Sahara Dynamite – utan torrt krut

Publicerad:
Uppdaterad:

Det ser enkelt ut.

V75 på Dannero smakar jackpott – nästa vecka.

Äsch, provar ändå att fälla Sahara Dynamite.

Vad sa egentligen årsdebuten?

Sahara Dynamite blir stor favorit i Ådalspriset,

V75-3, och det är klart att Timo Nurmos derby­vinnare blir svårslagen. Han har ju vanan inne: 21 segrar på 26 starter är helt okej. Men det är också så att han nu ställs mot fullfjädrade snabbloppare, hästar som härdats i den högsta klassen, samtidigt som han bara har ett intetsägande lopp i kroppen efter lång vila.

Det kan vara så att han inte är i form ännu. För vad sa den där segern på Bergsåker senast? Ingenting om ni frågar mig. Han slog Totti Bob, Sunpower C.G. och Breezy Broline efter att ha fått bestämma i ledningen på kort distans.

Därför väljer jag att gardera. Dig for Dollars, Year in Review och Beanie M.M. är trots allt ­lite vassare. Skrällen heter Laritz Supergoal – som han spurtade senast!

V75-1 handlar om två hästar och jag pallar inte välja. Sogå Benito var femstjärnig från kön på V75 på Åby näst senast och laddas för spets. Han borde hitta dit och sen ska han slås. Bravado har hittat någon slags överväxel hos Robert Bergh. Tre raka segrar har det blivit och hästen har knappt svettats trots urstarka prestationer.

Lägsta klassen är en ojämn historia (hoppas jag) där tre streck bör lösa alla problem. Quizmaster har lattjat med dem från spets i skräpgäng på slutet och samtidigt sett underbar ut. Hela vägen igen? Men jag gillar verkligen Fakir d’Inverne som gör allt rätt. Spåret kanske inte passar så bra men utan galopp är han med vevar. Precious Metal reparerade en galopp med 1.14 sista 2?200 näst senast och körs nu av Åke Svanstedt igen. Distansen känns som ett jätteplus.

V75-4 är ett roligt kallblodslopp, en klassiker, där hästarna är spridda över hela banan när starten går. Meningen är att de ska komma i mål samtidigt eftersom det är en så kallad handicap. Min vinnare är Hibo Gumman. Hon var riktigt duktig bakom kanonen Lundås Emelie senast och kan möjligen få överta ledningen nu. Sen blir hon svårfångad. Stamping är bästa hästen men han har också 80 meter fram till täten. Det kan gå ändå.

Glöm raden

Omgångens spik hittar jag i V75-5. Mellby Smaragd har raden 5-0-2-d-5. Ändå är hon klar. Hon är nämligen mycket bättre än så och ska inte behöva ta stryk av det här gänget. Senast kördes hon snällt, satt kvar när tåget gick, och avslutade rappt i skymundan i ett lopp som Carmenere vann. Näst senast galopperade hon som fastlåst i ett tufft V64-lopp, 75 meter från mål. Före det travade hon i tredjespår till dödens och höll mycket bra som två.

Ni fattar grejen, eller hur? Hon är klar fastän det inte syns i raden.

V75-6 är ett bra lopp och det är inte alldeles givet vem som vinner. Draget kan vara Anthon Bris som spetsar och kan rinna undan, alternativt släppa och speeda förbi. Power Nap är en knockout-häst som ska köras brutalt offensivt och då passar det ju med Åke Svanstedt i sulkyn.

Teaser Elegance är med på V75 igen i den sista avdelningen. Han är grymt bra när det stämmer för honom och alltid rolig att se såna gånger. Då sveper han fältet på 250 meter. Men jag vill ha med Victoria Sisu som imponerade stort näst senast. Ni har väl inte glömt hennes långsida på Um-åker? G.Moll trodde jag på i guld senast och nu är finnen ute i silver?…

Micke Nybrink

Publicerad: