Trav

Show av Bazires hästar – kvalade in två till PdA

Svenska Who’s Who tröttnade efter att ha körts till ledning

avErik Pettersson

Foto: ATG
Här vinner Davidson du Pont Prix de Bretagne för andra året i rad. Tvåa blev Chica de Joudes och trea Looking Superb. Alla de tre är nu klara för Prix d’Amérique.

Det blev stor succé för avstängde Jean-Michel Bazire i Prix de Bretagne.

Han kvalade in två hästar till Prix d’Amérique: vinnande Davidson du Pont och trean Looking Superb.

Svenske Who’s Who tröttnade rejält efter att ha kört sig till ledningen tidigt.

– Det var första gången han fick känna på uppförsbacken och han blev ju stum till slut, sa experten i ATG live, Daniel Olsson.

Nu är vintermeetinget på Paris-banan Vinvennes igång – på riktigt.

Under söndagen avgjordes det första så kallade ”B-loppet°, Prix de Bretagne, där tre hästar blev klara för vinterns stora slag, Prix d’Amérique, som avgörs sista helgen i januari.

Släppte ledningen

Och det blev en uppvisning av förra vinterns kung, Jean-Michel Bazires, hästar. Bazire själv var avstängd och fick se loppet från sidan av banan.

Men hans ersättande kuskar på Davidson du Pont och Looking Superb gjorde inga misstag, i alla fall inte med facit på hand.

Franck Ouvrie, bakom Davidson du Pont, var angelägen om en bra start och skar direkt till ledningen. Väl där fick han köra ganska långsamt, men valde, trots det, att släppa till svenske Who’s Who och Örjan Kihlström i nedförsbacken i loppet över 2 700 meter. När sedan Chica de Joudes och Alain Laurent tryckte sig till ledningen i uppförsbacken fick Ouvire bekymmer - hur han skulle ta sig ut.

Därframme drog Chica de Joudes på efter att ha gjort ett heroiskt lopp och där bakom kom Looking Superb, som Alexandre Abrivard, körde prickfritt.

”Blev ju tufft”

In på upploppet såg det ut som segern skulle stå mellan dessa två och bakifrån jagande Tony Gio, men då kom luckan för Ouvrie och Davidson du Pont, som på beställning, och sexåringen avgjorde relativt enkelt efter en rapp avslutning.

Det var andra raka segern för Davidson du Pont i Prix de Bretagne.

Tvåa i loppet blev Chica de Joudes och trea blev Looking Superb. Alla dessa tre är nu klara för Prix d’Amérique.

Fyra blev Tony Gio, precis utanför pallplats.

Svenska Who’s Who tröttnade rejält över upploppet, efter att ha försökt ta emot Chica de Joudes på långsidan. Han blev till slut nia i mål.

– Det blev ju tufft. Det var första gången han fick känna på uppförsbacken och han blev ju stum till slut, sa ATG Live-experten Daniel Olsson

Segertiden för Davidson du Pont blev 1.12,7 över 2 700 meter.

Förstapriset: 49 500 euro, eller runt 530 000 kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Paris