Gick från banan – då vann han loppet

Publicerad 2016-12-05

Erik Lindgren och Stall Brynäs har kopplat greppet i Rikstravet team SHL.

Detta efter en imponerande seger för stallets Falco di Quattro under söndagen.

– Jag har tänkt att leda tävlingen hela vägen nu, säger Erik Lindegren till Trav365.

Andelarna till Rikstravet team SHL har gått trögt.

Det kan man inte säga att det gått för tävlingens hästar på tävlingsbanan.

Den första december drog tävlingen igång och tre hästar har hunnit starta – det har resulterat i två andraplatser och en seger.

Den första hästen som segrade i Rikstravet team SHL var Stall Brynäs Falco di Quattro.

Nu tänker Stall Brynäs travtränare Erik Lindegren leda tävlingen hela vägen.

”Då gick jag från banan”

– Självklart, nu är det spets och slut som gäller, jag kan inte backa från det nu. Hockeylaget Brynäs går ju bra, och då får jag försöka gå bra jag också, säger Erik Lindegren till Trav365.

Vad säger du om Falco di Quattros insats under söndagen?

– Jag tyckte själv på förhand att jag hittat ett bra lopp åt honom och jag var optimistisk att det skulle gå bra, men efter första varvet när han blev hängandes i tredjespår så gick jag från banan.

Gick du från banan?

– Ja, jag tänkte givetvis att det här blir för tufft. Sedan gick jag förbi inskrivningen när det var 4-500 meter kvar av loppet och då såg jag att han låg trea-fyra så då gick jag in där och kollade klart loppet, och det gick ju vägen. Det var en imponerande insats. Normalt ska det inte gå med den dryga inledningen, men han har varit ute i tuffa lopp och skaffat sig hårdhet och det var avgörande.

”Tror jag gjort ett bra köp”

Hur kom du över Falco du Quattro?

– Det var en förmedlare som hörde av sig från början, men när vi hörde av oss så gällde inte det priset som var sagt från början. Men, jag lyckades få tag i uppfödarna själva så det löste sig till slut. Många säger att det är en bra häst för tävlingen, och jag tror att jag har gjort ett bra köp. Han har inte den bästa resultatraden, men han har varit ute i hårda sällskap och det borde jag ha nytta av. Jag tycker han har för lite pengar på sig i förhållande till kapacitet.

Nu är det väl bara seger i Rikstravet team SHL som gäller?

– Så klart, det är ju det man vill. Det började bra, och nu är det bara hoppas att det fortsätter. Jag har köpt två färdiga starthästar och bägge kan nog tävla på i vinter så vi förhoppningsvis har ett litet försprång. Den andra hästen i stallet är Bear by the Day som jag köpte från Peter Untersteiner, den har inte samma kaliber som Falco di Quattro, men är ett bra komplement.

Vad har du fått för reaktioner för andelsägarna efter vinsten?

– Det var en hel del ägare på plats i vinnarcirkeln i går och det var jättekul, och sedan hade jag fått 33 sms när jag skulle åka hem. Det är alltid kul när det uppskattar det man gör.

”Den kommer jag följa noga”

Erik Lindgrens Stall Brynäs är tillsammans med Stall Frölunda (Johan Untersteiner) och stall Malmö (Joakim Lövgren) de som sålt slut andelarna till stallet.

– Brynäs är ju folkkärt, jag tror det är lite enklare då, och Johan Untersteiner och Joakim Lövgren säljer ju på sitt stora namn. Det är nog inte helt lätt om man är relativt okänd, säger Erik Lindegren och fortsätter:

– Men förhoppningsvis kan hela tävlingen få ett uppsving efter den här bra starten för de hästar som startat. Thomas Madsens (Stall Karlskrona) Sphinx d´Inverne som debuterade med en andraplats i fredags tycker jag är en jättefin häst, den var jag och provkörde och hade förstatjing på men det blev aldrig något, den kommer jag följa noga. Det finns flera fina hästar i tävlingen.

Förutom segern med Falco di Quattro under söndagen vann Erik Lindegren även med Emerald Boko och tog därmed en tränardubbel.

– Går hästarna bra så är det enklare att jobba, man tror det är så enkelt jämnt, men man har varit med så pass länge så man vet att det går upp och ner, säger Erik Lindegren.

Följ ämnen i artikeln