Wangle: ”Måste ses som en superflopp”

TRAV

Storfavoriten svek – och jag suckar djupt.

Hillustrious stannade totalt på upploppet och chockade många.

Tyvärr måste det anses som en superflopp.

Nu är Elitloppet långt borta för Reijo Liljendahls nyförvärv.

Från Anders Svanstedt – till Reijo Liljendahl.

Stjärnhästen Hillustrious stod för en uppmärksammad comeback under onsdagskvällen.

Hästen snackades upp rejält och blev tillslut storfavorit i loppet.

Trots ledning och lugnt tempo mestadels av loppet så var hästen chanslös.

Hillustrious kastade in handduken totalt över upploppet och frågan är om det var sjukdom som spökade eller om hästen inte alls var i den författning som tränaren Reijo Liljendahl trodde.

En normal Hillustrious är i alla fall 50 meter bättre, minst.

Jag trodde att det var en outsider till Elitloppet, men nu känns det uppgivet.

Är det någon som kan trolla så är det dock Reijo Liljendahl.

Jag håller tummarna.

I övrigt: Återigen blev V86-omgången omöjlig för spelarna efter flertalet skrällar. Speciellt kombon Solvalla/Åby är en knepig historia.

Här är Sportbladets plusbetyg från omgången.

Vem: Makethemark

Kommentar: Trots en lång vintervila och genomförd halsoperation så var Makethemark tillbaka som en vinnare. Inställningen som hästen besitter är unik och kommer göra hästen till en vinnare många gånger framöver, speciellt i de större loppen. Supertalangen besitter allt och jag hoppas att hästen får vara frisk under säsongen för då kommer det bli roligt för Petri Salmela.

Vem: Alkalizer Am

Kommentar: Tvingades till grovjobbet i vida spår i ett lopp där jättesnackisen var med hur många meter Hillustrious skulle vinna. Men Marcus Lindgren fick jubla rejält i direktsädningen i TV12 och Alkalizer Am var verkligen på topp för dagen. Det är en speciell häst, men intrycket som hästen ger över upploppet är häftigt att skåda.

Vem: B.Dollar

Kommentar: Fick öppna ursinnigt och Claes Sjöström lyckades hålla ut när Björn Goop kom farandes med en våldsam attack. Första 500 metrarna kostade rejält, men Li Hanné hade sannerligen inte slarvat med träningen, för hästen kunde trots det tuffa tempot gå undan till säker seger. Det var en strålande bra insats och en av omgångens bästa prestationer.

Vem: La Diva Rossi.

Kommentar: Testades barfota runt om och det var en häftig effekt vi fick se. Hästen kördes väldigt offensivt och var riktigt, riktigt bra. Per Ludvig Nielsen drog konkurrenterna sönder och samman och kunde vinna som jätteskräll på V86.

Vem: Bison Spiro/Anna-Karin Rundqvist

Kommentar: Åkte hela vägen från Solvalla och att hästen är i toppform råder inga tvivel på. Duon kunde överlägset vinna V86-inledningen efter ett konstigt lopp. Oddsen på att Bison Spiro skulle sitta i ledningen var höga, men så blev fallet. Väl i ledningen var det ingen som kunde hota.

Vem: Hillustrious & Valley Brodde

Kommentar: Vi har redan gått igenom Hillustrious bleka insats ovan, och tyvärr blev det denna ruta också. Det andra minuset ges till Valley Brodde som galopperade direkt i starten och satte inte en fot rätt. Många spelare trodde att Örjan Kihlström skulle ta hand om ledningen och vinna, men loppet förstördes direkt.