Travbanornas jättetapp

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-22

”Det är tråkigt”

Samtidigt som ATG:s omsättning ökar tappar de spelet på banorna.

Det första kvartalet minskade spelande med 9,2 procent på landets travbanor.

– Det är tråkigt, säger Kent Öhlander på ATG.

Det första kvartalet för ATG visar bra siffror totalt sett. Omsättningen ökade med åtta procent, men man tappar spelandet på travbanorna.

För det första kvartalet i år minskade spelandet med 18,2 miljoner ute på banorna.

– Nu finns det ombud, mobilen och nätet som man kan spela via. Banorna är otroligt viktigt för vår framgång och ett bra verktyg för rekrytering av nya travintresserade, säger han.

Han tror att många inte hinner åka ut till travbanorna och därför minskar spelandet där.

– Tiden är dyrbar och det är lättare att sitta och spela via datorn eller hos ombuden. Sedan är den här siffran högre under sommarsäsongen, säger han.

Sedan har en del med sig datorn till travbanan och spelar via Atg.se.

– Jag tror inte att det är så jättemånga. Men via nätet har du all information du behöver och får det senaste, säger Kent Öhlander.

För att locka fler till travbanorna tror han att man måste vända sig mer till företag och få dem att åka till travbanorna med sina anställda.

– De kan förena nytta med nöje. Var 20:minut händer det något och tävlingarna slutar en bra tid. Det går att jobba med det här. De är kanske inte jätteintresserade av att spela, men de spelar kanske för 10 till 20 kronor och upptäcker sporten. Det kan leda till att de kanske blir delägare i en häst, säger han.