Småspelarna rasar mot ATG

TRAV

Micke Nybrink om veckans V64

Ni kanske inbillade er att dopnings-

skandalen var det som upprörde mest förra veckan.

Ha, glöm det.

Inte av min mejlskörd att döma.

Det var typ 70-30 till nya gratisprogrammets fördel.

Fast ”nackdel” är nog ett mer passande ord i sammanhanget.

Förra veckans mejlbombning borde givetvis ha handlat om Jag de Bellouet och Lets Go och den gigantiska skandalen efter Elitloppet. Det är svårt att uppfinna något värre. Det är värsta mardrömmen i kubik.

Och visst har ni mejlat och gråtit, gapat och skrikit. Förslagen på vad man borde göra med de båda fuskarna, tränarna alltså, har avlöst varandra; gatlopp i bakvarv på Solvalla med utdelning av gratis ruttna ägg, kölhalning under en Ålandsbåt, fallskärmshopp utan fallskärm?

Bara två senaste redovisas

Men det var ändå en annan sak, det är sant, som upprörde Sveriges spelarkår mer: ATG.s nya gratisprogram, det nya och ”slimmade”, det med två formrader. Jo, det stämmer, bara de två senaste loppen redovisas och småspelarna är argare än någonsin. Det kokar i leden. Här är ett av uppskattningsvis 100 mejl som handlar om ”slakten”. Det här är adresserat till ATG:

”Hur kan ni som har hand om ett företag motivera att ni försämrar informationen till era kunder med att övriga medier har era startlistor? Det är väl ni som ska vara snäppet bättre. Det nya programmet har nästintill ingen information. Det börjar likna ett nummerspel, typ Lotto och Keno nu. Ge oss ett bättre program med all information, skoinfo och text som går att läsa för nu måste ni ta fram gratis förstoringsglas till era kunder också. /Patrik + ett helt gäng travintresserade i olika åldrar”

Jag orkar inte

Jag har självfallet bläddrat i de nya gratisprogrammen och det var ingen höjdare. Stilen i liten, loppen flödar över till nästa sida, tjolahopp, och min känsla var att, äh, jag orkar inte.

Att jag skulle bli spelsugen – glöm det. Det här den ultimata antabusen för oss speltorskar, inget annat. Jag blev illamående.

Om ATG vill fortsätta satsa på sina gamla kunder, småspelarna och den äldre generationen, är det inget att snacka om. Begrav den här nyskapelsen så fort det bara går och om ni vill spara skog (vilket tydligen är anledningen till ändringen) är det kanske bättre att dra ner på upplagan?

Veckans tips