Dunderskräll i E3-finalen

TRAV

Riktig storskräll i storloppet på Romme.

Conrads Epilog och Johan Untersteiner vann till 141 gånger pengarna.

– Jag hade inte räknat med att vinna, sa en mycket glad Johan Untersteiner.

På förhand såg det ut som att E3-finalen skulle stå emellan tre hästar, Lutfi Kolgjinis Micro Mesh, ”Plåt-Sven” Anderssons Lord Capar och den finske gästen Pekka Korpis Boulder Classico.

Det spekulerads mycket i hur loppet skulle bli kört och vem som skulle få ta den värdefulla ledningen. Men jag tror ingen kunde tro att spetskörningen skulle bli så utdragen som den blev. Micro Mesh och Lord Capar duellerade mycket hårt de första 500 meterna som gick på snabba 1.08. Efter den snabba öppningen fortsatte Kolgjini dra i hårt tempo med Micro Mesh i ledningen med Lord Capar och Kihlström i dödens. In i sista sväng så väntade man bara på att täthästarna skulle tröttna och så blev det. Boulder Classico satt i andra utvändigt och gick snabbt i sista sväng, i rygg på den hästen smög Conrads Epilog och Johan Untersteiner. På upploppet var alla de andra hästarna stumma, men inte Conrads Epilog med Untersteiner Jr i sulkyn som åkte till en mycket enkel seger.

– Jag blev lite imponerad av hästen i försöket. Loppet stämde och hästen var lite bättre än vad vi trodde och nu står vi här, sa en mycket nöjd Johan Untersteiner till TV4 efter loppet.

– Jag hade inte räknat med att vinna, fortsatte Untersteiner.

800 000 i förstapris

Pappa, Peter Untersteiner var inte sen fram för att gratulera sin talangfulle son direkt efter loppet.

Segern i loppet belönades med hela 800 000 kronor. Tränare till Conrads Epilog är Roger Walmann som också var mycket nöjd över segern och han var nöjd med Johan Untersteiners insats i vagnen.