Stjernström: Kunde gått mycket värre

Kusken hemma från sjukhuset – efter skräckolyckan

avChristoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5 | Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Micael Stjernström

Micael Stjernström, 40, var inblandad i en hemsk olycka.

Travkusken slungades i backen och fördes till sjukhus i ambulans – men klarade sig mirakulöst med några skråmor.

– Det kunde gått mycket, mycket värre, säger Micael Stjernström.

Det var under måndagskvällens V64-tävlingar från Färjestadtravet i Karlstad som den hemska olyckan inträffade.

Direkt efter starten av det tredje V64-loppet så snubblade hästen Notation med kusken Ulrika Axelson och gick omkull – bakifrån kom Micael Stjernström med hästen Pegasus All Over och kolliderade med det framförvarande ekipaget.
Både Ulrika Axelson och Micael Stjernström slungades i backen och fick föras till sjukhus i ambulans.

Bägge kuskarna klarade sig trots den otäcka smällen undan värre skador. När Trav365 under tisdagsmorgonen är i kontakt med Micael Stjernström är han mörbultad, men vid gott vigör.

”Ingenting som är trasigt”

Mantorpkusken Micael Stjernström har hittills i år kört 340 travlopp, det har slutat i 27 segrar och drygt 2,3 miljoner kronor i inkörda prispengar – ett rekordår för amatören.

– Jag är hemma nu och kom väl hem från sjukhuset vid 03.30-tiden i morse. Färjestadtravet hanterade gårdagen jättebra och var till stor hjälp, och de plockade ihop alla mina grejer som blev kvar när jag åkte till sjukhus, säger Micael Stjernström.

Det alla undrar, hur mår du?

– Efter omständigheterna mår jag ganska bra, det kunde varit mycket värre. Jag hann tänka att det här går åt helvete, men jag har röntgats på sjukhuset och ingenting är sönder. Det var en rejäl smäll och jag är mörbultad och har ont, men det är ingenting som är trasigt så det är bara att härda ut.

”Fick sig en tankeställare”

Hur upplevde du själva olyckan?

– Jag hörde att de skrek till framför mig och då såg jag att Notation med Ulrika Axelson hade gått omkull och då försökte jag styra åt sidan, men det var för sent och jag märkte direkt att det skulle gå åt helvete. Man har legat på sjukhuset i natt och tänkt om man kunde gjort någonting annorlunda, men nu när jag har sett tv-bilderna så hade det smällt oavsett och det fanns ingenting jag kunde gjort annorlunda. Det går så himla snabbt allting, säger Micael Stjernström och avslutar:
– Det kunde ha varit mycket, mycket värre. Man fick tankar när man låg där på sjukhuset hur illa det hade kunnat gå, man vet ju hur illa det blev med Jim Frick. Man fick sig en ordentlig tankeställare, men det känns ändå okej och jag ska försöka provköra någon häst redan i dag.

Hästarna Notation och Pegasus All Over, som sprang lösa på banan i flera minuter, klarade sig undan med några skrubbsår enligt rapporterna från Färjestad, och Ulrika Axelson lika så.
– Jag har varit nere och tittat till båda och såg inget mer än något ytligt skrubbsår, sa Färjestads sportchef Ken Karlsson till Trav365 under måndagskvällen om de inblandade hästarna.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V64

Karlstad

Trav