Trav

Blev ensam vinnare på första spelet: ’Overkligt’

Lärarens succé vid första travbanebesöket: ”Bästa botemedlet mot chocken...”

Av: 

Erik Pettersson

Läraren i 30-årsåldern tog hela potten på spelet Top 7 – första gången han spelade.

Foto: TR Bild. Privat

TRAV

Första gången på en travbana.

Första gången han spelade spelet Top 7.

Då blev läraren ensam med alla rätt och vann 548 000 kronor.

– Jag satt bara tyst och fattade ingenting, säger storvinnaren, som vill vara anonym, till Trav365.

I lördags arrangerade Mantorpstravet V75-tävlingar. I och med de nya corona-direktiven så tillåts lite publik på banorna igen.

Läraren besökte en travbana för första gången och satt med sin sambo i restaurangen.

– Jag sprack väldigt tidigt på V75, sen småbettade jag lite i några lopp, säger han.

”Kan inte stämma, för mycket?”

Men för att krydda upplevelsen lite extra kollade han på kommande spelformer.

– I ren frustration lämnade jag in en Top 7 (ett enloppsspel där man ska pricka de första sju hästarna i mål). Jag gjorde det mest för spänningen, jag har ju hört hur svårt det är innan, så jag hade inga förhoppningar alls. 

Mannen, som bor i Östergötland, ”spikade” Zorro Wind som vinnare, men även att La Mauresque skulle komma sexa och att Bridge Jumper skulle komma sjua.

– Sen hade jag fyra hästar som fick komma tvåa till femma, utan inbördes rankning. 

Loppet gick och Zorro Wind vann enkelt. 

– Vi satt ganska bra till, vid mållinjen. Jag såg ju att vinnaren var klar, och att det såg bra ut på de första fem. Jag sa tll min sambo att jag tror att jag har de första fem i alla fall. Hon stressade på mig att logga in i ATG-appen och rätta kvittot. Jag klickade mig ganska snabbt förbi de första fem, sen såg jag att sexan också satt. Det var ju helt sjukt, det kan ju ge några tusenlappar, tänkte jag.

Häst sju var också rätt.

Vinsten: 548 000 kronor.

– Jag minns inte riktigt hur jag reagerade, jag tyckte det var så sjukt. Sen såg jag summan, det stämmer inte, tänkte jag. Det kan inte stämma, det är för mycket?

”Satt och skakade”

Efter en liten stund ringde ATG:s vinnarambassadör, Hans G Lindskog, upp.

– Han sa att jag var ensam med alla rätt, det var mycket att smälta. Jag trodde inte alls på det först. Min sambo sa till mig; ska du inte vara glad? Jag satt bara tyst, skakade, och fattade ingenting.

När Trav365 når vinnaren har han precis haft en lektion med sina elever.

– Jag har smält det lite nu, men man går in och kollar ibland, jag har aldrig varit i närheten av att vinna så mycket. Det är ju helt otroligt.

Firade du något på kvällen?

– Hans G sa åt mig att beställa in champagnen, men som sagt, jag satt typ och skakade. Jag sa bara; vi måste hem! Det var en väldigt lugn kväll, vi njöt mest i solen med en kopp kaffe. Det var bästa botemedlet mot chocken. Jag kunde inte sova på natten, jag låg bara och tänkte. Allt var så overkligt.

Vad ska du göra för pengarna?

– Vad gör man? Man får väl unna sig lite. Men sen så är det väl bra att vara smart och realistisk, stoppa i olika hål som behöver fyllas. Mina vänner har många förslag, men jag kommer nog ta kontakt med banken för lite riktig rådgivning.

Det var inte sista gången på en travbana?

– Verkligen inte. Det var en superupplevelse, stämningen som var där, det var nog minst lika roligt som vinsten, ska jag ärligt erkänna. Nu när man får gå på trav igen så såg man många äldre som kramade om varandra och sa ”nu jäklar ska vi vinna pengar igen”. Det var många möten mellan människor som var så fina att se. Det blev jag väldigt starkt påverkad av.

Publisert:

LÄS VIDARE

”Såg 800 000 kronor – jag blev helt chockad”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Trav

V75