”Sista anhalten innan jag åker över till USA”

Foto: Marc Elias gör under måndagen sin första arbetsdag hos Björn Goop
TRAV

Marc Elias, 22, lämnar Marcus Lindgren för Björn Goop.

Nu drömmer travtalangen om en karriär i USA.

– Jag tror Björn Goop är sista anhalten i Sverige innan jag åker till USA, säger han till Trav365.

Trots att Marc Elias ”bara” är 22 år gammal så har han hunnit avverka den ena topptränaren efter den andre.

Han har jobbat hos pappa Conrad Lugauer, hos Petri Puro, hos Marcus Lindgren, och nu hos Björn Goop.

I helgen som gick packade Marc Elias sina saker och flyttade från Halmstad till Lökene Gård i Kil, där han under måndagen gör sin första arbetsdag hos Sveriges vinstrikaste travkusk de tolv senaste åren, Björn Goop.

”Starthäst direkt i kväll”

– Jag behövde ett nytt jobb så jag tog faktiskt själv kontakt med Björn Goop, först hade han ingen plats åt mig men sedan hörde han av sig två veckor efter vår första kontakt och sa att det hade öppnat sig en plats för mig, berättar Marc Elias för Trav365.

Hur känns det att ha kommit till Björn Goop?

– Det är första dagen i dag så det är lite stressigt, jag har starthäst direkt i kväll och det är mycket på en gång, utan att för den skull vara för mycket. Det känns superkul.

”Vill lära mig något”

Du har arbetat hos din pappa Conrad Lugauer, hos Petri Puro, hos Marcus Lindgren och nu även Björn Goop. Det är inte vilka som helst?

– Jag vill arbeta på platser där jag själv är intresserad av att lära mig någonting, där jag kan lära mig någonting. Jag vill inte vara på en plats där jag inte tycker att jag lär mig någonting, och därför har det blivit så här, säger Marc Elias och berättar om sina framtidsplaner:

– Mina tankar går vidare till USA eller Frankrike, om några år. Jag tror mitt jobb här hos Björn Goop är sista anhalten i Sverige innan jag sticker i väg, jag tror det blir USA om cirka två-tre år.

ARTIKELN HANDLAR OM