Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar

Här är Sportbladets DD-tips till loppen på Jägersro, tisdag 20 december.

Spelstopp V64 19.25 DD 20.53 TV 4 Sport 21.30 ATG24 18.00

✓ DD-1

Rankning: 3–10–6–9–2–4–1–5–8–7.

Kommentar: Fyra av de tio hästarna i loppet möttes senast också, men vi tror på en annan vinnare den här gången då Come and Dream startar med de bästa förutsättningarna. Christoffer Eriksson tog relativt enkelt hand om ledningen senast, men valde efter 600 meter att släppa täten till Modern Love. I sista sväng fick Come and Dream fritt spurtutrymme och med tanke på den tuffa öppningen (1.11 första 500 meterna) sköt hon till godkänt. Här tror vi att Eriksson väljer att köra i ledningen och då flera av de värsta konkurrenterna fått sämre utgångslägen bör de få långt fram till vår spelidé. Juni Håleryd avslutade bra senast, men nådde inte Modern Love som svarade för en positiv insats i ledningen. Global Tendency är på jakt efter tredje raka segern och är given på kupongen om man garderar loppet.

✓ DD-2

Rankning: 5–7–9–2–1–10–3–8–4–6.

Kommentar: Håkan K Perssons Gunell Palema har efter

tre raka segrar i somras inte riktigt fått till det på sistone. Känslan är ändå att formen är helt okej och normalt sett ska ekipaget ses med bra segerchans då motståndet ser klart överkomligt ut. Steady Brodda är svårbedömd formmässigt då hon inte startat sedan i slutet av september, men kapacitetsmässigt räcker Peter Untersteiners häst långt om det löser sig från spår sju. Lady Cash har gjort det bra på sistone i lopp som vunnits av Pense Kloster och Nancy America, vilka

båda blivit stora favoriter i det här loppet, och Johnny Takters styrning är given på kupongen. Vår roliga idé i loppet är Somersault Sally som gjort två starter i ny regi. Hon har fått två snälla resor, men nu när hästen står helt perfekt inne på pengarna och dessutom fått bra startspår kan vi nog räkna med ett lite offensivare upplägg från André Eklundhs sida. Fabricia Pellini vinner inte speciellt ofta, men spår ett och Stefan Söderkvist upp i vagnen känns intressant. Det fem-åriga stoet avslutar alltid vasst när hon får en bra resa och här kanske det kan bli rygg ledaren?

✓ DD-systemet 5 rader

DD-1: 3 Come and Dream.
DD-2: 5–7–9–2–1.

✓ Vem tar spets?

DD-1: Come and Dream.
DD-2: Somersault Sally?

✓ ! Statistikvinnarna

DD-1: Juni Håleryd.
DD-2: Gunell Palema.

Thomas Sandberg

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Spel