Jättelöftet vann överlägset igen

TRAV

Här är insatsen som sätter skräck bland fyraåringseliten.

National Prince stod för ren och skär uppvisning när han vann på supertiden 1.11,5 över 1640 meter.

– Jag trodde inte han skulle vara så fantastiskt bra, säger Adielsson.

Inte en enda seger i sina första nio starter i karriären.

Sedan flyttades hästen till Svante Båth.

Resultatet: fyra raka segrar och en rejäl förvandling på tävlingsbanan.

Hästen fortsatte sin segerrad på V86 och var fruktansvärt bra när han bombade runt Solvalla-ovalen på supertiden 1.11,5.

"Lyft sig många klasser"

I ett tidigt skede tog hästen över ledningen och vann sedan överlägset trots det hårda tempot. Men Erik Adielsson kommenterade efter loppet att han mest bara satt och myste bakom hästen – utan att köra ett dugg

– Jag trodde att han skulle funka bra över 1600 meter också. Jag trodde inte att han skulle vara såhär fantastiskt bra, han gick en väldigt snabb tid, men det hade gått fortare om jag inte hade hållt igen honom genom sista sväng. Hästen har lyft sig många klasser de senaste månderna, det är en häftig utveckling, säger Erik Adielsson efter den överlägsna segern.

"Häst för Derbyt"

Experterna hyllade hästens insats och spelexperten Patrik Fernlund tror nu att National Prince är en talang som kommer ta plats i storlopp som Kungapokalen och Svenskt Trav-Derby under säsongen.

– Det kan vara en Kungapokals häst, eller en Derbyhäst, han bara joggar undan. Det är en häftig häst alltså, säger experten och får medhåll från kollegan i ATG:s studio.

– Det är en fantastisk utveckling på den här hästen i Svante Båths regi, hyllade Fredrik C Widman.