Häst skenade i 60 km/h – mitt bland alla bilar

Av: Erik Pettersson, Minimedia

Publicerad:

Travhästen skenade i 60 km/h mitt på vägen, bland bilar och i en rondell.

Polisen kunde sedan stoppa färden med hjälp av hästkunniga personer.

– Jag trodde att hon skulle bli rejält skadad, men vi klarade oss, säger hästens ägare och tränare Josefin Hejdenberg.

Mandy Girl R.L.
Foto: Privat
Mandy Girl R.L.

En helt vanlig träningsrunda slutade med en skentur för Visbyamatören Josefin Hejdenberg och hennes sto Mandy Girl R.L., under tisdagen.

De körde på en sten som hade gömts under snön, Josefin ramlade ur sulkyn och travhästen stack.

– Jag flög rätt bra där. Hästen sprang i skogen på väg hemåt, men hon missade den sista avfarten och sprang rakt fram, ut på bilvägen, säger ägaren och tränaren.

Sprang i hög fart

Hästen sprang därefter på i hög fart ute på vägen med sulkyn hängandes bakom. Närpolisen i Visby rapporterar följande på sin Facebooksida:

”En kollega från trafikavdelningen klockade hästen på 60 km/h, under det att han försökte genskjuta och stanna hästen innan denne ställde till någon trafikolycka. Hastighetsöverträdelsen kommer inte att rendera i några böter”.

”Så gott som utan skador”

Efter turen bland bilar och genom en rondell kunde sedan Mandy Girl R.L. fångas in av polisen, med hjälp av hästkunniga personer som hade sett skenturen och stannat. Som tur var visade hästen trafikvett, då hon höll sig på rätt sida och sprang åt rätt håll i rondellen.

– Jag trodde att hon skulle bli rejält skadad, men hon hade bara fått en rispa på ett bakben och blödde lite.

Hur gick det med dig?

– Vi kom undan bra, verkligen. Jag har fått lite blåmärken bara. Allt, häst, jag och utrustning har klarat sig så gott som utan skador, säger Josefin Hejdenberg.

Eftersom allt gick bra kan Josefin fortsätta att träna sin travare inför premiären på Skrubbs travbana som går av stapeln i mitten av april.

Publicerad: