Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar

Här är Sportbladets DD-tips till dagens lopp på Färjestad, fredag 14 april.

Spelstopp 16.22

TV12 12.30

ATG24 10.50

✓ DD-1

Rankning: 9–11–12–2–10–5–8–7–4–1–6–3.

Kommentar: Ett riktigt trekjesarslag. Djali Boko har årsdebuten avklarad och står 20 meter före de värsta konkurrenterna Alfas Da Vinci och Candor Hall. Alfas Da Vinci har visat förr att han kan vara Sveriges bästa häst över lång distans och har även han nu ett lopp i kroppen. Candor Hall ser ut att som nioåring gå mot ytterligare en fin säsong och att stå med massor av tillägg är han van vid och han brukar hinna fram för att blanda sig i segerstriden. Någon av dessa tre vinner loppet, men frågan är vem. Om Djali Boko håller sig lugnare än i årsdebuten kan han nog hålla undan men vi streckar alla tre för att vara på säkra sidan.

✓ DD-2

Rankning: 8–1–9–4–2–5–6–3–10–7.

Kommentar: Byt ut några av hästarna här och ni har ett tänkbart startfält till Jubileumspokalen senare i sommar. Oj vilket race! Det vimlar av fina hästar och att sätta den hästen med sämst startspår som tipsetta kan tyckas dumdristigt. Men insatsen av Twister Bi senast på Vincennes var av sådan kaliber att det är svårt att inte tro på honom, särskilt nu när han får Björn Goop i vagnen igen. Men någon spik är han inte, tvärtom ser det mycket jämnt ut i segerstriden mellan de fyra översta i ranken.

In Vain Sund har också imponerat i Paris under vintern men han är inte så pass snabb ut att han kan försvara ledningen så han riskerar att bli fast invändigt eller hamna långt bak i fältet. Target Kronos har kunnande som duger i alla sammanhang men har inte övertygat till fullo i år. Med två lopp i kroppen kan det dock vara dags nu. Poet Broline är vår spetsfavorit och över kort distans kan han sedan bli svårfångad trots att det rör sig om årsdebut för hans del. Bakom dessa fyra finns det flera skrällbud dessutom.

✓ DD-systemet 12 rader

DD-1: 9–11–12.

DD-2: 8–1–9–4.

✓ Vem tar spets?

DD-1: King Zeus som sedan släpper.

DD-2: Poet Broline.

✓ ! Statistikvinnarna

DD-1: Djali Boko.

DD-2: Twain Bi.

Casper Hedberg

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Spel