”Fräcka spikar ska ge chans till miljonerna”

Här är intervjuerna inför söndagens V75:a på Solvalla, 30 september – plus Erik Petterssons tips och analyser

Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Milligan’s School är en av V75-spikarna på söndag.

avErik Pettersson

TRAV

Extra V75 avgörs på Solvalla på söndag med topprace och finaler i Oaks och Kriteriet. Då bjuder vi alla läsare på våra initierade intervjuer med tränarna, samt analyserna från experten Erik Pettersson.

Och det är toppform för experten som i sina tips till gårdagens omgång satte sex (!) stycken tipsettor.

Så här säger tränarna om starthästarna på söndag 30 september, och expertens tips och rankning.

Spelstopp 14.30

TV12 14.00

ATG Live 12.00

Sportbladet-experten Erik Pettersson håller toppform.

I sina V75-tips i Sportbladets till lördagens omgång satte han hela sex av sju tipsettor i sina tips.

Det handlade om:

V75-1: 6 Laskari

V75-2: 4 Who’s Who

V75-3: 4 Chianti

V75-4: 4 Emile Zola Sisu

V75-6: 9 Vischio Holz

V75-7: 2 Antonio Tabac

Under söndagen är det dags för extra V75 på Solvalla med finaler i Svenskt Travoaks och Svenskt Travkriterium. Nedan hittar du alla intervjuer med tränarna och Erik Petterssons rankning och analyser – lopp för lopp.


V75-1, Stoeliten, 1 640 m, auto

1 Shadow Gar (Christoffer Eriksson) är fin men kördes helt fel senast. Hon är inte i den formen hon var förra året men skulle hon ­vara lika bra som hon var på Axevalla i somras,  då tror jag hon kan vinna det här loppet. Inga ändringar, säger Jerry Riordan.

2 Oceanic Clearence (Ulf Eriksson) har bra form men möter några alldeles för bra märrar. Vi siktar på pengar i första hand. Inga ändringar, säger Stefan Melander.

3 Indoor Voices (Kenneth Haugstad) känns fin och går rätt bra hela tiden. Jag tror hon kan vara bland de tre bästa igen. Inga ändringar, säger Roger Walmann.

4 In Toto Sund (Örjan Kihlström) var jättefin senast och känns fortsatt fin. Allt talar för en bra insats igen och jag tror mycket på henne. Inga ändringar, säger Pär Pergenius hos Daniel Redén.

5 Unrestricted (Johan Untersteiner) verkar allt bra med. Vi räknar med att hon gör ett bra lopp och hon är på väg att växa in i klassen. Brukar ha svårt att slå de allra bästa men vi hoppas och tror hon gör en bra prestation och tjänar fina pengar. Inga ändringar, säger Peter H Sjöberg hos Untersteiner.

6 Evin Boko (Jorma Kontio) kom bort i ett taktiklopp senast. Behöver hjälp på vägen och kan tjäna fina pengar. Inga ändringar, säger Andreas Lövdal hos Timo Nurmos.

7 Dragondamour Sisu (Ulf Ohlsson) känns fin men har fått ett väldigt dålig utgångs­läge. Hon gynnas av att vara där framme och det blir svårt att ta något härifrån. Pengar i ­första hand. Inga ändringar, säger Anne Raatikainen hos Petri Salmela.

8 Erica (Kaj Widell) STARTAR EJ

9 Stoneisle Ocean (Tomi Haapio) känns fin och har vunnit de två senaste loppen väldigt enkelt och vi spänner bågen lite. Jag tror ­inte hon gör bort sig och hon har även fått ett starkare psyke. Jag tror att hon är med och slåss om en platspeng. Barfota runt om och jänkarvagn, säger Isto Kuisma.

Rank och V75-procent

RANK ATG

1 Shadow Gar 16

4 In Toto Sund 59

3 Indoor Voices 6

5 Unrestricted 6

6 Evin Boko 3

2 Oceanic Clearence 2

9 Stoneisle Ocean 7

7 Dragondamour Sisu 1

V75-2, Lärling, 2 140 m, auto

1 Einstein Sisu (Tomi Haapio) har fått tuffa lopp på sistone. Formen är bra och läget är vi nöjda med och duger långt här, säger Anne Raatikainen hos Petri Salmela.

2 Milord (Oskar Florhed) har strulat och varit ojämn. Prio ett är att han sköter sig och visar sitt rätta jag. Det blir inga ändringar, säger Preben Sövik hos Robert Bergh.

3 B.B.S.Canyankee (Jenny A Björk) är allt bra med. Han vann lätt senast och formen är där. Från ett bra spår tror att han har chans. Inga ändringar, säger Bo Björk.

4 Man o’War (Caroline Åkerlund) blandar och ger i prestationerna. Mycket kan hända i ett lärlingslopp och han har ett bra läge, säger Preben Sövik hos Robert Bergh.

5 Tindra Star (Oskar J Andersson) känns fin och har riktigt bra form. Tror vi andra slåss om andrapriset efter favoriten. Hon har dock missvisande rad och tror vi är med och slåss om platserna bakom. Eventuellt barfota fram, säger Birger Pettersson Wiik.

6 Norton Commander (Marc Elias) har varit jättebra i de två senaste loppen. Fick ett bra spår och jag tror man måste slå honom för att vinna loppet, säger Conrad Lugauer.

7 Digital Diamond (Anna Sedström) är en jättefin häst som var bra senast efter uppehåll. Borde gå framåt med loppet och jag laddar framåt. Pengar först och främst, vid klaff kan han vara en platschans. Inga ändringar vad jag vet, säger Anna Sedström.

8 Gloria Band (Marcus Lilius) känns riktigt bra men vi fick det absolut sämsta spåret vilket drar ner förväntningarna. Hon är bra och mest realistiskt är pengar men klaffar det kan hon vara ett platsbud. Inga ändringar, säger Fredrik Tengstad.

9 Her Royal Highness (Emilia Leo) är en finsk gäst och det här stoet har en helt okej rad. Ska normalt inte alls kunna räcka till, med tanke på att storfavoriten Norton Commander är så pass vass.

10 Ramon Dekkers (Preben Sövik) är normalt sett den bästa av våra. Har varit fin i starterna hos oss och jag tror han är bra igen, räknas bakom Lugauers. Inga ändringar, säger Preben Sövik hos Robert Bergh.

11 Mellby Ess (Sandra Eriksson) har bakspår och möter bra hästar, men han har visat att formen sitter där så han är inte helt borta. Med lite tur på vägen kan det bli ett platsbud, säger Petter Lundberg.

12 Adiago Trot (Markus Niklasson) är bra men spåret är inte bra. Han har vunnit bak­ifrån men spåret drar ner chanserna, i bästa fall platschans. Inga ändringar, säger Markus Niklasson hos Marcus Lindgren.

13 Djorkaeff Sisu (Kim Moberg) tog en ­välförtjänt seger senast. Chansartat läge nu men skulle han slinka igenom är han inte helt borta. En platschans i första hand. Inga ändringar, säger Svante Båth.

14 Alvena Uni (Jennifer L Oscarsson) är ­taggad och jag tycker det är bra med bakspår, då får hon gå i ryggar och speeda till slut. Blir det bra fart tror jag hon kan vara med där framme, säger Mikael Cedergren.

15 Urchin (Anders Eriksson) blev det fel för senast och den starten är bara att glömma. Han har full form men vi är utelämnade till vad de andra gör. Helt borta är han inte och inga ändringar, säger Svante Båth.

Rank och V75-procent

RANK ATG

6 Norton Commander 72

1 Einstein Sisu 2

4 Man o’War 1

3 B.B.S.Canyankee 1

12 Adiago Trot 7

2 Milord 1

10 Ramon Dekkers 4

13 Djorkaeff Sisu 3

15 Urchin 2

5 Tindra Star 1

8 Gloria Band 1

7 Digital Diamond 1

9 Her Royal Highness 5

11 Mellby Ess 1

14 Alvena Uni 0

V75-3, Guld, 2 140 m, auto

1 GlobalSatisfaction (Jorma Kontio) är en riktigt fin häst. Han fick dra fram hästarna i den senaste starten och gjorde det bra. Det är tufft i gulddivisionen och hårdare konkurrens men han är bra. Den här gången får han en smygare vilket ska bli intressant att se, en outsider. Inga ändringar, säger Andreas Lövdal hos Timo Nurmos.

2 Dante Boko (Adrian Kolgjini) kan man glömma det senaste loppet för. Vi bestämde att köra snällt senast och han kom aldrig in i matchen. Bra spår nu och vi tutar och kör. Han möter några bra men är med på foto. Optimal utrustning, säger Lutfi Kolgjini.

3 Heavy Sound (Kenneth Haugstad) tränar ännu bättre nu och var fruktansvärt bra i den senaste starten. Han har ett bra utgångsläge nu och känslan säger att han gör ett topplopp igen. Det är en tuff final men jag tror på honom. Inga ändringar, säger Pär Pergenius hos Daniel Redén.

4 Milligan’s School (Ulf Eriksson) är så bra som han kan vara just nu. Han är helt enkelt bra och har millimeter bättre form än Volstead. Han ska räknas. Inga ändringar, säger Stefan Melander.

5 Charrua Forlan (Hans Owe Sundberg) gör alltid sitt i loppen och varit bra. Möter ­några väldigt tuffa motståndare den här ­gången och vi hoppas vi kommer ner i en bra ­position. Vi får sikta på att ta några till slut och tjäna en fin slant. Inga ändringar, säger Hans-Owe Sundberg.

6 Nadal Broline (Erik Adielsson) var inte som bäst i den senaste starten och det har sina förklaringar. Han fortsätter att träna bra och kommer göra en bra prestation i det här loppet. Han har alltid vinstchans när det stämmer för honom. Inga ändringar, säger Reijo Liljendahl.

7 Muscle Hustle (Robert Bergh) har inte de bästa förutsättningarna med spår långt ut. Vi får sikta på att ta oss in i loppet och ­hoppas på bra tempo. Inga ändringar, säger Preben Sövik hos Robert Bergh.

8 Volstead (Örjan Kihlström) är riktigt bra men har ett dåligt utgångsläge. Han har mer hårdhet än vår andra häst men svårt att ­säga var han kommer hamna. Inga ­ändringar, säger Stefan Melander.

9 Speed Delicious (Nicklas Westerholm) känns piggare i träningen och det blev långt mellan starterna senast och jag tror ­loppet i kroppen gjort honom gott. Han har ett bra smygläge men det behövs tempo för att komma in i matchen. Jag tror han tjänar ­fina pengar. Inga ändringar, säger Kevin ­Svedlund hos Nicklas Westerholm.

10 West Wing (Torbjörn Jansson) känns finn men möter några tuffa hästar men han går ända in i mål mot vilka han än möter. Han gynnas av den här distansen men realistiskt tror jag på en peng. Googles och skor runt om, säger Micael Broberg.

11 Makethemark (Ulf Ohlsson) känns ­jättefin men har ett dålig utgångsläge och det får inte strula för mycket för honom. ­Positionerna kommer att avgöra men vi tror på vår häst och han är vår bästa chans. Barfota runt om den här gången, säger Anne Raatikainen hos Petri Salmela.

12 Unique Juni (Oskar J Andersson) känns fin men man kan väl säga att både spåret och motståndet är fel. Får hon med sig pengar så är det en framgång i det här loppet. Inga ändringar, säger Hans R Strömberg

Rank och V75-procent

RANK ATG

4 Milligan’s School 22

11 Makethemark 18

3 Heavy Sound 20

1 GlobalSatisfaction 6

5 Charrua Forlan 10

6 Nadal Broline 7

2 Dante Boko 6

8 Volestead 8

7 Muscle Hustle 1

9 Speed Delicious 1

12 Unique Juni 1

10 West Wing 1

V75-4, Oaks, 2 140 m, auto

1 Bechamel (Johan Untersteiner) har alltid varit fin i träningen men nu var hon positiv i lopp också. Var grym i försöket, kommer tjäna fina pengar från detta läge. Inga ändringar, säger Pär Pergenius hos Daniel Redén.

2 Staro Miami (Mika Forss) känns jättefin och har kanonform. Hon är en av många som kan vinna, jag tror att den hästen som får bästa loppet kommer ta segern till slut. Vi ändrar ingenting till den här starten, säger Ari-Pekka Pakkanen.

3 Conrads Rödluva (Örjan Kihlström) har varit fin hela karriären. Var bra i kvalet och känns fortsatt fin. Detta har varit målet hela tiden och det skulle vara kul om vi lyckades. Vi tror på henne mer än vår andra men det är en tuff final där den hästen som får bäst lopp vinner. Barfota bak och eventuellt rycktussar, säger Pär Pergenius hos Daniel Redén.

4 Zeta Kronos (Ulf Ohlsson) fick ett onödigt tufft upplägg i försöket vilket gör mig ­lite misstänksam, även om hon känns fin i ­jobben hemma. De tuffa loppen brukar ­sätta sina spår men hon är hård och kan ta det bra. Det är en bra häst med bra läge och är inte helt borta om det stämmer helt. Inga ändringar, säger Reijo Liljendahl.

5 Felicity Shagwell (André Eklundh) verkar allt bra med efter uttagningsloppet. Hon är en av tre som har vettig vinstchans i det här loppet. Jag tror på min häst och kommer ladda iväg från start. Första barfota runt om och rycktussar, säger André Eklundh.

6 A Sweet Dance (Johnny Takter) är allt bra med. Hon har tagit kvalloppet bra. Jag tror att hennes chanser är bra för hon är bra, men många av konkurrenterna som kvalade in vann på bra ett sätt också. Den hästen som får det bästa loppet kommer att vinna. Inga ändringar, säger Helena Burman.

7 Musique d’Inverne (Erik Adielsson) känns fin och hon hade ett liknande ­utgångsläge i kvalet och gjorde det bra då, hon är ruskigt startnäbb och vi får köra till från början här. Jag tror att hon kan vara med där framme men det är inte sannolikt att hon vinner. Vi hoppas på en hygglig placering. Inga ändringar, säger Stig H Johansson.

8 Indiana Boko (Björn Goop) var duktig i kvalen efter ett tufft lopp. Går framåt med loppet men spår åtta är svårt. Ska bli spännande med Björn Gopp upp i sulkyn och hon går med optimal balans, säger Andreas Lövdal hos Timo Nurmos.

9 Activated (Carl Johan Jepson) känns fin och allt verkar bra. Det gäller att det blir ­rejäl körning i loppet för att vi ska komma in i matchen. Hon möter otroligt fina hästar men med rätt draghjälp kan hon få med sig bra pengar här. Går med jänkarvagn och ett norskt huvudlag, säger Fredrik Wallin.

10 Global Vintage (Jorma Kontio) är en ­väldigt fin häst. Hon fick öppna lite för hårt senast vilket kostade segern tror jag. Går framåt med det loppet och känns som den hetare av våra två. Lite lättare balans och rycktussar för första gången, säger Andreas Lövdal hos Timo Nurmos.

11 Adorable Lady (Pasi Aikio) har tagit ­senaste loppet bra. Hon känns pigg och smidig men har ett jobbigt läge mot bra ­hästar. Vi hoppas på en fin slant med lite tur på ­vägen. Inga ändringar, säger Pasi Aikio.

12 Ti Punch Broline (Kenneth Haugstad) känns fin men är inte bra nog för att vinna. Det är pengar som gäller och vi kör försiktigt och hoppas vi tar några till slut. Inga ändringar, säger Roger Walmann.

Rank och V75-procent

RANK ATG

6 A Sweet Dance 47

10 Global Vintage 4

3 Conrads Rödluva 11

5 Felicity Shagwell 5

2 Staro Miami 14

11 Adorable Lady 1

4 Zeta Kronos 10

1 Bechamel 2

7 Musique d’Inverne 2

8 Indiana Boko 2

9 Activated 1

12 Ti Punch Broline 0

V75-5, 2 640 m, volt

1 I.T.Inventor (Elias Strandberg) känns bra men vi ligger lågt, han är väldigt orutinerad och är inte helt att lita på. Sköter han sig och allt funkar då tror jag han öppnar bra och då kör vi där. Platsbud i första hand. Inga ändringar, säger Johanna K Karlsson.

2 Samaras K.M.E. (Carl Johan Jepson) är en stark och entaktad häst som gynnas av den här distansen. Han måste gå i ett jämnt tempo för att vara med och slåss om placeringarna där framme. Inga ändringar, säger Rickard Svanstedt.

3 Dolorosa Am (Kristian Lindberg) verkar allt bra med. Möter några bra hästar men han har bra kapacitet. Hoppas han får en bra resa och tjänar en peng. Barfota bak och lättare balans fram, säger Elina Jernberg.

4 M.T.Master Don (Mattias Djuse) är en fin häst men som är lite strulig. Har ett bra ­läge och han gynnas av få hästar på start. Tror han öppnar bra i loppet och jag tycker han ska vara med där framme. Inga ändringar, säger Mattias Djuse.

2 660 meter:

5 You to Neat (Jorma Kontio) känns fin och kommer vara minst lika bra som i den ­senaste starten. Jag kommer inte alls bli ­förvånad om han är med där framme i loppet och slåss om segern. Inga ändringar, säger Markus B Svedberg.

6 Doyoucash In (Tomas Pettersson) är en fin häst men fortfarande svårbedömd för mig. Tror han hävdar sig i klassen men det blir svårt att vinna. Platschans. Inga ­ändringar, säger Tomas Pettersson.

7 Othellos Magi (Troels Andersen) vann ­senast men är strulig. Känns inte så het men formen och distansen är bra. Inga ändringar, säger Henrik Larsson.

8 Devs Daredevil (Peter Ingves) känns fin och hästen är bra. Tror det blir tufft den här gången och vi siktar på pengar. Inga ­ändringar, säger Patricia Van Der Meer.

9 Västerbo Pay Me (Erik Adielsson) vann med krafter kvar senast. Tufft motstånd nu och jag är nöjd om han är trea-fyra. Skor runt om, säger Kristofer Jansson.

10 Kapish G.L. (Oskar Kylin Blom) känns bra och håller en bra form och har ett bra spår. Kommer han ner i position kan han ­mycket väl dyka upp bland de tre främsta. Inga ­ändringar, säger Håkan Wallberg.

11 Rodick Broline (Johan Untersteiner) har inte varit som bäst i de senaste två starterna. Det har inte varit några fel på honom men han har inte levererat. Vi måste ligga lågt tills han levererar. Inga ändringar, säger Markus Niklasson hos Marcus Lindgren.

12 Infinity (Lars-Åke Söderholm) verkar allt bra med men det ser svårt ut från ­detta ­utgångsläge, men på lång distans kan det hända mycket. Jag hoppas att hon kommer bra på det. Vi gör inga ändringar, säger
Lars-Åke Söderholm.

13 Wreckless M.M. (Ulf Ohlsson) känns bra men ligger lågt på grund av läget men han är bra och får ofta bra lopp. Vanlig vagn och barfota fram, säger Morten Waage.

14 Aramis Race (Åke Lindblom) håller bra form och är en platsluring. Inga ändringar, skriver Åke Lindblom på sin hemsida.

15 Ronzon Face (Björn Goop)  finns det kapacitet i men han får bygga upp självförtroendet. Sköter han sig tjänar han fina pengar, säger Anton Sverre hos Björn Goop.

Rank och V75-procent

RANK ATG

5 You to Neat 10

13 Wreckless M.M. 18

10 Kapish G.L. 5

2 Samaras K.M.E. 12

4 M.T.Master Don 2

15 Ronzon Face 8

8 Devs Daredevil 1

1 I.T.Inventor 12

3 Dolorosa Am 18

11 Rodick Broline 5

6 Doyoucash In 2

7 Othellos Magi 1

9 Västerbo Pay Me 2

12 Infinity 3

14 Aramis Race 1

V75-6, Kriteriet, 2 640 m, auto

1 Forfantone Am (Örjan Kihlström) känns fin och är en av dom som kan vinna eftersom han var bra i sitt kval och vann på ett bra vis. Tror ändå två-tre hästar blir svåra att slå men allt beror på vilket lopp han får. Jag tror han kan hålla upp ledningen men sedan får ­Örjan avgöra hur han vill göra. Inga ­ändringar, säger Roger Walmann.

2 Betting Gangster (Carl Johan Jepson) är jättefin och det är en ära att ha en sådan häst. Han är alltid bra och har höjt sig med barfotabalansen. Tror inte han är sämre än någon annan men han vinner inte detta lopp på egen hand. Han har ett bra spår och behöver tur för att vinna. Det finns många bra hästar i loppet, positionerna kommer avgöra. Inga ändringar, säger Jerry Riordan.

3 Attraversiamo (Erik Adielsson) var jättefin i försöket och förberedelserna har gått precis som de ska. Jag tycker att jag för dagen har honom där jag vill ha honom och vi kommer förmodligen inte att ändra på något. Motståndet är tufft och det gäller att få en bra resa om man har segerförhoppningar. Tillräckligt bra för att segerstrida och jag skulle absolut inte vilja byta häst med någon. Inga ändringar, säger Svante Båth.

4 Campo Bahia (Conrad Lugauer) känns väldigt fin. Han har återhämtat sig bra ­efter kvalet. Blir naturligtvis ett svårt lopp men klassmässigt tror jag han är bästa hästen. Får han sin resa kan han vinna. Det blir troligtvis ingen ändring, säger Conrad.

5 Cab Lane (Jorma Kontio) var rejäl i försöket och vann på ett bra sätt. Har vaknat till rejält och känns riktigt bra inför denna uppgift. Löpningsförloppet kommer avgöra men han är tuff och tål att göra en del själv och ska räknas tidigt. Inga ändringar, säger Andreas Lövdal hos Timo Nurmos.

6 Staro McMillan (Steen Juul) är ute i ett fantastiskt fint lopp och möter tuffa hästar. Han är bra och jag tror på honom. Har ­bara gått bakom bilen en gång och är ­orutinerad men vi testar innan loppet. Hoppas det stämmer med positionerna och att han är med dem. Inga ändringar, säger Steen.

7 Inti Boko (Johnny Takter) gjorde en fin prestation i kvalet. Outsider och kan vara med där framme om det klaffar med positionerna, säger Andreas Lövdal hos Nurmos.

8 Danilo Brick (Björn Goop) var väldigt bra senast. Hade Björn kunnat köra hela ­vägen hade han vunnit. Han blev rullig och hade krafter kvar i mål. Blir spännande om han kan köra på honom nu. Han är stark och rejäl och kan göra lite jobb själv. Inga ändringar, säger Andreas Lövdal hos Timo Nurmos.

9 Global Wise Guy (Rikard N Skoglund) är en rolig outsider. Får han det rätta loppet kan han bli farlig. Var väldigt bra i kvalet och man får ta honom på allvar. Inga ändringar, säger Andreas Lövdal hos Timo Nurmos.

10 Address Book (Johan Untersteiner) gjorde ett strålande lopp i kvalet. Vi var supernöjda med honom och han har visat hög ­kapacitet. Det finns ingenting som tyder på att han ska vara sämre men det blir tufft att vinna. Inga ändringar, säger Peter H Sjöberg hos Johan Untersteiner.

11 Borups Senator (Christoffer Eriksson) gick jobb i veckan och kändes väldigt fin, formen är uppåt. Taskigt utgångsläge mot väldigt bra hästar och vi får vara nöjda om han är fyra-femma, säger Tomas Malmqvist.

12 Rudisha (Robert Bergh) har varit bra i alla loppen för oss. Spåret är inte roligt då de andra är bra och är beroende av vad de andra hittar på, säger Preben Sövik hos Bergh.

Rank och V75-procent

RANK ATG

7 Inti Boko 4

8 Danilo Brick 4

3 Attraversiamo 24

5 Cab Lane 17

4 Campo Bahia 17

1 Forfantone Am 9

2 Betting Gangster 13

6 Staro McMillan 7

10 Address Book 3

9 Global Wise Guy 1

12 Rudisha 1

11 Borups Senator 1

V75-7, Diamantstoet, 2 140 m, volt

1 Global Upfront (Jörgen Westholm) var inte helt kry senast men gjorde det bra gången innan. Tränar bra och fick ett bra spår, besitter bra kunnande. Inga ändringar, säger Oskar J Andersson hos Jörgen Westholm.

2 Fröken Sting (Mika Forss) är allt bra med och formen sitter där, raden är missvisande. Får hon sitt smyglopp tror jag hon kan vara fyra-femma, säger Martin Lenell.

3 Darling Harbour (Örjan Kihlström) känns fin. Hon har gjort det bra och duger bra i klassen, ska räknas. Inga ändringar, säger Henriette Larsen hos Peter Untersteiner.

4 Veiled (Carl Johan Jepson) gjorde det bra senast. Osäkert i voltstart och spåret är inte bra, det finns galopprisk. Skulle hon gå iväg tror jag hon är med och gör upp om det. Inga ändringar, säger Magnus Dahlén.

5 Ridgehead Melanie (Torbjörn Jansson) behövs det optimal klaff för att hon ska vinna, men hon är inte sämre än någon. Hoppas hon gör ett bra lopp. Barfota runt om den här gången, säger Kai K Loumala.

6 Cheerful Rivner (Peter Untersteiner) har visat bra kapacitet och duger bra i klassen, bra utgångsläge och ska räknas. Inga ändringar, säger Henriette Larsen hos Peter.

2 160 meter:

7 Quiz Töll (Thomas Uhrberg) känns bra, fin i banjobbet senast. Får hon rätt lopp slår hon de flesta i den klassen. Jag hoppas hon kommer iväg bra. Inga ändringar, säger Thomas.

8 Ditty Bopper (Per Linderoth) har hygglig form. Det är ett tufft lopp men jag hoppas hon kan vara med och hugga på en liten slant. Möjligtvis bakskor, säger Per.

9 Wild Love (Kevin Oscarsson) är bra. Jag tar på mig galoppen senast, ville vinna och krävde mer an vad hon kunde, klumpigt. Hon är bra och jag tror på henne. Inga ändringar, säger kusken Kevin Oscarsson.

10 Under the Counter (Rikard N Skoglund) verkar allt bra med efter senast. Borde vara en vettig chans igen. Inga ändringar, säger Joakim Elfving.

11 Havefunwithme (Johan Untersteiner) är en jättefin märr som gått framåt hela sommaren. Det verkar som hon håller formen och jag tror på en bra insats. Inga ändringar, säger Peter H Sjöberg hos Johan.

12 Absolut Gehör (Peter Ingves) känns fin och gör det bra varje gång. Tycker hon ska räknas på kapacitet. Inga ändringar, säger Henriette Larsen hos Peter Untersteiner.

13 So Gå Kleopatra (Claes Sjöström) känns fin. Tror hon kan utnyttja spåret då hon öppnar bra i volt. Jag tror hon har goda chanser att vara med bland de tre främsta. Barfota fram för första gången i övrigt är det samma, säger Greger Hägglund.

14 Isi Band (Kim Eriksson) verkar allt bra med. Dåligt läge och det blir svårt att vinna. Är nöjd om hon får pengar. Eventuellt barfota runt om, säger Thomas Jonsson.

15 Millie Millionaire (Ulf Ohlsson) är ett mycket kapabelt sto som joggade i mål på en topptid senast. Har imponerat varje gång när Ulf Ohlsson suttit upp. Den här gången kan det bli barfota runt om för första gången. Naturligtvis hyperintressant. Trist utgångsläge, men ska trots det räknas tidigt i det här loppet. Slår barfota väl ut, blir hon tuff att stå emot sista 800 metrarna. Ett givet streck på en seriös V75-kupong.

Rank och V75-procent

RANK ATG

9 Wild Love 17

15 Millie Millionaire 16

1 Global Upfront 5

7 Quiz Töll 7

6 Cheerful Rivner 13

3 Darling Harbour 19

10 Under the Counter 4

12 Absolut Gehör 5

4 Veiled 6

8 Ditty Bopper 2

11 Havefunwithme 2

5 Ridgehead Melanie 2

2 Fröken Sting 1

13 So Gå Kleopatra 0

14 Isi band 1


Hästarna i fet stil ingår i bolagssystemet som är på  6 075 rader/3 037,50 kronor. ATG = V75-procent.

Erik Petterssons V75-tips:

Snabbanalysen

Superhästar, öppna lopp och många djur i fälten.

Årets bästa V75:a? Fan vet!

Två fräcka spikar ska ge oss chans till de stora pengarna.

Oj, oj, oj – vilken dag Solvalla presenterar på söndag. Det är grym sport rakt över. Dessutom är loppen mycket svåra att lösa, enligt mig. Det är svårt med spikarna och så har vi tre lopp med 15 startande hästar, mycket spelstimulerande. Dessutom är både Oaks- och Kriteriet öppna och kräver en hel del streck. I de loppen har jag två riktigt bra idéer som blir långt ifrån favoriter.

Men vi börjar med spikarna. Jag chansar redan i V75-1 och går på spetshästen 1 Shadow Gar. Kort distans och hon ska slås där. Blir långt ifrån favorit.

Tar inte gift på att In Toto Sund plockar ner henne utvändigt och drämmer dit spiken.

Andra spiken kommer i en öppen gulddivision. Jag går på Milligan’s School som blommat ut rejält på sistone. Hade väl slagit Propulsion senast med tidigare lucka. Inga såna djur emot nu...

You Tou Neat (V75-5) kan vara en chansspik för den vågade. Tror den får en bra resa och är bra för klassen. Vem ska stå emot då? Riktigt rolig V75-omgång. Mumma!

Spetsstriden

V75-1: 1 Shadow Gar är snabb ut och svår att ta en längd på. Hon bör köras i front.

V75-2: Svårt att lugga 1 Einstein Sisu på ledningen. Jag bygger tipset på att han svarar när jättefavoriten 6 Norton Commander kommer ångades. Kan vinna i ledningen!

V75-3: 2 Dante Boko i ett förstaskede. Flera lär testa att överta. Rivig start att vänta.

V75-4: 5 Felicity Shagwell blir svår att stå emot från perfekt startspår precis bakom startbilen. André Eklundh lär näppeligen vara sugen att släppa ifrån sig positionen.

V75-5: Carl Johan Jepson kan spetsa med en träbyrå. Här sätter han 2 Samaras K.M.E. i ledningen initialt. Kan nog tänkas släppa densamma om rätt  häst ställer en fråga.

V75-6: 1 Forfantone Am är kvick. 7 Inti Boko är en rysare om maxladdning utifrån.

V75-7: 1 Global Upfront bör kunna försvara innerspåret. Lär bli utmanad av 3 Darling Harbour och eventuellt av felfri 6 Cheerful Rivner. Räknar med Westholm i pik.

Galoppvarning

V75-1: 4 In Toto Sund rullade över i galopp efter hård laddning från start i Halmstad i somras.

V75-2: 2 Milord, 4 Man o’War, 5 Tindra Star, 12 Adiago Trot, 13 Djorkaeff Sisu bör nämnas.

V75-3: 7 Muscle Hustle ramlar ur aktionen ibland och 10 West WIng har också problem.

V75-4: 2 Staro Miami har hoppat, 6 A Sweet Dance tog kort galopp senast och är stänkrädd, 9 Activated är heller inte helt rumsren.

V75-5: 6 Doyoucash In kan galoppera omotiverat mitt i loppen. Många som ska passas i loppet!

V75-6: 3 Attraversiamo såg inte alls bra ut näst senast, men bländande senast. 4 Campo Bahia har en del galopper i raden. Inte helt pålitlig.

V75-7: 9 Wild Love hoppade till slut i rask avslutning senast. 2 Fröken Sting är osäker.

Tänk på att ...

... 1 Shadow Gar (V75-1) är snabb ut och knappast kommer överlåta ledningen till favoriten.

... 6 Norton Commander (V75-2) är bäst i sitt lopp, men kan få slita utvändigt. Kan fällas då!?

... Ulf Ohlsson väljer att köra 11 Makethemark (V75-3) i stället för 6 Nadal Broline. Andrahäst!

... Timo Nurmos hyllar 10 Global Vintage (V75-4) och hon ska räknas tidigt i ett öppet Oaks.

...det lär bli väldigt många ändringar på hästarna som gör upp i årets strålande Kriterium.

...Wild Love (V75-7) galopperade i rivig avslutning senast. Felfri blir hon svårslagen i epilogen.

Spiken

Det är mycket jämnspelat i V75-3 och många spelare kommer att strecka en handfull hästar. Då går jag emot strömmen och singlar 4 Milligan’s School. Han har varit grym på sistone och har ett bra läge. Kan sänka allt den tunga vägen.

Luringen

Lyfter fram två Nurmos-hästar under den här rubriken. Det låter riktigt bra på 10 Global Vintage (V75-4) som ska gå barfota nu. Lika bra låter det på 7 Inti Boko (V75-6) och där kan det bli barfota på alla hovar samt jänkarvagn. Passas tidigt!

Bästa spelet

5 You To Neat (V75-5) har en intressant uppgift framför sig och löser det sig lite under vägen så blir han inte lätt att stå emot. Jorma Kontio hoppar upp nu och det här ekipaget kommer med en tung slutspurt om fritt i tid. Ett kul vinnarspel.

Kuskligan

1) Örjan Kihlström, 46 segrar

2) Ulf Ohlsson, 33

3) Björn Goop, 22

4) Carl Johan Jepson, 19

5) Jorma Kontio, 18

Här får du Sveriges vassaste spelservice 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM

V75-tips

V75