Så många plus får hästarna i heat 2

TRAV

Försök 2, 1609 meter auto

1) Royal Fighter

Hingst, åtta år

Kusk: Jennifer Tillman

Tränare: Per K Eriksson

Hemmabana: Mantorp

Inbjuden: 22 maj

Här kan vi snacka kunglig fighter. Jennifer Tillman blev första kvinna att köra Elitloppet på 19 år i fjol, då knockade ekipaget konkurrenterna genom att skrällvinna försöket från dödens – i finalen slutade de fyra efter att ha suttit fast med vinstkrafter kvar.

2) Nuncio

Hingst, fem år

Kusk: Örjan Kihlström

Tränare: Stefan Melander

Hemmabana: Solvalla

Inbjuden: 12 maj

Som fyraåring var den stora publikfavoriten den bästa Elitloppstrean genom tiderna. Vi har under våren fått njuta av den mäktige svarte springaren i fyra raka segrar på hemmabanan, senast såg Nuncio bättre ut någonsin när han sprang rakt och hade driv i steget.

3) On Track Piraten

Valack, åtta år

Kusk: Johnny Takter

Tränare: Hans R Strömberg

Hemmabana: Rättvik

Inbjuden: 14 maj

En otroligt vacker ståtlig svart häst som är Rättviks stolthet tillsammans med den legendariska Elitloppsvinnaren från 1974, Ego Boy. Populäre profilen Piraten gör sitt andra raka Elitloppet, fortfarande finns frågetecken för hur bra han kan vara över sprinterdistans.

4) Un Mec d'Heripre

Hingst, åtta år

Kusk: Jos Verbeeck

Tränare: Fabrice Souloy

Hemmabana: Frankrike

Inbjuden: 1 maj

Fabrice Souloy har haft stjärnnamn som Oiseau de Feux, Commander Crowe (Elitloppsvinnare 2012) och Exploit Caf (Elitloppsvinnare 2008) i sitt stall – men den färgstarke fransmannen säger att Un Mec d'Heripre är den bäste hästen han har tränat.

5) Call Me Keeper

Hingst, sex år

Kusk: Franck Nivard

Tränare: Daniel Redén

Hemmabana: Solvalla

Inbjuden: 16 maj

En av två hästar från Daniel Redéns och miljardären Bengt Ågerups lyxstall. Son till den legendariska Elitloppstvåan Pine Chip. En segermaskin som har vunnit 20 av 32 lopp (sex av sex på sina starter i Frankrike i år), men han har aldrig startat över sprinterdistans.

6) B.B.S.Sugarlight

Valack, sju år

Kusk: Peter Untersteiner

Tränare: Fredrik Solberg

Hemmabana: Norge

Inbjuden: 13 maj

En amatörtränad sagohäst från vårt västra grannland som vi mest förknippar med den förkrossande segern i Olympiatravet förra året. I förra årets Elitloppet (det första för kusken Peter Untersteiner) och i årets Olympiatravet fick inte häst och kusk till det.

7) Magic Tonight

Hingst, sju år

Kusk: Erik Adielsson

Tränare: Roger Walmann

Hemmabana: Solvalla

Inbjuden: 21 maj

Regerande Elitloppsvinnaren har gett ett fräscht intryck i två preparélopp i gulddivisionen på V75, efter segern förra året försvann Magic Tonight till USA där han misslyckades. En blixtrande snabb häst som uppenbart trivs allra bäst här i Sverige.

8) Billie de Montfort

Sto, fem år

Kusk: David Thomain

Tränare: Sebastien Guraato

Hemmabana: Frankrike

Inbjuden: 22 maj

Sebastien Guarato kommer inte med sin superstjärna Bold Eagle, men med ett sto i världsklass. Billie stod för ett av de mest minnesvärda insatserna under Elitloppshelgen förra året när hon krossade motståndet i Fyraåringseliten för ston

ARTIKELN HANDLAR OM