet för att vinna”

De tre hästarna som Johan kvalat in till Svenskt Travderby är Cyber Lane, J.H.Mannerheim och Niky Flax. Cyber Lane tillhör de mest betrodda i loppet, medan J.H.Mannerheim och Niky Flax platsar i facket för skrällar.

– Cyber Lane hade jag höga förväntningar på inför uttagningarna senast och det visade sig rätt, Niky Flax tyckte jag hade lite outsiderchans – och det var väl ungefär de tankarna jag hade. Sedan stämde det väldigt bra för J.H.Mannerheim, inget snack om det, men samtidigt avgjorde han väldigt enkelt så det var inte bara tur, säger Johan Untersteiner och fortsätter:

– Jag tror alla tre gör bra lopp i dag, sedan är det omöjligt att räkna på de här loppen tycker jag, det är svårt att lägga upp någon riktig plan, som kusk får man köra som det kommer och varje kusk får ta sitt initiativ.

Vad tror du om möjligheterna att vinna loppet?

– Jag tycker Cyber Lane är förstahästen av mina tre, och jag tror absolut han kan vinna, jag tycker han har den kapaciteten och han är så pass bra att han kan vinna. Jag blir inte förvånad om jag vinner Svenskt Travderby med Cyber Lane, det ska jag villigt erkänna, men vi saknar ju så klart inte motstånd.

Vad skulle en seger i Svenskt Travderby betyda för dig?

– Segrar i sådana här stora klassiska lopp betyder alltid mycket, och att vi bara har tre hästar med i finalen tyder på att vi gör något rätt och att vi är på rätt väg. Vi är med och hugger i eliten och det är precis där vi vill vara, och visst ska vi kunna vara med och slåss om topplaceringarna i dag, säger Johan Untersteiner.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!