Målfotodramat i miljonloppet

TRAV

Tränaren efter E3-segern: ”Helt otroligt, det är sanslöst”

1 av 2 | Foto: Det blev hårt i mål mellan Unique Juni och Zahara Goj. Domarna fick granska målfotot innan Unique Jun ropades ut som segrare.

Miljonloppet E3 för ston slutade med målfotodrama.

Örjan Kihlström och Unique Juni vann med en kort nos.

– Helt otroligt, det är sanslöst, säger tränaren Hans R Strömberg efter storsegern.

Vanligtvis vinns de största årgångsloppen för travhästar av stortränare med 100-tals hästar. Men E3-finalen för treåriga ston, med en miljon i förstapris, slutade i en duell mellan Unique Juni och Zahara Goj. Hästarna tränas av småtränarna Hans R Strömberg och Sten O Jansson.

Efter att Örjan Kihlström kört ett perfekt lopp med Unique Juni lyckades hon spurta ner Zahara Goj i allra sista steget. Måldomarna fick ta målfotot till hjälp för att veta vem som vunnit. Hans R Strömberg fick en ny succé efter förra veckans storseger i sommartravets final.

– Helt otroligt vilket år, allt bara trillar på plats. Det finns inte på kartan, det är helt sanslöst, det är rikstoton och sommartravsfinaler, det är otroligt, säger Strömberg.

”Kände att vi skulle vara med i striden”

Kusken Örjan Kihlström vinner storsegrar i parti och minut och en miljonseger är vardagsmat för honom.

– Vi fick en vettig resa och hon gick bra i försöket, och hon kändes bra 500 kvar, jag kände att vi skulle vara med i striden. Det var ett öppet lopp och jag trodde inte hon skulle vara borta, säger Örjan.

Segertiden för Unique Juni blev 1.12,0.

– Det känns helt overkligt, jättebra, det är en mysig häst som jag alltid tyckt om jättemycket, säger hästens skötare Maja Bäckman.

Här kan du se loppet – länk till ATG PLAY.

Trav365

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav