Italienske stjärnhästen nobbas i miljonloppet

Åbytravet bjuder inte in Vitruvio

avChristoffer Wickman

1 av 2 | Foto: TR Bild
Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen

Kretsen kring italienske Vitruvio ville starta i storloppet Åby Stora Pris.

Men stjärnhästen nobbades.

– Vi kommer inte att bjuda in honom, säger Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen till Travronden.

På lördag avgörs storloppet Åby Stora Pris på Åby i Mölndal utanför Göteborg och vinnaren kammar hem två miljoner kronor.

Kretsen kring den italienska stjärnhästen Vitruvio vill vara med i loppet – men nobbas nu av Åby. Det skriver facktidningen Travronden.

Vitruvio har stora framgångar bakom sig den senaste tiden, bland annat vann han det norska storloppet Oslo Grand Prix och följde sedan upp det med att vinna Ulf Thoresen Grand International.

Tränar Vitruvio gör den italienske stjärntränaren Alessandro Gocciadoro.

”Pågår en utredning”

Storloppet Åby Stora Pris är ett inbjudningslopp och sportchefen Jon Walter Pedersen berättar för facktidningen Travronden att de inte tänker bjuda in den italienske stjärnhästen. Anledningen ska enligt Pedersen vara en pågående utredning.

– Jag vet om att det pågår en utredning, med viss koppling till Åbytravet, mot den aktuelle tränaren. Med anledning av detta har jag och min styrelse valt att inte bjuda in någon av tränarens hästar till Åby Stora Pris 2019, säger Jon Walter Pedersen till facktidningen.

Travronden skriver i sin artikel att de har varit i kontakt med både Svensk Travsport och Alessandro Gocciadoro, och ingen av de vill lämna någon kommentar

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Mölndal