Sportchefen: ”Låter verkligen hoppfullt”

Elitloppshäst nära plats i Olympiatravet • Sportchefen om de klara hästarna

avTrav365

Foto: THOMAS BLOMQVIST, MARIA HOLMÉN/TR BILD
Jon Walter Pedersen hoppas på ett ja från kretsen kring Uza Josselyn.

Sex hästar är klara för Olympiatravet.

Den sjunde är på väg in: Uza Josselyn.

– Det låter verkligen hoppfullt och jag håller tummarna, säger Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen.

På lördag körs det tredje uttagningsloppet där vinnaren prisas med en biljett till finalen i Olympiatravet på Åby lördagen den 27 april.

Sex hästar är klara för loppet och det handlar om Milligan’s School, Propulsion, Bahia Quesnot, Cyber Lane, Day or Night In och Cokstile.

En sjunde är på väg in – schweiziskan Uza Josselyn som var med i Elitloppet i fjol.

– Jag har under en tid fört en dialog med kretsen kring hästen och jag kan säga att chanserna verkade stiga när Readly Express valde Finland, säger Jon Walter Pedersen och fortsätter:

– Under tisdagen fick jag besked om att man vill göra en nordisk turné med det åttaåriga stoet där en start i Olympiatravet skulle vara aktuell. Definitivt svar ska jag få på torsdag, men det låter verkligen hoppfullt och jag håller tummarna. De övriga tävlingarna som i så fall var aktuella är Copenhagen Cup och Elitloppet.

”Mycket att hålla koll på”

Just nu är det hektiska dagar för sportchefen för att få ihop finalfältet, men han är van sedan tidigare.

– Självklart är det mycket att hålla koll på. Jag för kontaktar med representanter från många olika länder och hoppas få hit ett slagkraftigt fält. Det är ju inte bara Olympiatravet som tar tid utan det är fullt upp hela tiden med olika aktiviteter och lopp.

– Jag känner ingen direkt stress utan det är bara att göra sitt bästa och föra en bra dialog med alla aktuella ekipage. Visst skulle jag vilja ha alla de största men det är i princip omöjligt att lyckas med. Jag är riktigt nöjd med de sex hästar som är klara.

”Lätt att trampa folk på tårna”

Men att ta ut ett finalfält är inte en dans på rosor för Pedersen.

– Jag gillar det jag håller på med, men visst kan det ibland vara jobbigt att ta obekväma beslut. Många som jag talar med kan få förhoppningar om att vara med och blir sedan besvikna när så inte blir fallet. Jag har inga problem med att fatta tuffa beslut men det är lätt att trampa folk på tårna i den här branschen.

Jon Walter Pedersen har tre wildcards kvar att dela ut, vilket blir fyra om Propulsion vinner på V75 under lördagen.

– Jag blev verkligen imponerad av Handsome Brad när han blev tvåa bakom Milligan’s School i uttagningarna på Solvalla. I övrigt har jag förstås även koll på Frankrike, Italien och övriga svenska hästar. Det är inget lätt jobb men jag tror och hoppas att slutresultatet kommer bli bra.


ANDREAS ÖRTENGREN

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Hästar